BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21

Market raflarında büyük oyun! Göz göre göre kandırılıyoruz

Döviz kurunu bahane eden fırsatçılar, zam yapmak için bu kez rafta gramaj oyununa başvurdu. Birçok marka, piyasada çok tutulan ürünlerinin gramajlarını düşürüp fiyatlarını aynı tutarak gizli zam yaptı. Göz göre göre tüketiciyi kandıran fırsatçılar, Ticaret Bakanlığı'nın takibine girdi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 24 Adet Yorum
Misafir

Uzerinde yazan gram neyse o alirken okuyun kardesim. 44 gram demis de 30 gram mi cikmis. Hem zam yapmasin hem gramaji dusurmesin nasil olacak bu enflasyonla. Gidin ulkeyi bu duruma sokan hukumete sovun.

Misafir

Muharrem İnce seçim döneminde Demirelin yaptığı köprüden 14 liraya geçerken sizin yaptığınızdan niye 140 liraya geçiyoruz dediğinde ne demişti sayın Cumhurbaşkanı parası olan pahalıdan olmayan ucuzundan geçsin, sizde paranız varsa erikli yoksa diğer markaları için. (şaka yapıyorum lütfen ciddiye almayın)

Şef 54

Bu şekilde şerefsizlik yapanlar ceza almayacaklarsa ben tüm sorumlulara nalet okuyorum ayrıca marketlerin isimlerini açıklayın bekliyoruz..

ali naci özbulut

fiyatlarda aldı başını gidiyor.Ayçiçek yemeklik sıvı yağ 29Tl.den (market isme ve ürün ismi yazmıyorum istenirse verebilirim)36Tl. raf fiyatı .Etiket 29Tl.den 36 Tl.çıktı habereniz olsun.Ekmeğin gramajı zaten düştü.Tavuk fiyatı 6.25Tl'den 9.90 Tl.çıktı.

Yogurtcu serhat

Ayranlara yogirtlara dikkat... 200ml yasal ayran 175ml 300 ml ayran oldu 225 ml 2kg kova yogurt olmus 1750gram

MİSAFİR

YOK CANIM MÜSLÜMAN MEMLEKETTE BÖYLE SAHTEKARLIKLAR OLMAZ HAŞA...AMA BAŞTAKİLER DE MÜSLÜMAN MİLLETİN PARASIYLA ZEVK SEFA SÜRÜYORLAR...HIMMM OLUYOR DEMEK Kİ VER MEHTERİ O ZAMAN

yüzdeyüzmilli

Allah'a cok sükür sagciyim. Bunu nicin söylüyorum cünkü haberle ilgili elestirecegim firma da sözüm ona sagci ve "dinci"...ÜLKER!!! Özellikle gramaj oyununda basi cekiyor. Bütün marketlerdeki tekeli yetmiyormus gibi ambalaj boyunu sabit tutmakla birlikte ürünlerin gramajini azaltiyorlar üstüne üstlük bir de zam yapiyorlar. 30gr'lik bir gofret nasil 1 TL'nin üzerinde olabilir arkadas? 63gr diye tuzlu bisküvi mi olur? Babasinin kemikleri sizliyordur herhalde!!!

AL

EVET EVET.. GRAMAJI DÜŞÜRÜP GİZLİ ZAM YAPILDI.. EKMEK GİBİ; İSRAF OLMASIN... SANKİ ANLAMIYORUZ... 1 KG LIK SALÇA 850 GR VE 1 KG FİYATINDAN DAHA PAHALI... 800 GRM BEYAZ PEYNİR 1 KG FİYATINDAN FAZLA.. YOLA DEVAM...

