BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19

MEB’in resmi yazısı Türkçe yanlışlarla dolu olur mu?!..(2)

Bu yazılar; liyakatın, birikimin ne kadar kaybolduğunun göstergesi.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 8 Adet Yorum
Türk

Göktan Ay, bu ülkede bir şey bilmeden her şeyin uzmanı olunabileceğini kanıtlamış. Mesela Türkçeyi bilmeden Türkçe uzmanlığına soyunmuş.

Çarşamba

"OEGM’nün" ne yahu? Gökhan, sen şaka mısın?

Yavuz ŞENYİĞİT

Gökhan Ay'ın ilk yazısına da yorum yazdım. Sanırım Gökhan Bey'i üzmemek için yorumumu yayımlamadılar. Bir insanın onurunu düşünen İnternethaber'in, bir bakanlığa yönelik eleştiriyi en azından doğru mu diye irdeleyerek yayımlamasını beklerdim.

Misafir

Birilerini kötülemek söz konusu olduğunda millet sazan gibi atlıyor. Gökhan Ay'ın doğrusu dediği yazı yanlışlarla dolu. :) Güya yanlışları düzeltmiş.

ataş

İnternethaber sitesinde haber başlığından tutun içindeki yazılarda bile bir çok yazım hatası var. Önce bunları düzeltmeleri gerek kendi editörleri Türkçe yazamazken başka bir yazıyı eleştirmesi komiktir.

Misafir

Resmî yazıda son Yazım Kılavuzu'na (TDK, 27. baskı, 2012) göre herhangi bir hata yok. Eleştiriyi yazan Gökhan Bey'in son kılavuzu dikkate alması gerekir.

Nasreddin

Göktan Bey, resmi yazıda hata yok. Sizin yazdığınız "halen" yanlıştır. (A harfinin üzerinde düzeltme işareti olmalı.) "82 Güzel Sanatlar Lisesi" özel isim değildir. lise türüdür, cins isimdir. Şöyle yazsaydı özel olurdu: "İstanbul Güzel Sanatlar Lisesi". Bir de virgül ve noktalı virgülü yanlış kullanmışsınız. Lütfen TDK'nin sitesine girerek yazdıklarımı teyit ediniz.

Orda bir MEB var uzakta

MEB'in okuma yazma bilmezlerin eline düşmesini bıraktık. Bence önemli olan devretmenin gerekçesiz yapılmasıdır.

  • 1