BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.433,08

Nihal Bengisu Karaca'nın cemaat yazısı konuşuluyor

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyon sonrası gündeme gelen cemaat ve tarikat tartışmasına ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 37 Adet Yorum
Misafir

Türkiye'deki cemaatlerin tek derdi:Rant,rant,rant

Misafir

akp iktidarı ile birlikte memleket cemaat ve tarikatların serbestçe at koşturdukları arena haline geldi.ama her biri kendi beyliğini kurdu.devlet içinde devlet oldular.erdoğan türkiyesi,çoktan beylikler devrine geçmiş.haberi olmayanlara duyurulur.

Misafir

chp kapatılsa Türkiyeye daha faydalı olur..

Misafir

Allahın tevfik ve inayeti ile inşaallah kardeşim...

Kamil

Kontrol edilemeyen güç,güç değildir.Şu anda cemaatlerin durumu bu!Ticaret var,siyaset var vede kendine özgü kuralları var.Kullanılan ise din.Devlet müdahale etti mi olmaz.Arkasından bir sürü bahaneler. Geçmişten de yararlanarak ve Ülkeye vermiş oldukları zararı göz önüne alarak,bu tür din adına faaliyet gösteren ne ise onları hemen etkisiz hale getirmek gerek.Cemaatlerin ve Tarikat liderlerinin dolaştıklarına ve ağza alınmayacak hakaretler ettiklerine şahit oluyoruz.Yılanın başı fark edildiğinde ezilmeli.

MİSAFİRRRR

ZİNAYI SERBEST EDELİM DOMUZ ETİNİ KASAPLIK ET STATÜSÜNE ÇIKARALIM DESEM BENİ CAVURLUKLA SUÇLARSINIZ.

Misafir

yorum yazan kişinin münafık olduğunu nerden biliyorsun ??? Laikliği öğüyor Din terminolojisi ile konuşuyorsun. Ne ayaksın ???

Misafir

münafık yorumcunun biri"LAİKLİK ÇAĞDAŞLIK DİYE DİYE HER TARAFI FUHUŞ IRZA GEÇME" diye başlamış, bu yapıların tamamının laiklik ve Atatürk düşmanı olduğunu, saydığın her türlü pisliğin bunların anayasası olduğundan haberin var ama bilmiyormuş gibi yapıyorsun, 15 sene içinde laiklikten uzaklaştınız, başınıza çok değer verdiğiniz cemaatiniz bomba yağdırdı.

Misafir

misafir isimli münafık bu söylediğin cemaatların zaten hepsi laikliği benimsemiş, laiklik üzerine kurulmuş, her türlü pisliğe bulaşmış cemaatları temize çıkaracağız diye suçu laikliğe atmaya çalışmayın.

MİSAFİR

LAİKLİK ÇAĞDAŞLIK DİYE DİYE HER TARAFI FUHUŞ IRZA GEÇME ADAM ÖLDÜRME ÇOCUK KATLETME HIRSIZLIK GASP UYUŞTURUCU TERÖR AHLAKSIZLIKLA DOLDURDUNUZ ,SİZE BİR TEK ŞEY LAZIM BU KEPAZELİKTEN KURTULMANIZ İÇİN ODA İSLAM CEMAAT VE HAK TARİKATLERDİR ,AMA DİKKAT EDİN SİZİN GİBİ ABD PİYONU FETÖ IŞİD PKK GİBİLER OLMASIN TAMAMMI GO-ZÜM

Misafir

Ulan dangalak kuran yetmiyormu sana ne işin var tarikat ve cemaat ile

Yorumcu

Bediüzzaman Said Nursi Şualar’da, ‘Siz bu şiddetli imtihana girmek ve inceden inceye sizi kaç defa altın mı, bakır mı diye mehenge vurmak ve her cihette sizi insafsızca tecrübe etmek ve “Nefislerinizin hisseleri ve desiseleri var mı, yok mu?” üç dört eleklerle elenmek; hâlisâne, sırf hak ve hakikat namına olan hizmetinize pek çok lüzumu vardı ki, kader-i İlâhî ve inâyet-i Rabbâniye müsaade ediyor' der. Yine 'Cennet ucuz değil, cehennem de lüzumsuz değil' demektedir. Elbette bu yolda imtihanlara tabi tutulacağız. Biz hadiselere imtihan gözüyle bakar, hak bildiğimizden şaşmayız. Bu uğurda başımıza geleceklere de aler-re'si-vel-ayn deriz. Beşer zulmeder kader adalet eder, ne kusur işledikte başımıza bu hal geldi deriz, kendimizi sorgularız. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın.

