BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22

Merkez Bankası faizi sabit tuttu, dolar uçuşa geçti...

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası'nın faiz kararı çıktı. Merkez Bankası, faizi yüzde 17.75'te sabit tuttu... 100 baz puan artış beklentisi gerçekleşmeyince dolar TL karşısında dakikalar içinde yüzde 3 değer kazandı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 50 Adet Yorum
Misafir

Yahu güzel kardeşim enflasyon ve faiz doğru orantılıdır. Sen önce enflasyon ile ilgilen, arz gücün ile ilgilen ki faizler de düşsün. Bak arz iç talebe yetişmiyor bu nedenle sürekli iç talebi karşılama adına ülke her ay muntazam borçlanıyor. Ekonomi matematiktir duygularımız değil.

u mustafa

Aslında ben piyasaların ne beklediğini çok iyi biliyorum.Ama bir türlü gerçekleşmiyor.O gerçekleşmeden zannedersem piyasa düzelmeyecek.O da Maliye Bakanının ağzından bir ekonomistin aüzından çıkması gereken teknik tabirlerin olduğu cümlelerin çıkması.O bugüne kadar çıkmadı.Madem bakan bunun doktorasını yapmış o cümlelerle konuşmasını bekliyorlar.Konuşmayıncada bu damat ekonomist falan değil diyorlar.Güven vermediği için dolar düşmüyor.Şu damat madem ekonomist yarım saat bu teknik tabirlerle ne yapacağını anlatsın sistem rayına oturmazsa bende neyim.

Misafir

HEYY DOSTUM YERLİ ARABAYA NOLDU SES SEDA ÇIKMAZOLDU ARABADAN--YİNEMİ DIŞMİHRAKLAR YERLİ MİLLİ ARABAYI ÜRETTİRMİYORLAR YOKSA YADA MASALMI DİNLEDİK SEÇİM ÖNCESİ...

Misafir

Döviz yükseldi dolar düştü, artık ne yazdığınızın bir önemi yok, kimse yanlış yazdınız bile uyarmıyor, herkes vazgeçmiş..çünkü sizlere ve ağa babalarınıza laf anlatmanın bir anlamı yok çünkü gerçeği bal gibi biliyorsunuz, bilmeyen temiz anadolu insanı Allah inşaallah onları bu kabustan kurtarır tez zamanda.

sancar

başkanlık geldi, değişen birşey yok gibi, doların başkanlıktan haberi yok galiba hala bildiğini okuyor.

yyyy

faizcilere girdi çıkmaz.

Misafir

Enteresan, ülke ekonomisi sanki 3 günde bu hale geldi, dimi? bırakın popülist mesajları da gerçeğe dönün. Giden hepimizin parası boş laflar ile geri gelmez bunu bilesin.

EFE

FAİZ LOBİSİ DEVREDEYMİŞ.16 YILDA O LOBİYE FAİZİ ÖDEYEN BİZLERMİŞİZ GİBİ.ENFLASYONU DÜŞÜRMEDEN FAİZİN ASLA DÜŞÜRÜLEMEYECEĞİNİ ŞU REİS SEVDALILARINI BİRİLERİ ANLATSIN. BİRİLERİ ŞUNLARA ARTIK YARADANIN KUTSAL KİTABIMIZDA SÜREKLİ BELİRTTİĞİ AKLINIZI KULLANIN SÖZÜNÜ HATIRLATSIN.KABAK TADI VERDİ ARTIK MANYAKÇA SENARYOLARINIZ HER DÖVİZİN ARTIŞI VE BORSANIN DÜŞÜŞÜNDEKİ DIŞ GÜÇ SALLAMALARINIZ.JÖLELEİ DANIŞMANINIZA Bİ SORUNUZ DÖVİZ FAİZ BORSA VE CARİ AÇIK DENGE VE DENGESİZLİĞİNİN NASIL OLDUĞUNU.İHANET Mİ DİYORSUNUZ.

yyyyy

Faiz 100 baz puan düşürülmeli idi. KATILIMCI 15 YAMYAM FAİZ ARTSIN DİYE BEKLİYORMUŞ. faiz artmayacak düşecek. manüpilasyon ve vurguncuların kelleri vurulacak.

