BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.493,59

On soruda memurların eş durumundan tayini

DİYARBAKIR’dan ismi mahfuz okurumuz S.E. soruyor: “Bünyamin bey, zorunlu hizmetimi Diyarbakır’da yapıyorum. Aslen Edirne’liyiz, eşim orada esnaflık yapıyor. Bir senedir vergi mükellefi, sigortasını kendisi yatırıyor.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 2 Adet Yorum
Mahfuz

İyi günler iyi çalışmalar Bünyamin Bey. Benim size sorum, eşim özel sektörde çalışıyordu çıkmak zorunda kaldı ve İl değiştirdi, lakin tekrardan çalışmak için aynı İle gitmeyi düşünüyoruz ve şu anda geriye dönük 4 yıl içerisinde ve benim tayin dönemimle birlikte toplamda 337 gün sigorta primi var ve 2019 yılı Temmuz ayı itibari ile çalışmaya başlayacak tekrardan. ancak bir önceki işten çıktığı tarih ile yeniden gireceği tarih arasında 8 - 9 ay kadar boşluk var ama buna rağmen Temmuz ayında çalışmaya başlar ise tayin döneminin son günü ile birlikte totalde 362 güne tekabül ediyor bu şek,lde eşimin çalıştığı İl Merkezine tayinim gerçekleşir mi ? Teşekkürler.

Gülşen Dağ

Merhaba Bünyamin Bey. Ben yeni 4 yıllık hemşirelik mezunu oldum ve sözleşmeli atama için tercih yaptım. Benim birkaç sorum olacak size. Öncelikle eş durumundan tayin isteyebilmem için özelde çalışan eşimin 720 gün sigortasının olması mı gerek? Ya da ben 4 yıllık üniversite kazanıp kayıt yaptırıp atanabilir miyim kayıt yaptırdığım üniversiteye? Sonra onu dondursam bir sıkıntı çıkar mı bana? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

  • 1