BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03

Olay sözler! 'Tarikatların yüzde 80'i İslam'a zarar veriyor'

İlahiyatçı Ali Rıza Demircan olay açıklamarda bulundu. Demircan, “Tarikatların yüzde 80’i İslam’a zarar veriyor, çoğu cahildir, MİT’in denetimindedir. Diyanet neden tarikatları da inceleyip yanlışlarını anlatmıyor?” dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 39 Adet Yorum
vatandaş

bütün cemaat ve tarikatların dinimize,müslümanlığa ve ülkemize elbetteki zararları var,işleri güçleri para ve güç,örneğini gördük fetö,malesef cemaat ve tarikatler anarşi ve bölücülüğü teşvik ediyorlar...

Misafir

cogununda yurt disi baglantisi var sanki israil mesela fetoda dinden girmisti meselakim cikti arkasinda israil ve oyuncagi usa diyollar

boş şeyler bunlar..

Amanin!afaroz edilirsiniz,tarikatlar,tekkeler,vs.hepsi kapatılmalı,Kuranda bu aracılara yerde yok zaten,ticari hepsi,ve zararlılar,yanlış fikirleri var.

vatandas

bu adamı hiç sevmedim sıfata bak hizaya gel

Misafir

ali rıza demircan ın tarikatlar hakkında açıkladığı gerçekler tamamen doğru.bu konuda kendisine katılıyorum.tarikatlar ve cemaatlar;müslümanların omuzlarında bir yük,ayaklarında pranga,ellerinde kelepçe,ağızlarında bir gemdir.

Mehmet y.

Nurettin yıldız hocanın öyle bir ifadesi yok. Bu pis iftirasını kim denetleyecek peki?

Misafir

Çocuk gelin olayı dini değil sosyoekonomik ve kültürel meseledir bu yönlü ele alınmazsa çözülemez Tarikatların çoğu ekonomik siyasi rant örgütlerine dönüşmüş yapılardır tasavvufla alakaları yoktur birkaç aslında dindışı olan ritüeli kullanarak insanları etkilemeye devam etmektedirler

MÜTEDEYYİN MÜSLÜMAN***

Bu sözleri söyleyeni gözüm tutmuyor ama, bir eksiği var, o da TARİKATLARIN %80'i değil yüzde yüzü ehlibeyt zamanına ters inanış sergiliyor. Ayrıca Tarikat Lideri olma bir RANTİYEYE döndü. Bu rantiyeden dolayı çok tarikat var. Çok olunca oranın lider olma kadroları da fazlalaşıyor. gerçek Müslümanlar en büyük zararı görüyor..

AHMET FURKAN

Senin gibi çakma ilayihatçılar islama zarar veriyor. Öyle %80 gibi rakam verip tamamını zam altında bırakıyorsun. Samimi yürekli ve cesur isen doğru yolda olanların ismini yaz da bizde sapıkları bilelim.

DCV

DİN ADAMLARININ SÖYLEDKLERİ ALLAHIN ŞANINAN YÜCELİĞİE HAKARETTİR LEKEDİR. YERDEN MEKANDAN VE ZAMANDAN MÜNEZİİH OLAN YARADANDAN ÖLÜM KAN VE ZULÜM SÖZLERİ AKTARAN HER KİMSE AKLINDAN ZORU OLSA GEREK. O KANUNLARINI KOYMUİ DÜZEN,Nİ OLUŞTURMUŞTUR. HİÇ KİMSE BİR MİLİM SAPTIRAMIYOR. GERİSİ LAFI GÜRAF

üç-tuğ

aliriza hoca saçmalamış tabı yaşlandı ne dediğini bilmiyor

Misafir

Ne yüzde 80 i kardesim alayı zarar veriyor. Bu ülkede yaz tarikatları ya da ilahiyaf fakültelerini kapatacaksın ikisi bir arada olmuyor. Ancak bazı zavallı ilahiyat hocaları bu tarikat veya cemaat adı her neyse bunlara üye. Bu hocalarıda meslekten ihraç etmek lazım.