Misafir

Devlet dine karışmayacak, bu gönül işidir diyecek ve örgütlenmelerine göz yumacaksa yasadışı örgütlerden ne farkı kalır. Dini tarikatlardan mı öğreneceğiz.

Misafir

el ayak öpme işi soytarılığa vardırma ayinleri zikir ayinleri bunlar din tüccarlarının rezil ayinleridir

Misafir

Sayın Karaca Cemaat ve Tarikatların temel ilkesi Mevcut Düzeni yıkmak yerine Şıh Molla Düzenini getirmektir......... yıllardır sizin ve sizin gibiler in Önderliğinde Devlete kafa tutacak Devleti yıkacak kadar güçlendiler........Emin olun Laik Türk milleti dinini sizin Cemaat ve Tanıdıklarınızdan daha temiz daha özgür yaşıyor.......Vakıf Cemaat Tarikat devlete verilecek vergileri de alıyorlar geleceğimiz olan Çocuklarımızı da ziyan ediyor kapılsın Mal Varlıkları Milli Eğitime devredilsin

kundemacı

Yazar: "Adnan Oktar ve grubuna "cemaat" denilmesine isyan etti. Oktar'ın ve ekibinin yaptıklarının dinle alakası olmadığının altını çizen yazar" böyle demiş yesinler yazarın taze pastasını. On yıl önce Adnan OKTAR, hakkında bir olumsuzluk yazılsa kiyametler kopardı. Bırakın bu cemaat işini. Bütün cemaat ve vakıflar tez zamanda kapatılması gerekir. Tümünün bir arka planı vardır. Fırsat bulduklarında vatanı satarlar.

MİSAFİR

BU TARİKAT VE CEMAATLERE KARŞI ÇIKANLAR FETÖ IŞİD GİBİ AMERİKANIN ÇANAĞINI YALAYAN SAHTE SOLCULARDIR BUNLARDA VATAN MİLLET SEVDASI İNSAN SEVGİSİ KALMAMIŞ İHANET DÜŞMANLIKLA BESLENMİŞ TÜRKİYENİN BAŞINA BELA EDİLMİŞLERDİR ,NERDE DİNSİZ İMANSIZ KİTAPSIZ ALLAHTAN KORMAZ İNSANLIKTAN ÇIKMIŞ BİRİ VARSA İSLAMA SALDIRDIKLARINI GÖRÜRSÜNÜZ BUNLARIN AĞABABALARI BATILILARDA İSLAMI KARALAMAK İÇİN IŞİDİ KURAR FETÖYÜ BESLEME YAPARKİ SİZİN GİBİ YOLDAN ÇIKMIŞLARA DİNİNİ KÖTÜLETSİN CEMAAT TARİKATLARI KÖTÜLESİN ,ALLAHIN YOLU İSLAM YOLU NURDUR EBEDİ HAYATIN KURTULUŞUDUR ÖLÜM VARDIR UYANIK OLUN BU İSLAM DÜŞMANI İÇİMİZDEKİ SATILMIŞ HAİNLERİN SÖZLERİNE BAKIP İSLAMA TARİKATLARA DİL UZATMAYIN

Misafir

VİJDAN SAHİBİ OLMANIN,HAKLININ ve adaletin yanında durmanın,kötüye tavır almanın din ve imanla ilişkisi olduğunu düşünmüyorum. tarikatları ve cemaatleri savunmak için bu tür gerekçelere dayanılmsını da cişddiye almıyorum.

