BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,33

Liseye giriş nasıl olacak yüzde 5'e girme şartı geliyor!

TEOG kesin olarak kalktı. Kasım ayında yapılması planlanan TEOG sınavının da yapılmayacağı açıklandı. Peki liselere giriş sistemi nasıl olacak? MEB'in yeni lise giriş sisteminde yine sınav var ancak yüzde 5 başarı dilimine girenler için.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 14 Adet Yorum
Misafir

ne yapacak yapacak imam hatip mezunlarını üniversiteli yapacak, ama bir sürü beyin kaybolacak devam et türkiye karanlık günler yakın

ayrıntı

öteki ülkelerdi sistemin tek farkı eğitimde torpilin olmaması , küçük bir ayrıntı..

astar

15 senedir bastalar, 15 senedir kac kere degistirildi su sistem. samar oglanina dondu ogrenciler. yok baska ulkelerin sisetmlerini inceliyoruz, 15 senedir ayni teraneyle degistirdiniz sistemi, demek ki her seferinde iyi inceleyememissiniz. devlet degil kabile cadiri. hasmetlu ne isterse ona ceviriyorlar, kilifi da boyle komik gerekceler oluyo iste. yazik ulkenin dustugu duruma.

Misafir

eğitimcilikten anlamayan erdoğan ın isteğine göre uygulama yapılması başlı basşlına bir haksızlıktır.

hakkaniyet

özel okulların sınavlarının denetlenmesi gerekir. hepsinin şişirme olduğunu bilmeyen yok. hal böyle olunca bizim çocuklar %5 bırak %20 ye bile giremez. yani zengin okusun fakirin Allah belasını versin taktiği..

ali

4 yıllık liseyi zorunlu yaparsan,sonrasında Üniversiteye giriş sınavını dayatırsan,insanlar çocuklarının iyi bir lisede okumasını ister. Bunun da yolu adı ne olursa olsun sınavdır. Bu sınav mükemmel mi tabiki değil. Ancak sınavsız yapılan her seçmeden daha adaletli ve iyidir kuşkusuz. Devlet ciddiyeti,önceden tüm taraflarla yapılan çalışmanın sonunda yeni bir sistem belirlemek ve ondan sonra var olan sistemi bırakmak şeklinde olur. Sabah kalkıp bu sistem yok artık demekle olmaz. Bu yapılacaksa Haziran ayında okullar kapandığı gün yapılır. çOCUKLAR YAZ BOYU ZATEN DERS ÇALIŞTI,AİLELER MADDİ VE MANEVİ PERİŞAN OLDU. şİMDİ DE ÖNLERİNDE TORPİLİN, ADAM KAYIRMANIN, BELLİ BİR OKULA MECBURİYETİN OLDUĞU karanlık bir belirsizlikle karşı karşıya.Bir de teog u istemeyip ama fikrini açıklamaktan korkan ne kadar prof. ve yazar varmış meğer. Adamlar teog un yanlışlığını anlatmak için helag olacaklar.Ama bir söz var Allah kimseyi yanlışı savunacak kadar aciz bırakmasın.

misafir

eyvah ki ne eyvah zenginlere yandaş çocuklarına serbest artık iyi okullar gariban imam hatipe düz liseye

Misafir

Mülakat olsun, parti teşkilatından liste gitsin çok güzel olur.

Sevinc

Sürekli çoban çocuğun iyi liselere girme şansı olmadığı yazılıyor teog kalkarsa,Allah aşkına kactane çoban çocuğu Teogda başarılı oluyor? Kötü okul yoktur,sadece devlet okullarında kötü öğretmen ve imkansızlık vardır.devlet okullarındaki öğretmenler sırtını devlete bağlıyor,çocukları sınava hazırlamıyor,öğretmenler sınava alınmalı,başarısız umarsamaz öğretmenler atılmalı.özel okulllardaki öğretmenler bir yarış içinde

karaçor

Batsdın sizin sisteminiz nasıl bir müslümansınız siz sizin yüzünüzden kaç mülüman dininden imanından oldu yazıklar olsun sizlere.

aslı

torpilin varsa sınava girebileceksin yoksa asla... yeni nesile geçmiş olsun

Misafir

hıc bu mılete ait bir model olmayacakmı kardesım.ne fıllandıyaymış yav.incelemekle bıtmıyor.musluman turk modelımız neden yok.var olan bu modelı neden gormuyoruz.

Misafir

bir ülke geleceği ile ancak bu kadar oynar yine dibi karanlık konular var 16 yıldır bir düzeltemediniz gitti eğitim sistemini tabi sizde eğitim diye bir sorun yok verin çocukları imam hatiplere gitsin değil mi bizim bilim insanlarına ihtiyacımız daha fazla işin şurası da var hep beyin göçünden şikayet ederiz ama tübitak ın kabul etmediği gençlerimiz NASA dan ya da diğer büyük kurumlardan burs alır böyle devam edin

Hasan baskan

Rant!!! Okul mudurleri es dost kiramama cazip teklifler ogretmenlerin yakinlari bu kriterler ortaya cikar hocam.. insanlarin vicdani yaralar memlekette adelet duygusunu yok eder..

  • 1