Hasan ali

Bu adam ıslama hizmet etmediği kesinde kimlere hizmet ettiği tespit edilmeli ve en güzeli bunun teri fetöcülerle hapis. Orda onlara anlatsın

Alii

Bu adamın ekran saplanısı islamdan uzak olduğu nu gösteriyor. 15 temmuz öncesine kadar habire fetö algılarına hizmet etti. Magazin programlarında İslami magazinleştirip algı yapanların en önemli destekçisi oldu. Ekrana çuknasa en büyük iyiği yapar. Kendisi İslami ne kadar biliyorki herkese tavside bulunuyor. Diyanet yapması gerekeni yapar.

Misafir

Peygamber birşey diyecek sahabe de bunu sen mi yoksa Allah mi dedi diyecek? Sahabe eger bunu peygamber dediyse yanlış diyormus bak baak. Peki " O nefsinden konuşmaz" ayeti var iken yani dediği herseyde hikmet var diye ayet varken bu örnek ne kadar yanlış. Zaten bu ornekten sonra okumadim bile

anGut

%80 Tarikat değil cemaattir. Kalb gözü değil dünya gözü açıktır. ŞEYHlik makamına geçişte alim meclisin onayı olamsı lazım.Şsyh demeye bin şahit ama uçuyor uçuruluyor. ŞEYH TOKAT ATSAN HİÇBİR TEPKİ GÖSTERMEMESİ LAZIM. hatta şeyhe hakaret etsen hiçbi tepki vermemesi lazım. VARMI ÖYLE BİRİ ???Dersahane kapandı şavaş başladı.

rıza

Tekke ve zaviyeler kaanunu çıkmalı,alanlar ve muhataplar belirlenmeli, kanuna göre denetlenebilir, sınırları, boyutu belli yapılar haline getirilmeli ve bu yapılardan korkmamalı istifade edilmelidir. Bakın göreceksiniz Anadoluda en devletçi yapılar tarikatlardır.

Muhammet İzzet

Vay be, Adam hidayeti inhisarına almış; kendisinin yanlış düşünceye sahip olma ihtimalini sıfır görerek, parasız bir şekilde televizyonlarda bilgi vererek milleti hidayete erdirme fırsatının verilmediğinden şikayet ediyor. Cehaletini ilim ve kendisinden başka herkesi ise cahil zanneden bir psikiyatrik vakıa. Akıl gerçekten büyük nimet. Ali Rıza Demircan, tenkit ettiğin kişiler de, hak üzere olduklarından en az senin kadar emindirler.

Cakici

Buzdaginin gorunmeyen yuzu Menzildir. CIA ve Mossad tarafindan yapilandirilmaktadir.

Osman

Bu hocayı yakın zamanda sosyete hocası olarak tv de program yaparken görürsem şaşırmam..

kapatalım gitsin...................

Tarikatleri kapatmak lazım,çünkü buraları kendi yanlış inanışları için kullanıyorlar,şer yuvaları oldu hepsi.cemaatlerde öyle,siyasete bulaştılar.

tarikatlar deneetlensin..........

O OO yakında sizi sustururlar bir şekilde.Atatürk te zaten bu yüzden tekke ve zaviyelerin kapatılmasını istedi,cahillerin dindarlığı da tehlikeli,çünkü gerçeği bilmiyorlar,safsata ve rivayetle yaşıyorlar.

Osman

Hz peygamber efendimiz islam dinini tekemmül etmiştir ondan sonra tureyen mezhep ve tarikatlar islamı parçalamıştır ilahiyetçi doğru demiştir unutmayinki mezhepler abbasiler tarafından türetilmiştir yani şuandaki vahhabilerdir tarikatlardan uzak kalmaya çalişin saygilarımla

salhor

Bu edepsiz herif İSLAMDA CİNSEL HAYAT diye bir kitap yazmış biridir. Ne var bunda denmemeli; çünkü çok rezil şeyler anlatılıyor o kitapta. Utanması kıttır bunun. Hasan Mezarcı'dan biraz hallice; ama bundan da kötüsü Bayraktar Bayraklı. Bunları Allah bir şekilde sustursun.

Misafir

Hemen hemen her şeyiyle doğru tespitler.15 yaşında kız evlendirilmez,evlendirilemez sonucu çıkarılmazsa (çünkü bazen onları da evlendirmek zorunda kalabilir insanlar.Yeterli olgunluğa erişmiş ve evlenmek istiyor olabilirler.İstisnadır ama olmaz değildir.Çocuk yaşta illa evlendirilsinler demiyorum.)