BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80

Komisyondaki asgari ücretli Gülden Görmez'in meğer oğlu...

Bu sene ilk kez Asgari Ücret Tespit Komisyonuna asgari işçileri temsilen katılan Gülden Görmez isimli kadın güvenlik görevlisi katıldı. Görmez'in oğlu parasızlıktan okulu bırakmış.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 23 Adet Yorum
Misafir

asgari ücret en az 2500 tl olmalı.dolar yükseldiğinde yapılan zamlar neden geri alınmadı.hayat şartları çok zorlaştı artık.madem muasır medeniyet seviyesi ülkelerini yakalamak hedefiniz ise işçiyi de artık düşünmeniz lazım. gelişmiş ülke vatandaşlarının hiç biri bizimkiler gibi aç değil unutmayın...

Aklın jileti

Asgari ücret 01-01-2019 Tarihinden itibaren TAHSİLE,KIDEME,UNVANA,MEDENİ DURUMA VE BÖLGESEL olarak tespit edilecek.Daha sonra işçinin kaç odalı evde yaşadığına bakılacak.Her üç odadan her fazlası için ayrıca 150 TL net ödenecek.Küçük çocukların her biri için 250 TL ödenecek.İşçinin arabası var ise aylık 500 TL yakıt ve gider parası net ödenecek. Bunun dışında asgari ücret kabul edilmeyecek.Kölelik soooonnnn bulacak.

misafirrr

Saçının boyasını hesaplıyorsunuz iyi,güzel bir de mutfak gideri, fahiş rakamlardaki faturaları da hesaplar mısınız lütfen? Çocukların okul masrafı bir tek kıyafetle bitmiyor ki.Belli ki tuzunuz kuru. Allah daha çok versin.Ama insanları hor görmek hiç yakışmıyor size.Adil olan ne ise dilerim o rakam olur. İnsanca yaşamam tüm asgari ücretlilerin hakkı. Ve benim de,hepimizin. Devletimizin duyarlılığına sığınmaktan başka çaremiz yok. Sadece insaf bekliyoruz o kadar.Sarı yelekliler gibi insanlığı haykırmak için ayaklanmadığımız için durum maalesef böyle.

vatandaş

tabi hemen diyecek ler 1- ülkenin bir dengesi var 2-halinize şükredin issizler var 3-3600 ek göstergenin çıkması lazım 4-kriz ortamındayiz DAHA NELER BULUNUR ( Tabi sizin zam istemenizden utandırır halde bırakmaya çalışırlar )

Misafir

siz nasıl insanlarsınız.insanca yaşamak için ölülerinimi görmeniz lazım.

azerioğlu

ingiliz alman türk maliyecileri konuşurlar.ingiliz derki ülkemizde asgari geçim 1000 sterlin biz 1500 veri,yoruz 1000 i harcanıyor gerisini ne yapıyorlar bilmiyorum,almanda bizde 2000 mark biz 2500 veriyoruz 2000 i harcıyorlar 500 ü ne yapıyorlar bilmiyorum der.bizim türke gelir derki asgari geçim 1500 lira biz 1000 lira veriyoruz 500 ü nasıl yapıyorlar bilmiyoruz diyor.maalesef bu zaman kadar ülkeyi yönetenler ,para babaları bunun vebalinden kurtulamazlar.inanın 1603 liraya asgari ücret onu dahi vermiyorlar.evet hesaplara 1603 yatıoyor ama kartları patrondadır o çelip 1000 lira falan veriyorlar yada kişi çekip kendi anlaştıkları parayı veriyorlar.bir ünlü demiştiki yemekteki içecek para 2500 lira ödedim.birşey deyimmi o 2500 lira o zaman 10 aya lık asgari ücret tutarıydı.acun un eşin nafaka 120 bin aylık alıyor eski eşi 150 bin.oda ekmeğe,suya,benzine ,una aynı vergiyi veriyor 1603 alanda.bir ülkede adalet yoksa o ülke batar.fazla alanın maaşında gözümüz yok haksızlığa var.

Misafir

200 tl zam yapın gitsin nasıl olsa sefalete yıllarca alışkınız yalanmı

Misafir

Eminim kaportaya bakıp araba alıyorsundur, yazıklar olsun sana ve senin gibilere...

izmirli

GÖRÜNTÜSÜNE BAKILIRSA PEKDE MADDİ SIKINTISI YOK GİBİ.ama

pak millet

çok acı durumlar... insanımız hırka alamazken bilmem nerede ne yapanlar yiyenler düşünsün... müslümanız, herkesi düşünürüz, suriyeliyi, yemende açlıktan ölen 85 bin çocuğu... yola devam milletimiz

Misafir

Siz nasıl bir yaratıksınız?

mert

kaşlar alınmış makyaj kaplanlı elbiseler ama oğluma hırka alamadım. saçlar balyajlı..

Misafir

Patronlar aşırı lüks içinde yaşıyor, işçiye hakkını vermiyor.Dünya ile rekabet sadece işçinin sırtına yüklüyorlar, kendileri aşırı israf içinde yaşıyorlar iflas bile etseler kendilerin bir şey olmuyor. Bu Kamu dada böyle, Aşırı derecede ücret dengesizliği vardır, en az aylık geliri olan ile en çok aylık geliri olanın ücret farkı aşırı derecede yüksek. kamuda bile aynı işi yapan iki insan birisi 3 TL alıyor diğeri 30 TL 30 TL alanın etiketi vardır.

vız

bir kişi çıkar bi konuşur, ne asgari ücretli, ne sendika ne de bakan dillenilir... maliyeti şu şu kadar uçuk rakamlar mhp akp desteğiyle vın geçilir..

Misafir

senin cocugunun zaten okuyasi yokmus, bahane de hirka olmus iste iyi. daha ne fakir, ayaginda ayakkabisi olmayan, karton üstünde yatan ve okuyan cocuklar var.hci de kusura bakma .

Misafir

Su devlet kurumlarındaki israfi bı sona erse en düşük memur maaşı 4000 TL den başlıyor hizmet kesimi,peki üretici kesim ne yapsın 1600 TL ile, 24bin TL yi bile az bulan vekiller sizin kafanızı guzelmi bu millet ne halt yiyor haberiniz varmi

Yörükoğlu

Saçına, ojesine makyajına vereceği parayı oğluna verse daha iyi olurdu sanırım...

Misafir

asgari ücretli,hükümeti ikna etmek için,ne yapması gerekiyor?ay boyunca çay simitle geçinse, maaşı yine yetmiyor.daha ev kirası,elektrik,su,varsa doğalgaz masrafı,sağlık giderleri, çocukların eğitim masrafı,giyim vs gibi gederleri var.bayanın saçındaki sarı boya mı zenginlik gösterisi?belki de orijinal sarıdır.

Misafir

saçına başına vereceği paraya oğluna hırka alsaymış

Misafir

Ayşe bende sana katılmıyorum

O kara

Türkiye’deki esnaflar dan fiş isteyince sanki küfür edercesine davranıyorlar, önce bütün mükellefler kontrol edilmeli, vergi adaleti saglanmalı

hayt

Sizin hırkanıza sendikaların isteklerine bakan kim adamlar enflasyonu az göstermek için yalan dolan herşyi yapıyorlar ki emekli maaşlarına çalışan maaşlarına az zam yapılsın bu zihniyette olan hükümet işverenin istemesini umarsamaz bile bizler koyun olduğumuz sürece.

ayse

evet asgari ücret cok az kabul ama sen kusura bakma ama sacina sari boyayi almissin, oglun zaten okul birakacakmis, belli. is kazak isi degil, hic de inandirici degilsin!

  • 1