BIST 9.700
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.430,07

Öğrenciler talep etti: Erdoğan hemen talimat verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabataş Lisesi'nde düzenlenen eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı. Törenin ardından ise renkli anlar yaşandı. Erdoğan, robotik takımından bir öğrencinin isteğini yerine getirdi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 19 Adet Yorum
kundemacı

Sayın misafir Yunanistana sen ve senin kafanda olanlar gidecek, "Keşke Yunan kazansa idi" söyleyene destek olanlara destek olmak Yunanistana gitmeyi gerektirir. Dünyada hukuk varsa, adalet varsa, insan haklarına sygı duyuluyorsa, yargı bağımsız ise bunlar başka ülkelerde var, oraya gidelim Türkiye' de bunlar bizim için gereksiz mi demek gerekir.

Misafir

mhtglc seni bur da zorla tutan yok Yunanistan'ı beğeniyorsan seviyorsan oraya gidersin.

kundemacı

Vay be... iletişim kurulması için talimat vermiş. Bir de komşumuz Yunanistan' a bakın Başbakan Çipras Atina sokaklarında korumasız gezebiliyor. Çay ocağının önünde sigarasını ve çayını için Yorgao ile sohbet edebiliyor. Biz ise yoldan geçerken binanın üçüncü karının balkonunda sigara içen insana müdahale ediyoruz. Nasıl olsa emrimizde kolluk kuvvetleri var.

turan

MİSAFİR EFENDİ.her kimseniz.(('''yanlış telakkilerden, hatalı hislerden ve duygular)))..gibi anlamı gizli kavramlarla fitnelik yapıyorsunuz...fetö cümüsünüz ne..

Misafir

çıldırın çıldırın. yok mizansenmiş yok tiyatroymuş. seçimlerde alınan oylar da milletin teveccühü de gerçek. çıldırın çıldırın.

Misafir

11)takva denilince sadece büyük günahlardan sakınmayı anlamayacak, gizli şirke götüren bu gibi yanlış telakkilerden, hatalı hislerden ve duygulardan da uzak kalmaya çalışacağız.

Misafir

10)Takva, menhiyattan ve günahlardan içtinab etmek; ve amel-i sâlih, emir dairesinde hareket ve hayrat kazanmaktır. “Hem takva içinde bir nevi amel-i sâlih var. Çünki bir haramın terki vâcibdir. Demek oluyor ki, mümin, kendisine hücum eden binlerce günahı, Allah korkusuyla ve Onun rızasını talep ederek terk ettiği taktirde, binlerce vacip işlemiş oluyor.

Misafir

9)Çok dikkatimizi çeken bir noktaya, bu vesileyle, kısaca temas etmek isteriz. “...Yakıtı insanlar ve taşlar olan ve kâfirler için hazırlanan o dehşetli ateşten sakının” (Bakara, 2/24)

Misafir

8)“Bollukta ve darlıkta infak etmek.” “Kızdıklarında öfkelerini yutmak.” “İnsanların kusurlarını affetmek.” “Kabahat yaptıkları veya nefislerine zulmettikleri zaman Allah’ı anmak ve günahlarından derhal tövbe etmek.” “Yaptıkları günahlarda, bilerek ısrar etmemek.”

Misafir

7)Bu sayılanlar, iman ve salih amel olduğu hâlde muttakinin sıfatları arasında yer almışlardır. Bundan şu mânâlar açıkça anlaşılır: Gayba inanmak, imansızlığın zıddıdır. Her salih amel, bir yönüyle de takva içinde addedilebilir. Nitekim, Al-i İmran Suresinde de (134 ve 135. âyetler) muttakinin sıfatlarını şöyle sıralamaktadır:

Misafir

6)Muttaki, takva sahibi demektir. İnsana manen zarar verecek her şeyden kaçınan ve sakınan demek olur. Bakara Suresinin başında, “Kur’an’ın muttakiler için bir hidayet olduğu” beyan edildikten sonra, muttakinin sıfatları şöyle sıralanır: “O takva sahipleri, gayba inanırlar, namazlarını dosdoğru kılarlar. Kendilerine verdiğimiz rızıktan da Allah yolunda infak ederler.”

Misafir

5)“Yiyiniz içiniz, fakat israf etmeyiniz...” (A’raf, 7/31) “Kur’an’ın muttakiler için bir hidayet olması” bu âyetle birlikte düşünüldüğünde, hidayetin “sırat-ı müstakim” mânâsına geldiği anlaşılır. Yani, istikamet üzere olmak, hidayettir. İşte takva, bu hidayet yolundan uzak kalma endişesini taşımak ve insanı bu yoldan saptıran her türlü yanlıştan uzak kalmak demektir.

