BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.431,30

Oruç saati fazla deyip 4 saat düşürdüler

İzlanda'da bir grup Müslüman bir araya gelerek oruçlu geçilen zamanı 4 saat indirdi. Bir günün 22'i saatini oruçlu geçiren İzlandalı Müslümanlar kendi aralarında konuşarak, orucu 18 saate indirdi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 16 Adet Yorum
Misafir

peygamberin hayatında olmayan hiçbir şeyi alimler dine sokamaz... olmayan zekanla bunlardan haberin var mı?

Misafir

Böyle yapacağıma ben olsam iznimi kullanır Ramazanı müslüman ülkelerden birinde karşılardım...

eren

''22 saatlik oruç ile neredeyse bir gün aç ve susuz kalsalar da bu durumdan memnun.'' O yüzden mi 4 saat kısaltmışlar.Akıl izan mantık.

Misafir

ibadeti eziyet olarak görüyorsan din bilgilerin zayıf demektir. biraz din eğitimi al ilim al araştır öğren. mümin ol. ibadetten feyz alırsın. vakarlı ol.

Erol Alıcı

Oruç Mekke de kaç saat tutuluyor ise tüm dünyada o kadar olmalı (Mekke'de 12 saat), ancak bunu böyle yapabilmek için İslam ulemalarının önce dünyanın yuvarlak olduğunu kabul etmeleri gerekir ki bunlar bu zeka ile bunu anlamaları ve kabul etmeleri çok zordur. Bu habere çok sevindim, demek ki az da olsa zeki müslümanlar varmış. Not. Papalık bile dünyanın yuvarlak olduğunu kabul ettiklerini ancak kristof kolombdan 360 yıl sonra deklare edebildiler. Biz daha çok bekleyeceğiz

Misafir

5 vaktin tam oluşmadığı yerlerde bu beş vaktin oluştuğu yerlere uyulur

Misafir

Sabah 9 akşam 5 olsun daha iyi

AB

Allah kabul etsin. Araştırmış fetva almış madem. Daha kuzeyde güneş hiç batmıyor günler hatta haftalarca. Vardır bir bilgisi ve hesap yöntemi.

evvelkiler

Sizden evvelkiler etleri makaslarla kesilirdi de yine de Rabb’lerinden dönmezlerdi! Tutamıyorsan kefaretini ödersin! Tutanlara selam olsun!

evvelkiler

Sizden evvelkiler etleri makaslarla kesilirdi de yine de Rabb’lerinden dönmezlerdi! Tutamıyorsan kefaretini ödersin! Tutanlara selam olsun!

Misafir

Peki kış aylarinda kaç saat tutuyorlar. O zaman da biz cok kisa tutuyoruz bunu 4 saat uzatalim mi diyecekler. !!!

Misafir

Sana zorla tut diyen yok

Misafir

Parası yoksa bile Allah'tan af dilersin. Böyle kafaya göre iş yapılmaz. Bu çok tehlikelidir...

Misafir

8 Saat yeter!...... Bu ne eziyet yaaaaaa!..

astr

baygınlık geçiriyorsan tutmassın onun yerine para verirsin düşkünlere fıkıhta herşeyin cevabı var kafana göre iş yapılmaz...

Misafir

Kolaylık kısmi tutup tutmama ile ilgili. Allah affeder dersin risk alırsın tutamazsın. Belki allah affeder. Ama dinin kuralları ile oynamak adamı dinden çıkarır. Kâfir olursun.

  • 1