MİSAFİR

ULA MÜNAFIK SATILMIŞLAR ALLAHIN NURU İSLAMI AĞIZLARINIZLA SÖNDÜRMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ İSLAM ADALET MERHAMET DİNİDİR HAK CEMAATLER TARİKATLAR KIYAMETE KADAR ALLAH YOLUNDA PEYGAMBER YOLUNDA HİZMET EDECEKLER VAR OLACAKLARDIR BU ÜLKEYİ SİZLER GİBİ DİNSİZ İMANSIZ SATILMIŞ TERÖRİST KAFALI HERŞEYİNİ BÜTÜN DEĞERLERİNİ YİTİRMİŞ BAŞI BOŞLARA BIRAKMAYACAĞIZ,BU FETÖ IŞİD GİBİLERDE SİZİN GİBİ EMPERYAL SOYTARILARIDIR İSLAMA MAL EDİLEMEZ

MİSAFİR

ALLAH İÇİN İNSANLIĞA HİZMET İÇİN KURULMUŞ HAK TARİKATLAR CEMAATLER DE ÇIKAR MENFAAT ÇATIŞMASI OLMAZ, AMA SİZİN UŞAKLIĞINI YAPTIĞINIZ AMERİKANIN KURDUĞU IŞİD GİBİ FETÖ GİBİ SAHTEKARLAR İSLAMIN CEMAATLARIN TARİKATLARIN BUNLAR GİBİ YADA, SİZİN GİBİ AMERİKANIN SOL VERSİYONU EMPERYALİST UŞAKLARI GİBİ OLMAZ GUZUUUM

MİSAFİR

MEZHEP TARİKAT CEMAAT SENİN GİBİ AZMIŞ YOLDAN ÇIKMIŞLARI İNSANLIĞINI YİTİRMİŞERE ADAMLIK İNSANLIK DİN İMAN VİCDAN ADALET MERHAMET ÖĞRETİR, SENİ GÖMÜLDÜĞÜN CEHALET İHANET ÇUKURUNDAN ÇIKARIR YETERKİ GİTTİĞİN CEMAAT SENİN GİBİ SATILMIŞ HAİN OLMASIN

Erol Baron

Türkiye'nin Türkiye olarak kalmasını isteyen her vatandaş menfaat yuvası cemaatlere HAYIR der.

Misafir

Karaca'nın yazısında bahsettiği yunuslar, beyazdi bistami, İbrahim Ethem lerin yolu gerçek İslam yoludur, haktır, doğru ve güzeldir. Günümüzdeki cemaatlerin tamamı ya İngiliz şeytanın yada cia nın maşasıdır. De leyin içlerine hepside sızmış ve tehlike arz etmektedir.

ASSİVAS

BU CEMAAT VE TARİKAT LERİN TAMAMI AYRI YAPMADAN SÖYLÜYORUM DİN İSTİSMARCISI TİC TİCARETİ VE DİNDE BÖLÜNMELERE YOL AÇIYOR ALLAHAŞKINA DİNİMİZDE ARACIMI VAR YA ALLAH İLE KULU ARASINA KİM GİREBİLİR, BU ÜLKEDE DİYAENT İŞLERİ VAR BUTÇESİNE 3.SIRADA YATIRIRM BÜTÇELİ ÇOĞU BAKANLIĞIN BÜTÇESİNDEN FAZLA, NE OLUYOR BİZE YA, DÖRT TANE OY ALACAĞIM DİYE BUNLARA DA YÜZ VERMEMEK LAZIM VE TAMAMI KAPATILIP MAL VARLIĞI HAZİNEYE GEÇİRİRLMELİDİR. ELHAMDULİLLAH MÜSLÜMANIM VE İBADETLERİMİDE BUNLARSIZ YERİNE GETİRİYORUM.

A. Kar

İşin içine modern dünyanın hastalıkları para veya seks girince cemaatler (!!) karışır. Eski tekke cemaatleri gibi değil bunlar. Cemaat lider öğreten hoca değil, hocaefendi olursa işler karışır. Tek efendi var: Allah. Efendileri efendisi diye bir tabir yok.