Misafir

oğuz bey erikli su en iyi su değil marka meraklısıinsanlarımız sırf markasına 2 kat ücret ödüyor

EREN GÖRGÜLÜ

ÖRNEGİN 1 KG LIK PEYNİRİ 800 GR DÜSÜREREK (BİR ÇOK TANINMIŞ MARKA) FİYATI BİRDE ARTIRDILAR ALIŞ VERİŞ YAPAN HERKES BUNU GÖREBİLİR AMA BAKANLIK HALA HAREKETE GEÇMİYOR BUNLARI TEŞHİR ETMİYOR

Misafir

şirket isimlerini paylaşın da bilelim

Misafir

saman ithal olunca süt e otomatik zamlanıyor. her ürün bir şekilde dolara bağlı fabrikanın yedek parçası oda olmadı arabanın yedek parçası o olmadı enerji, ambalaj kağıtta yurt dışından ithal geldiğinden, bana ithal ürün kullanılmadan evimize gelen ürünleri sayamazsınız en basiti yakıt

aytek

dün takvim gazetesinde okudum suçu marketlere atıyorlar üretci mal vermiyor ekici peynir bayisi dün geldi mal yok neden fabrika göndermiyor diyor deterjan gurubuna 2 haftedada bir zam geliyor salça keza öyle etiket değiştirmekten vede müşteriye sürekli zam geldi demekten artık gına geldi takvim sabah suçu marketlere atacağına yalakalık yaptığı hükümete özeleştiri yapsın hükümeti eleştirmekten çekindiği için suçu marketlere yıkıyor hiç bir market bu ortamda zam yapmak iztemez zam demek satışların düşmesi demektir.takvim gazetesi çıkrları için eleştirmekten korkuyor marketlere iftira atıyor. marketmi üretiyor malını yetkili bakanlık kimse tetersiz kaldığındandır ha ben de ak partiliyim ama doğruya doğruya doğru yanlışa yanlış demeliyiz

OğuzTürk

ERİKLİ marka suyu tüketmeyerek haddini bildirmek lazım, sanki zemzem satıyor, 5 lt. Fiyatı beş liraya dayandı. Son döviz furyası sırasında vatandaşın zorunlu tğkettiği Ayçiçek yağlarıda 8 ila 10 lira arasında zamlandı, dövizle ne alakası varsa?

Misafir

Arkadaş yurt dışından gelen ürünlere zam yapılmasını anlıyorum da yurt dışı ile hiç alakası olmayan tamamen Türkiye de yetişen, üretilen(sebze,meyve,süt ürünleri vb)ürünlere neden bu kadar zam yapılıyor.Tamamen fırsatçılık daha sıkı kanunlar ve denetim gerekiyor.

Misafir

ağır cezalar verilmesi lazım bunlara ki dili yansın bir daha milletin hakkını gasp etmesinler. Şikayet edeceğiz bunları diyeceğiz de şu anda Türkiye de aklınıza ne geliyorsa iğneden ipliğe zam var ve hepsi dolar diyor. domates dolar patates dolar şaka gibi dolar düştüğünde bir Allahın kulu fiyatları aşağıya çekmedi ama

Misafir

Ülkede devlet, vatandaşın haklarını yeterince koruyamıyor. Rakip firmalar olmasa kazıklama noktasında en ufak bir korkuları yok.Fırsatçı da ilk fırsatta vatandaşa takip geçiyor.

Misafir

Ülker ürünlerinde bu oyun gözüme çarpmıştı.

Misafir

ülke 2 defa krize girdi birinde çiller suçlu birinde ecevit suçlu dendi ama nedense şimdi dış güçler

pii

hersene sebze de aynı taktik. patates, soğan, limon vb.., mevsimsel sıkıntılar yalanlarıyla stoklanıyor, vurgun vuruluyor, yaptırım , ceza varmı... bilen yazsın. şimdide gramaj oyunları.. peki yaptırım varmı.. yaptırım ve cezalardan yandım ALLAH diyen varmı.. bilen yazsın..

denetim

isteyen istediği gibi at koşturuyor memlekette. böyle yönetim olursa!

Misafir

Bu ülkeyi idare edenler hariç, esnaf memur çiftçi, işçi, üretici, tüketici herkes kabahatli. Öyle mi?

Adalı

Ülkere de dokunun da göreyim.cessretinizi kutlayayım.bu milleti sömüren kim varsa Allah yerle yeksan etsin onu.

akın çetin

sanki yeni bir şey yıllardır yapıyorlar

  • 1