Misafir

damaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat

NEREY E....????

BİZİM ÖNCELİĞİMİZ BEDELLİ ASKERLİK SONRA AF,DOLAR UÇMUŞ NE GAM.NE DEMİŞTİ SON BAŞBAKAN DOLSADA OLUR DOLMASA DA.??

MURAT

FAİZ ARTIRMADINIZ AMA DAHA FAZLASI DÖVİZDEN GİRDİ...NE ANLADIM BU İŞTEN.MB DOLAR SATMAYA KALKSA TÜM REZERVİ 3 GÜNDE ERİYECEK.EKONOMİNİN DURUMU BU.

ali

özüm herkese. Karpayı ve faiz haram diye Müslüman olan bu ülke insanları ya altına ya dövize mecburen parasını bağlıyor.zira enflasyon karşısında eziliyor tl.peki her merkez toplantısında faiz artsın diye piyasa oyuncusu faiz lobisi için faiz mi artıracağız.önceki artışlarda bence fuzuliydi.varsın dolar 7 tl olsun.milleti zorla faizi bağlamayın.adamın 800 binlik dairesi var 2.5 a kiraya vermiş.faiz yükseldi satacağım bu para ayda 10 getirir diyor,yani 4 katı.haklı.ama faiz haram diyen ne yapacak?bu nedenle en azından döviz kısmi bir yaratırım aracıdır faiz karşıtları için.Merkez (daha doğrusu Başkanımız) bence doğru iş yaptı.yoksa verdikçe isteyecek bu tefeci güruh.zaten doların 5 civarı olması normal.yılbaşında 5 civarıydı.bu enflasyonda az bile artıyor.yani korkmaya gerek yok,yola devam.

antifaizci

herkesin keyfi yerinde.dolar 6 olsa ne olur.bana yarar ayrı mesele.ama şöyle bir bakıyorum da; millet kriz,yokluk diyor,ama lüks tüketim gırla.millet memur 14 liralık cigara içer, 5 binliralık telefon alır çocuğuna,5 yıllık borçlanır lüks araba alır.almayın kardeşim,ayağınızı yorganınıza göre uzatınız.küresel tüketim çılgınlığına uymayın.ülkedeki tüm mobilya mağazalarını sayın, bütün avrupadakini sayın eminim bizimki onları geçer.az tüketin az.

Misafir

he hee yazzz, heyecanli oluyor.

MİSAFİR

İHANETİN DİBİNE BATANLAR EKONOMİ BATACAK DEYİ ÇIĞIRIYOR ,EKONOMİ BATMAYACAK EN KISA ZAMANDA AMERİKANIN TÜRKİYEYİ YIKMA PROJESİNİDE BAŞLARINA GEÇİRECEĞİZ BOŞUNA SEVİNMEYİN TÜRKİYE DÜŞMANI HAİNLER ,EKONOMİ BATMAYACAK AMA SİZLER HER ZAMANKİ GİBİ SAHTE ÇAĞDAŞ GERİDEN AYDIN DİPLOMALI CAHİL İHANET ŞEBEKESİ OLARAK TARİHTEKİ YERİNİZİ ALACAKSINIZ ,BU ÜLKENİN EKMEĞİ HARAM OLSUN SİZE,İKİ DENE İNEK BESLESEYDİK ETİNDEN SÜTÜNDEN FAYDALANIRDIK BU ÜLKE SİZDEN İHANETTEN BAŞKA BİR ŞEY GÖRMEDİ

antifaizci

AKP li değilim ama helal olsun diyeceğim.Zira tefeciler hazırda bekleyip doları yükseltiyor "bak 5 i geçecek ona göre faiz isterük" diyorlar,merkez hemen artırıyor.sonu yüksek enflasyon,resesyon v.s. olur bunun.yani tefeciler her istediğinde faizmi artırılır yahu.ekonomi çökermiş.çökmez aga.daha güzel yüksek kur olursa ithalat azalır,ihracat artar ve cari açık azalır.faiz arttıkça dahada batarız.şimdi hiç olmaz ise birazçık tökezleriz.yapısal çözümler olmaz ise faiz artırmakla kesinlikle ekonomimiz düzelemez.farklı fraksiyonlara girmek lazım.Berat güzel iş yaptın koçum,faiz artmasın emi...

