BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.414,25

Konutta beklenen adım yeni programa girdi

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın faaliyet raporuna göre Türkiye'de en fazla vergi kaçağının yaşandığı sektörlerden biri olan gayrimenkul sektörüne yönelik hükümet beklenen adımı atıyor.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 10 Adet Yorum
Misafir

kendi evimin vergisini ödüyorum yıllarca çalışıp ev almak için uğraşacağım birde her sene vergi ve 10 yıl boyunca da kredi ödeyeceğim kiracı olmak daha mantıklı ev alırken tapu emlakçı döner sermaye derken 20 bin gidiyor zaten.gırtlağa kadar vergi ve zamlara boğulduk el insaf

Misafir

Adam ev almak için bir yerlerini yırtıyor biriktiriyor. Emlakçısı komisyon alır 10.000 devlet %3 alır 8.000 ve bunun yarısını alıcı yarısını satıcı ödemiyor öyle olması gerekirken alıcı ödüyor.Döner sermaye alıyor devlet ekstra 600 TL ee bunun emlak vergisi her sene kira ödesen bu kadar masrafın yok ama çöpe attığın para. ev hariç giden para 18.600 TL 200-250 binlik evde. her sene alıyor zaten vergi tapu harcı nedir her evin alım satımında.Bankadan çektiğini düşün 200.000 sana 450-470 bin geri ödemesi bu millet nasıl ev alsın.Birşeyleri denetlerken önceliğimiz bankalar olsun.Bu.kadar masraf olacak ben 250 binlik evi 300 binden aşağı vermem.

kiracı

Peki bu vergi zamları kime yansıyacak.gider gösteren ev sahiplerine mi yoksa gariban kiracılara mı?

Misafir

Gelirini az gösterip gelir vergisi ödemeyenlere de bi el atsak diyorum. Adeletsizliğin en büyüğü burada. Emlak vergisini artırarak vergi adaleti sağlanmaz aksine derinleşir.

Misafir

Fiyatlara ust limitte koyun 1+1 ev 550 bin liraya satilir mi? Bu da bir firsatcilik degil mi? Su insaat lobisine kim dur diyecek?

Misafir

Akp gelir ve kurumlar vergileri üzerine gideceğine işin kolayına emlak taşıt gibi halihazirdaki kayıtlı vergiye konu unsurlar üzerine gidiyor.neticede vergi adaletsizliği daha da derinleşiyor.Vasitasiz vergi almiyor.vasitali vergiler ile gelir elde etmeye çalışıyor.

Güneş

Vergi artışları canlı olan inşaat sektörünü de sekteye uğratacak; böylece durgunluk daha da derinleşecek !

Biri

Bakıyorsun,kimi kira ödeyecem diye canı çıkıyor,kimine bakıyorsun,Allah versin mevlam doldurmuşta doldurmuş,çifter çifter evler köyler sahibi.Kira ile üretmeden geçinen insanlar var,biz ne yapak.

Misafir

Vergi vergi nereye kadar. evden dışarı çıkasım yok. nere elimi atsam yarıda kalıyorum. avrupadaki vergi sistemini ABD deki vergi sistemini istiyoruz. kim vergi kaçırıyorsa devletin malını çalıyorsa en ağır muidelerle yargılansın. etrafta milyonlar kazanan insanların naylon faturalarla vergi kaçırıyorlar bunların üzerine gidilsin. Halktan alınan alındı iş admalarına yüklenin biraz kumarda milyonları veren iş adamlarına gitsin vergilerini versinler. Emlak vergisinden ziyade pırlanta distribitörlerinede vergi getirilsin

adamın biri

Ben sattığım daireye neden vergi ödüyorum. Zamanında vergi ödeyerek alıyorum vergi ödeyerek satıyorum. Eğer satıştan kar ettiysem bir de onun vergisini ödüyorum. Evi aldıktan sonra her yıl yine vergi ödüyorum. Ben bu evden gelir mi elde ediyorum da bu kadar vergi ödüyorum ya da devlet bu ev için hizmet mi yapıyor da benden bu kadar vergi istiyor.

  • 1