BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01

Muhalefet Ne İster?

“Türkiye’de muhalefetin amacı iktidar olmak değildir. Bütün derdi ve çabası muhalefetten düşmemektir. Çünkü muhalefette olmak iktidarda olmaktan çok daha iyidir. Aynı maaşı alırsın, aynı imkânları kullanırsın, bol çene yaparsın."

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 10 Adet Yorum
Misafir

Montesquieu diyor ki, “Diktatörlerin ülkesinde yalnız bir kişi özgürdür; diğerlerinin tümü köledir.”

Misafir

İslami Demekrasilerde Muhalefetin amacı demek yan gelip yatmak!... Yani denetleme görevi olamaz!

Komünist İşçi

Bu kavganın kazananı yoksullar değil...Rejim Kavgasının temel nedeni, özel sektörün yaklaşık olarak 225 milyar dolara ulaşmış olan, sadece doğrudan yurt dışından sağladığı kredi borcu..

Misafir

Meclis'te kavga çıkmasına neden olan düzenleme, Meclis'in yetkilerini ortadan kaldırmayı amaçlıyordu. Parlementoyu... Milletvekillerini İğdiş eden Milletvekillerine ihanet Düzenleme AKP ve MHP'li vekillerin oylarıyla Meclis'ten geçti.

gerçekleri gör taraf olma.

yazar sadece muhalefeti suçluyor ama tayyip olmasaydı tüm kurumlarımıza girmiş hatta gücü ele geçirmiş bir fetö vardı.siyasi-bürokratik ekonomik tüm yapımız örgütler tarafından ele geçirilmeye müsait imiş ve zaten devlet sırrı diye bir şey kalmamış g.kurmay başkanı dahil örgütün kontrolündeymiş tayyip hariç her kez suçlu

ayran

Osmanlı torunuyuz deyip kapitülasyonlardan dolayı çökeşe geçen osmanlıyı örnek alan bir topluluk, ama kötü yönlerini mesela yıllarca ipotekli olan yaptık diye övünülen köprülerden bahsedin, halk için herşey halkın cebi dolu tabi (!)

ayran

Osmanlı torunuyuz deyip kapitülasyonlardan dolayı çökeşe geçen osmanlıyı örnek alan bir topluluk, ama kötü yönlerini mesela yıllarca ipotekli olan yaptık diye övünülen köprülerden bahsedin, halk için herşey halkın cebi dolu tabi (!)

Misafir

Türkiyede muhalefet diyince partiyi anlamayın, partili olmayıpta muhalefet eden milyonların haline bi bakın, sindirilmiş korkutulmuş, aralarından bazı yiğitler toplanıp demokratik hakkını kullanacak olsa köpekler isiriyor, gaz bombaları yiyor, üstüne de valilik kararı geliryor, terör nedeniyle toplu eylemler yasaklandı, yani vali toplu eylemleri yapanların sağlığını düşünüyor teröre maruz kalmasın istiyor da 15 temmuz ertesi ordu kim polis kim belli değilken hükümet eliyle meydanlarda günlerce toplanan 100 binleri neden düşünmedi vali, onlara terör saldırmazmıydı, ortada demokrasi yoksa muhalefette yoktur, her sistemde iktidar olur lakin bir tek demokrasilerde muhalefet olur ANLAMAYANLARIN DİKKATİNE

15 temmuz milattır.

yazarın anlattığı kadar sorun küçük değil sadece siyasiler değil bürokratik yapımızda salla başını al maaşını zihniyetinde çalıştığı için hepsi fetö ye kolay lokma oldu bir muzicedir tayyip in yıllarca fetö ile tek başına mücadele etmiş olması ve o 15 temmuz siyasi ve bürokratik zihniyetten uzak sadece vatanını sevip tayyip e inanmış halkın verdiği mücadele tüm dünyayı şaşırttı sadece fetö yü değil.zaten dış güçlerde acele ile ekonomimize saldırmaya başladılar amaç halkı bezdirmek.

7 düvel saldırıyor.

bu devlet ve millet kendisi için çalışan siyasilerden ve bürokratlardan çektiği çilenin bunların verdiği zarar yetmezmiş gibi bir de üstüne fetö şokunu yaşadı resmen travmaya girdik pkk ve işid sorunu bile vız geliyorsa hala ekonomimize dış güçler darbe üzerine darbe vuruyorsa sorunumuz gerçekten çok büyük.

  • 1