BIST 9.764
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.435,51

Mevduat hesaplarıyla ilgili çok önemli vergi düzenlemesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan kararname ile Türk Lirası mevduat hesaplarından aylınan vergi oranları düşürülürken, dövizle mevduat hesaplarındaki vergi oranı artırıldı...

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 11 Adet Yorum
Misafir

asla serbest piyasa ekonomisini benimseyememiş, benimseyemeyecek ortadoğulu hamlesi

Misafir

Denizin bittiğini anladılar. böyle basit önlemlerle işin yürüyemeyeceğini kendileri de biliyorlar. İşleri Dini sömürüye, Vatan - Millet sömürüsüne, birlik - beraberlik sömürüsüne, pembe gözlükler sömürüsüne kaldı. Yersek.

Akın

Bu hareketler çok tehlikeli bence ne olur vatandaş dövizini yastık altına yada işi bilen yurtdışına çıkarır bu da ülke için kayıt dışı ve bankaların sıkıntıya girmesi , AKP niyetine koymuş ülkeyi ekenomik olarak kesin çökertecek

Misafir

3)şu yandaş emlak firmalarına da bir yol göstereyim.madem ellerinizde kalan emlakların yüksek kira gelirleri var,emlaklarınızı niçin satıyorsunuz?satmayın,yüksek kira geliri ile kiraya verin. yüksek kira gelirlerini siz kazanın.biz halkı düşünüyoruz,halk kazansın gibi bayat numaralara girmeyin.bu dolmalarınızı yutmam.yutan olur mu, onu da bilmem.siyasi söylemlerinizi yutan çok oluyor.ama iş maddiyata gelince yutturamazsınız gibi geliyor bana.çünkü;''mal, canın yondasıdır.''demişler.

Misafir

2)ama emin değiller,elde kalan yandaş inşaat firmaların emlakları satabileceklerinden.devreye ne girdi?bankalardaki döviz mevduatlarını vergilerle sıkıştırıp, mevduat sahiplerinin ellerinden alıp satamadıkları emlakları vermeye.bu durumda, ben derim ki;mevduat sahipleri ,altın ve döviz hesaplarını güvenilir ülkelerin bankalarına yatırsınlar.

Misafir

1)akp iktidarı,döviz hesaplarındaki mevduatları ele geçirmenin bir başka yolunu buldu:vergi artışı.önce az,sonra giderek artan vergiler geliyor bankalardaki döviz mevduatlarına.yandaş firmaların elde kalan emlaklarını elden çıkarmak ve halkın elindeki altın ve döviz birikimlerini ellerinden almak girişimi ile tv lerde emlak şatışı reklamları yapılıyor.''getirin altın ve dövizlerinizi emlak alın;yüksek kira gelirleri ile hem siz kazanın, hem türkiye kazansın.'' slagonları havalarda uçuşuyor.

Misafir

Yabancı para ile mücadele ederken liraya değer kazandıran sanayi, tarım, üretim, eğitim ve adalet gibi unsurları neden uygulamiyorsunuz. Milletin aklıyla dalgamı geçiyorsunuz

ddd

adam nereden para alacağını biliyor

Misafir

Bir nevi faiz artışı yani. Çok geç oldu. TL'nin değeri yarı yarıya düştü. Artık TL'deki değer kaybı raflarda yansımaya başladı. Bu nedenle sokaktaki enflasyon %100 çıktı. 3 ay önceki fiyatlar hemen hemen 2 katı oldu ama beyler hemen bir kabahatli buldu. Üreticiler ve aracılar... Kimse 3 ay önceki fiyattan mal vermiyor. Kimse ürününe fiyat bile belirleyemiyor çünkü ekonomide istikrar kalmadı. İstikrarın olduğu tek yer iktidardakilerin koltuk hırsı. O hiç değişmiyor. Ellerindeki medyaya ve bir takım yandaşlara akıtılan paralarda tasarrufa gidin bu ülke düzlüğe çıkar. Bir de, bu millet sizi sandıkta kırmızı kart gösterirse anca o zaman umutlar yeniden yeşerir.

Misafir

Bu krizden çıkma için ‘kemer sıkma’ görevi Saray’dadır. Bir yıllık cari açık 57 milyar dolar, önümüzdeki 1 yıl içerisinde 236 milyar dolar finansman ihtiyacı var.

şükrü savaş

Çok güzel bir haber ama üç ay sonra eskiye dönülmesin.

  • 1