BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,90

Piyasaların beklediği kritik veri açıklandı!

Türkiye ekonomisine ilişkin 2017 yılı büyüme rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi 2017 yılında yüzde 7.4 büyüdü. Kişi başına düşen milli gelir 10 bin 597 dolar oldu.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 50 Adet Yorum
Misafir

Bunca yıllık veteriner hekimim böyle manda görmedim.

asgari ücretli mehmet

kredi kartıyla beslenen milleti, milli geliri arttı diyonuz, açlık sınırından haberiniz varmı. sarayda yaşanların cebine girenle garibanın cebi ayrı unuttunuz mu.

fatsalı

Büyümedir, kalkınma değil. Biraz ekonomi bilgisi dahilinde büyümenin çok da büyük bir gösterge olmadığı anlaşılabilir, elzem olan kalkınmadır.Bize kalkınma lazım.

acar eray can

2014 yılı Eylül ayında 2800 lira ile işe başladım. o zamanki kur ile yaklaşık 1250 dolar maaş alıyordum. Şu an maaşım 4200 lira. şu anki kur ile 1050 dolar. Türkiye büyüdü mü bilmem de ben biraz küçüldüm gibi.

kim kim kim

Enflasyon %12 , maaşlara zam %12. , kim büyüdü o zaman ?

hilmi duran

Aritmetik artıyor maaşallah.nazar dğmesin inşAllah.Dolar 4- Avro 5 -benzin 6- Büyüme 7

erdener

Ekonomi birkaç kişinin tekelinde döndüğü için onların büyümesidir o, yoksa sokaktaki adamın cebi yüzde 7.4 oranını başka şekilde hissetmiştir.Mesela Richter.

hayt

kişi başı 10.500 dolar ha buna gargalar bile güler siz inandınız mı?

bir basit vatandaş

Bu iş nasıl oluyor? Biz ve çevremizdeki insanların hepsi daha da fakirleştik, gelirimiz eridi gitti. Geliri artan, daha zenginleşen kimlerdir? Bu işte de sahtekarlık, yalan - dolan mı var?

Vijdan

Yeter artik be biktin bu yalanlarinizdan petrol fiyatları ďunyanin en pahalisı dolar uçmuş millet aç siz halen gazel okuyorsunuz.şuçlu siz deyilsiniz size oy verendir

denizli horoz

nasıl yani anasına satam yeni emekli işçi 950/1000 tl maaşlamı

Misafir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir araştırma yaptı. Buna göre Türkiye’deki çalışanların yüzde 40.3’ü asgari ücretle çalışıyor. Yüzde 42.7’si ise asgari ücretin iki katı kadar maaş alıyor. peki nasıl kişi başına düşen 10.597 dolar oluyor??? nere de % 40.3 düşen payın gerisi ?

ali usta

irlandayla kıyaslayalım orda insanlar bir saatlik ücretle kaç kilo et alabiliyor

Misafir

emekliler hala intibaklarını alamadı nasıl büyümüş çok saçma

uyan vatandaş

anaaa cebimde 10 bın dolarım olmuş haberim yok ne guzel algı operasyonu dolar olmuş 4 lira benzın olmuş 6 lira mıllet eve gram et alıp goturuyor bankalarda kredi borçları dolu

Misafir

Bu Millet 2019'da artık Size tokadı atacak. Sizler Bu Cumhuriyetin birikimlerini sattınız. Rezaya bile ödül verdiniz. Herşeyden önemlisi Feto şeytanına her şeyi verdiniz. Oslo rezaletiyle bu ülkenin mahremi olan Kozmik odayı Feto ile talan ettiniz. Sizi ne Allah ne de bu Millet af etmeyecek.

Erol Baron

2010 yılından beri SGK emekli maaşım TL bazında %100 arttı, ancak bu artış 8 yılda 89 € kaybını önleyemedi.

Misafir

bunlar hangi dünyada yaşıyor acaba.

okuyan

Yahu çok iyide bize de haber verseniz de bizde nasibimizi alsak olmaz mı?

Misafir

Yine mi milli gelir hesplama formülü değişti yav?

Vatandaş

Kişi başı gelir 10 bin dolar olmuş ama ben bunu markette,pazarda göremiyorum. Yaşamı sürdürmek için gerekli temel şeylerde bile fiyatlar her şeyi anlatıyor. Kendi ülkemizde ürettiklerimiz bile çok pahalı, sayıları arttırarak insanları kandırmaya gerek yok. Türkiye yüzde 7,4 büyüyor ama hayat yüzde 25 pahalılaşıyor. Aradaki fark ne olacak...

Misafir

tabi dışarda nasıl bir fakirlik var bilmiyorsunuz. insanlar birbirini yiyior.

Misafir

El atına bindik çalım satıyoruz(dünya kadar dış borç...) Bir avuç insan üretiyor kalanı yiyor. Her yerde eleman açığı var, işsizlikten yakınan da. Eğitim felaket; ortalık diploma fabrikası dolu. Mamafih geziye, fetoye, pkk ya, mültecilere vs. rağmen ekonomiye iyi diyelim...

Misafir

şu an dolar 4 tl.fert başına gelir ,1000 dolar düştü.diğer bir ifade ile vatandaşlar 1000 dolar fakirleşti.haberinizi düzeltin.

Balaban Beyi

İyi güzel amma; biz vatandaşlar neden hiç hayatımızda bir rahatlama,refah hissetmiyoruz ? Benzin,mazot rekor fiyata çıktı.Her insanın günlük ihtiyaçları ulaşılması zor rakkamlara ulaştı..ABD Doları ile AB € su rekorlar kırıyor ..E bu nasıl yüksek kalkınma..? Dış ticaret açığı rekorlar kırıyor..Bütün insanlarımız borçlu..Bütün vergilere zam yapıldı.BU NASIL KALKINMA ANLAYAMIYORUM..?