MİSAFİR

MESELE DÖVİZİN YÜKSELMESİ FİLAN DEĞİL KARDEŞLERİM PATATESTEDE BU SATILMIŞLAR AYNI OYUNU OYNADI BU AZİZ MİLLET SEÇİMLERDE OSMANLI TOKADINI YAPIŞTIRDI BUNLAR ŞAMAROĞLANINA DÖNDÜ ABD İLE BERABER KUDURUYORLAR ,DÖVİZİN YÜKSELMESİNE SEVİNİYORLAR DEVLETİMİZİ KÖTÜLÜYORLAR AKILLARI SIRA ,SİZİ ZAVALLI BEYNİNİ KİRAYA VERMİŞ TÜRKİYE DÜŞMANI HAİNLER ,DOLAR YÜZ LİRADA OLABİLİR BİR LİRADA BU TÜRKİYEYİ FAZLA ETKİLEMEZ YAKINDA ÇÖZÜMLER GELİT HERŞEY YERLİ YERİNE OTURUR AMA SİZ HEP BÖYLE EZİK ZAVALLI SATILMIŞ HAİN OLARAK KALIRSINIZ YAZZIK SİZE YAZZIK İNSANLIK ÖĞRENİN UŞAKLIK ETMEYİN

misafir

MB doğru yaptı, kur faiz sarmalına girdiğinizde nerede duracağı belli olmaz.

Misafir

akp iktidarının sıkı duruşu sonucu:dolar 4.88 tl,euro 5.71 tl olmuş.az daha sıkı durun da; dolar 5.00 tl,euro 6.00 tl ye dayansın.bu sıkı duruş iki yıl içinde dolar ve euroyu 10.00 tl ye eşitler.az kaldı.

ali

Ben de inanıyorum ki dolar da faiz de düşecek.Dolar molar kimin umurunda. tv lerde kendini adam sanan adamsılar çıkıp ekonomi tartışsa ya ,moderatör denen sunucular mesela arada bir ekonomi haberi yapıp tartıştırsa ya. yok CHP ne oluyormuş,yok iyi partide ne oluyormuş. milleti uyutup duruyorlar. Sıkıyorsa ya da çok bilgili iseniz buyurun Türkiyede ne oluyor,yolculuk nereye.

MİSAFİR

HAİNLER TÜRKİYE DÜŞMANLKARI NE KADAR ÇILDIRSALAR İFTİRA ATSALAR KÖTÜ TABLOLAR ÇİZSELERDE 2023 TE DÜNYANIN EN İLERİ 10 ÜLKESİNDEN BİRİ OLACAĞIZ SİZDE BÖYLE EZİK EZİK KENDİ ÜLKENİZE İHANET ETMEKLE ACİZ ZAVALLI KALACANIZ BU UTANÇ SİZE YETER VARSA TABİ

fikretr boduroğlu

ekonomi iyi değilmiş.döviz ve faiz artmış,vatandaş borçluymuş ve fakirleşiyormuş..büyümede keskin düşme olurmuş.ülke yeni dış kaynak bulmalıymış,borç ödeme de zorlanırmış.aksi takdirde işyerleri kapanır ,çalışanlar işini kaybedebilirmiş.bunlar doğruysa ve gerçekleşme ihtimali yüksekse ,ülke iyi yönetilmiyor demektir,sorumluları bellidir.yönetenler ve onlara destek verenler.herkes payına düşeni alır.

Misafir

gerçekten utanç verici bir toplum var ülkemizde ...cahil ,kör kütük cahıl

cevdet

bunlar eskidendi neymiş faiz artacakmış birdahaki toplantıda düşecek dolar 5 tl olacakmış olsun