BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.477,90

Mustafa Varank KOBİ ve girişimciler için 16 maddelik destek paketini açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kurban Bayramı öncesi sanayici, KOBİ ve girişimciler için 16 maddelik destek ve önlem paketini açıkladı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 14 Adet Yorum
sanayici isadami

cook gec kalinmis kararlar...esnaf faizlerin yuzde kirklara dayandigi ortaminda mal uretse ne olacak .eninde sonunda batacak ...isci parasini odeyemiyor ssk odeyemiyor...finansman giderlerini karsilayamiyor...sadece itibarini korumaya calisiyor...

Misafir

Dertli kardeş çok doğru yazmış. Mazot ve gübre pahalı. Çiftçi korkuyor, çoğu kişi artık kurtarmıyor deyip illere akın ediyor. Yazık o kadar tarlalar bomboş. Bir hâl çaresine bakmış olsalar yetkililer. Teşvik etsinler, yardımcı olsunlar. Hollanda kadar olamıyor muyuz? Benim ülkemin toprağı oraya bin basarken. Bu aciz aklımla bunları idrak edebiliyorsam. Ki yetkililer kitabını okumuş, görmüşler geçirmişler. Bunlarla ilgili somut adım atınız.

DERTLİ

Köylünün kara sabanı çalışmazsa, ekonomik olarak selamete çıkamayız. Köyde oturanlar şehre göç etmektedirler.Kalanlarda ekmeğini, yumurtasını, peynirini şehirden götürüyor.Eskiden tarlalar icar edilirdi, neredeyse bir karış yer boş bırakılmazdı.Şimdi Mazot ve gübre gibi şeyler pahalı olması,elde edilen ürün para etmediği için kimse ekmiyor.Emeğim çıkmıyor zarar ediyorum denilmektedir. Üretim olmadan, tüketen bir toplumuz. Kurtuluş üretimdedir.

Misafir

16 değil bin tane bildirde yayınlasanız üretim olmadıktan ve üretilen mallara alıcı bulmadıktan sonra fıs... Konya ovası yatıyor, Çukurova oldu betonova, Gap vardı bir de değil mi? Bomboş araziler güneşleniyor. Pamuk ekimi yok, buğday ekimi yok. Beğenmediğimiz saman bile dıştan. Kulak verin ey yetkililer. Çiftçini ve besicini destekle. Atatürk boşa dememiş " Köylü milletin efendisidir" birşey biliyorduda böyle diyordu. Köylünü destekle, betonu değil.

ALİ NACİ ÖZBULUT

Kararlar yerinde inşallah üretim ve ihracaatta kısa sürede beklenen etkiyi göreceğiz.TÜRK ÖGÜN ÇALIŞ GÜVEN

AS

DOLARA ARTMASIN, GIDAYA YANSIMASIN, ASGARİ ÜCRETLİ EZİLMESİN.. GERİSİNİ BİZ BİLEMEYİZ...

ANKARA VATANDAŞI

BU HABER ŞU HABER GİBİ BOŞA ÇIKMASIN.. ANKARA BELEDİYE ''Başkan Tuna, trafiği rahatlacak projeyi duyurdu.. ANKARA'DA VAR OLAN METRO SEFERLERİ DÜZENLİ Mİ? HAYIR HAYIR...

AS

ASGARİ ÜCRETLİ, GIDAYI DÖVİZE GÖRE ALAN NE YAPACAK? TABİ SANDIĞI BEKLEYECEK...

Misafir

Katar'dan gelecek 15 milyar dolar Leblebi Çekirdek !............. Türkiye'yi ne vezir eder ne rezil.

murat

maalesef ihracatçı olarak hala kdv mahsuplarımızı yaptıramıyoruz, vergi dairesinde ki memurun ve de müdürün gönlüne gelecek ve de imzalayacaklar. şubattan beri bekleyen dosyalar mevcut. şimdi şikayet etsek vergi dairesi kara listeye alacak bizi adım bile attırmayacak, şikayet etmesek bu haldeyiz. sonuç itibarıyla 10 milyar dolar teşvikte verseniz bir cazibesi yok çünkü bu işi yapan memur bürokrat yine işi savsaklayacak ve yine değişen birşey olmayacak!

ddd

Dolar düşüyor başta RTE ve 4 kuruşa yaramaz sözde bakanlar açıklama yapıyor dolar tekrar yükseliyor susun be

Misafir

osb dediginiz nedir ya kardesim. sanki cok ireyim varda psb falan kurduracaz diyr cabaliyosunuz. asil ac sanayi alani deyip orman ve meralari imara acmak sizin. yemezler

Misafir

İncirligi kapatın lutfen.USA ile ilişkileri minimuma indirin

Selami Sarıkaya

İnşallah memleketimiz için bu kriz bir fırsat olur üretim ekonomisine geçmemiz için allah memleketimizi güçlü kılsın

  • 1