BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.429,90

Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra farkı nedir? Hacer-i Muallak taşı

KUDÜS'deki Harem-i Şerif ya da diğer ismi ile Harem-üş Şerif 150 dönümlük bir alanı kaplar. Harem-i Şerif'te Mescid-i Aksa, Kubbet-üs Sahra, Hacer-i Muallak Taşı, Ruhlar kuyusu ve Hz. Muhammed'in Miraç'a çıktığı yer bulunur.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 3 Adet Yorum
misafir 2

(sav) diye yazan kalemden mi, zamandan mı, yerden mi cimrilik yapar da sallallahu aleyhi vesellem diye yazamaz da sav diye kısaltır? degerlerimize daha cok onem vermemiz lazım gelir.. vesselam

Misafir

Mescid-i Aksa diye ifade edilen yapı Burak Mescididir. Mescid-i Aksa ise yaklaşık 150 dönüm diye ifade ettiğiniz alanın tamamıdır. Allhuteala yer yüzünde 2 yeri kutsal kılmıştır. Biri mübarek Kabe'nin kapladığı alan ve Mescid-i Aksa dır. Mescid-i Aksa'ya Mekke gibi gayri müslimlerin girmesi yasak olan bir alandır. Ayrıcı Hz. Muhammed (s.a.v.) isminden sonra salavati şerif ifadelerini yazmanız değerlerimize verdiğiniz önemi gösterecektir.

Misafir

Hatalı bilgiler var bu haberde. Mescid-i Aksa diye gösterdiğiniz yapı Burak Mescididir. Mescid-i Aksa yaklaşık 150 dönüm diye ifade ettiğiniz alanın tamamıdır. Allahüteala'nın yer yüzünde 2 yeri kutsal kılmıştır. Biri mübarek Kabe dir. diğeri ise Mescid-i Aksadır. Mescid-i Aksayada Mekke gibi gayri müslimlerin girmesi yasaktır.

  • 1