BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Mevcut Y.Doç.Dr.'ların ve kadrosuz Doç.lerin; TBMM’de görüşülecek tasarıdan beklentileri ne?...

Bu tasarı; üniversitelerdeki sorunların çözümü için de bir fırsattı, ama!..

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 5 Adet Yorum
Misafir

Evet evet, başkasını suçla. Neymiş rüşvetle yabancı dil geçmemiş de ulufeyle atama bekliyor. Siz tembel tenekelerden memlekete fayda gelmez. Varın oyunuzu kendinize yakışır biçimde kullanın. Gittiğiniz yere pek hayır götürürsünüz!!

Misafir

Yürü be Yar.Doç kim tutar seni. Senin gibi adamı bulmuşlar daha ne istiyorlar. Şantajcı bilim adamı, senin vereceğin oydan memlekete ne hayır gelir. Seni üniversitede tutmak hata.

ali han

Sözlünün kalkması olumlu fakat eserin/yeteneğin adaya aidiyeti ve çalışmalarındaki yetkinliğinin denetimi için en azından bir sunum yapması elzemdir. Yine sözlüde kalmış olanlara doçnetlik verilmesi uygun değildir. Nitekim aynı dönemde bir adayın sözlü ile diğerinin sözlüsüz unvan alması büyük bir çelişkidir ve bu durum hukuka da aykırıdır. Benzer şekilde nasılsa sözlü var denilip eserden geçirilen dayların da doçentlik alması uuygun değildir. Bu adaylar dahil oldukları süreçleri tamamlamalıdırlar. Alternatif olarak yeni sistemde başvuru yapabilirler. Diğer bir sorun ise ÖYP'lilerin kaderi yönetimin iki dudağı arasındadır. Bu nedenle pek çok yetenekli genç akademi dışında kalacaktır. Bu sorunun da aşılması gerekmektedir. Akademide önemli olan liyakattır. Ulufe dağıtır gibi kimseye unvan verilemez. Osmanlı eğitim sisteminin çökmesinin nedenlerinden biri de liyakatın ortadan kalkmış olmasıdır. Bu melese siyasi değildir.

Misafir

"Y.Doç.lerden 8 yılı dolduranlar, üniversite rektörlüklerine başvurmaları halinde, başka bir işleme gerek kalmadan Doç.liğe atanırlar., 12 yılı dolduranlar ise, doğrudan Prof. kadrosuna başvururlar.”Bütün yardımcı doçentlere diyorum ki, yasa böyle çıkmazsa ben OY VERMEYECEĞİM. SEÇİMLER GELİYOR. Alsınlar öğrt. gör. liliğini başlarına çalsınlar...

Misafir

Bu saçma sapan yasa telifi biz Yardımcı Doçentlerde büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Şimdi neden yıllar önce rüşvetle bu yabancı dili geçmediğime ilk defa pişmanlık duyuyorum. Dürüstlüğümün karşılığı bu olamamalıydı. Alsın başlarına çalsınlar bu yasa tekliflerini. Yapılacak şey: "Mevcut Yardımcı Doçentllere yönelik olarak; 8-10 yıl Yardımcı Doçent olarak görev yapanlar, bağlı oldukları üniversiteye bir ay içinde başvurdukları takdirde Doçent kadrosuna atanmalıdır; 13-15 yıl ve üzeri Yardımcı Doçent olarak görev yapanlar ise bağlı oldukları üniversiteye bir ay içinde başvurdukları takdirde Profesör kadrosuna atanmalıdır." şeklinde olmalıydı. Seçimler yaklaşıyor ve biz yardımcı doçentler, oylarınızı ona göre kullanacağız.

  • 1