BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.436,44

Pelin Çift'in hilafet sözleri sosyal medyada olay oldu!

TRT 1'de sunuculuğunu yaptığı Gündem Ötesi programında Murat Bardakçı'yı konuk eden Pelin Çift'in, Bardakçı'nın hilafet ile ilgili sözlerine gösterdiği tepki sosyal medyanın gündemi oldu.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 22 Adet Yorum
Misafir

İçimizdeki sözde "aydınlar" sevmezler bu tür söylemleri. Halifelik müthiş bir güçtür. Bakacak olursanız, sadece Osmanlı veya Türklerle ilgili bir konu da değildir. Allah bize birlik, dirlik, irilik versin.

aa aa

Pardonda hangi sözleri tepki çekmiş algı oluşturmayalım pelin hanım çok doğru söyledi.

H.ç.

Hilafetin kaldırılması bugün bakıldıgında bencede yanlış olmuş.Düşünün haçlı seferleri , papalık modetn dünyada hala duruyor.Pelin hanım doğru soylemiş.

Misafir

doğru söylemiş pelin hanım. milletin çoğu da hilafet konusunda bu yönde düşünüyor. hiç mi yanlış yapılmadı yani. her şey dosdoğru mu.

Misafir

hilafetin kaldırılması Türk-İslam tarihine ve geleceğine büyük zarar verdi.

berrak yucetan

Pelin hanimin sonuna kadar yanindayim bence soyledikleri cok dogru

berrak yucetan

Pelin cift cok dogru soyluyor bence hilafet geri gelsin pelin hanimi severek izlerim cok dogru soyluyor yasasin pelin cift

berrak yucetan

Pelin cifti cok seviyorum

berrak yucetan

Hilafeti geri istiyorum pelin hanim cok dogru soylemis

berrak yucetan

Pelin cifti cok seviyorum cok guzel bir kadin ayrica cok guzel program yapiyor

berrak yucetan

Pelin ciftin sonuna kadar yanindayim

berrak yucetan

Hilafet gelsin o zaman dhkpc dkp bog gibi dhf gibi piskopat orgutleri once seriat geregi 600 defa kirbaclayip daha sonrada asacagiz

berrak yucetan

Pelin hanim cok dogru soylemis keske hilafet kaldirilmasaydi

Misafir

Halifeliğin dini değil siyasi bir otorite olduğunu bilmeden konuşuyorsunuz üstelik bu cahilliğinizi örtmek için de ayet kullanıyorsunuz. yazık çok yazık. ayetleri kendi çıkarları için kullananlara kuran ne diyor bir bakın. Allah sizi affetsin. Halife ruhban sınıfında değildir, şiilikteki ayetullah veya hristiyanlıktaki papa gibi değildir. halife siyasi olarak islam ülkelerinin liderine verilen isimdir. en basitinden halife fetva veremez bu yetki şeyhülislamdadır. şimdi buyetkideki halife mi dini otorite? komik olmayın

mert

Pelin hanımın dediğine itiraz edenin vizyonu sıfırdır. Halifelik siyasi bir makamdır, dini değil. siyasal islam diye bir kavram duymadınız mı? halife siyasi olarak islam ülkelerinin liderine verilen isimdir. örneğin fetva veremez(şeyhülislamın yetkisinde) ama birçok cahil insan halifeyi şiilikteki ve hristiyanlıktaki makamlarla karıştırıyor. Keşke halifelik kalkmasaydı. sonsuz kere keşke.

Halifelik Nedir

Halifelik ruhbanlık değildir. Halifenin, Papalıkta olduğu gibi dinsel yetkileri yoktur.

Misafir

Halifeligin dini bir kimliği yoktur. halifelik tamamen siyasi bir makamdır ve dünyada müslümanların birliğini simgeleyen sembolik bir makamdır. halifelik kaldırılmadan ingilizler nasıl ortadoğuyu birbirine düşürüp hem sömürüp hem de ilerde kurulacak israil devletinin mevcudiyetini ve güvenliğini sağlayabileceklerdi

Hasan

Milyonlar değiş milyarlar katılıyor Halifelik kaldırılmasaydı sözüne. Tabi ki katılmayan Milyarlarda olacaktır. Bende papalık kalksın isterdim.

Misafir

Hilafetin kaldırılmasını savunup bu ülkede yaşamaya devam edenleri İngiltereye sürmek lazım

Halifelik Nedir

HALİFELİK NEDİR? Hz. Muhammed’in (S.A.V) 632 yılında vefat etmesinden sonra İslam Devletleri’nin başına geçen kişilere halife denilmiştir. İlk dört halife seçimle belirlenmiştir, fakat Emeviler zamanında halifelik saltanat halini almıştır.

Misafir

Sen de kendini bir ruhban zannediyorsun.Sen kimsin ki Kurandan bir ayet alıp buraya mealini yazarak ahkam kesmeye kalkıyorsun.

ses

Hadid (27) … Bir bid'at olarak ortaya çıkardıkları ruhbaniyeti, onlar üzerine biz yazmamıştık. Enam 104 Gerçek şu ki, size Rabbinizden gönül gözleri gelmiştir. Kim görürse kendisi yararına, kim körlük ederse kendisi zararına... Ben sizin üzerinize BEKÇİ değilim. Bu yukarıdaki ayetlere göre; Dini otorite olamaz, bu da islama terstir. Biz de ruhbanlık papalık gibi bir makam yoktur.

  • 1