Misafir

4)Takvada ilk akla gelen, haramları terktir. Bunlar kesinlikle yasaklanmıştır. Bunu, mekruhlardan sakınma takip eder. Mekruh, çirkin bulunan, hoş karşılanmayan fiil, söz ve hâllere denir. Bunların terk edilmeleri de takvadandır. Daha sonra şüpheliler karşımıza çıkar. Bunların da mekruhlar gibi haramla bir başka komşulukları vardır. Hakkında kesin bir hüküm olmayan işlerde, takvaya uygun olan, haram olma ihtimalini ön plana alıp o fiilleri terk etmektir. Sonra mübah ve helal olanlar gelir. Bunlardan yetesiye istifade edip israftan sakınmak da takvadandır.

Misafir

3)Otlamada, ağza alıp bir süre çiğnedikten sonra mideye gönderme söz konusudur. Biz de bir şeye baktığımızda gözümüz onu otlamakta, yani o şeyin görüntüsü gözümüzden içeri girmektedir. Aynı şekilde, düşündüğümüz şeyler de aklımızda yoğrulmakta ve hazmedilmektedir. İşitme organımız için de ayrı bir otlama söz konusu. Kulaktan giren sesler koyunun ağzından içeri giren otlar gibi.

Misafir

2)Hadiste geçen “otlatma” tabiri çok enteresandır ve nice hikmetleri içinde toplar. “Koyunlar” diye bir çoğuldan söz edildiğine göre, biz bu çoğulu kendimizde aramalı ve bulmalıyız. Demek oluyor ki, bizim her duygumuz, her hissimiz, aklımız hafızamız, hayalimiz birer koyuna benzetilmiş oluyor. Ve her birinin otladığı şeyler, diğerinden çok farklı.

Misafir

TAKVA HAKKINDA (sorularla islamiyet den alıntıdır) BİR AYET: • 1)Yusuf Suresi, 57. ayet: Ahiretin karşılığı ise, iman edenler ve takvada bulunanlar için daha hayırlıdır. BİR HADİS:“Helâl belli, haram da bellidir. Fakat bu ikisinin arasında şüpheli şeyler vardır. Nasıl bir çoban, koruluğun kenarında koyun otlattığında, koyunlarının her an koruluğa girme ihtimali varsa, şüpheli şeylerden korunmayanın da harama düşme ihtimali öylece vardır.” Şüpheli, haramın en yakın komşusudur. O araziye girenin bir süre sonra haram sahasına düşmesi kuvvetle muhtemeldir. Şüpheliden sakınanlarla haram arasına bir tampon bölge girmiş oluyor; mayın tarlası gibi.

tahir

Kafedeki tiyatro tamamen danışmanların kurguladığı bir ambianstı ama medya bunu yazmaz.Hatıran yetermiş de, sefalar getirdiniz söylenmiş de...

ekrem

İçine daldığımız kirizden kim sorumlu? 'Dış güçler' lafını bir yana bırakıp gerçekçi olarak soralım; Cumhurbaşkanı kim? Erdoğan. Seçim Kampanyasında vatandaşa bin bir tatlı vaatte bulunan kim? Erdoğan Lağvedilen Başbakanlığı şimdi fiilen kim yapıyor? Erdoğan. Başkomutan kim? Erdoğan. Varlık Yönetimi nin Başkanı kim? Erdoğan. Milletvekillerini belirleyen kim? Erdoğan. Bakanları seçen kim? Erdoğan. Müsteşarları, danışmanları, hertürlü üst düzey bürokratı atayan kim? Erdoğan. Baş ekonomist kim? Erdoğan Dış politikamızı yürütn en baş diplomat kim? Erdoğan. Peki bu kadar büyük yetkileri olan Cumhurbaşkanı'nın sorumluluğu ne? Anayasanın 105'nci maddesi "Cumhurbaşkanı'nın resen imzaladığı kararlar ve emirler aleyine Anayasa Mahkemesi dahil, yargı mercilerine başvurulamaz'diyor. Hiçbir makam Cumhurbaşkanı'ndan hesap soramaz, hakkında en ufak bir dava açılamaz. Görev ve yetkisi pek çok, sorumluluğu ise hiç yok! Bu yüzden "Krizin sorumlusu kim'" diye sormayın lütfen!

Misafir

Dış basında 'İdlib' tartışmaları: The Atlantic, Mutabakat geçici, Türkiye'nin atacağı adım belirsiz.. Rusya destekli Suriye güçleri ve El Kaide, bölgede karşı karşıya gelecek.

  • 1