BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,36

Kanuni salakmış!

Kanuni Sultan Süleyman salakmış! Ben değil, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör söylüyor.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 39 Adet Yorum
www

adam coğrafyacı jeolist oalrak bakıyor sizinde o yönden bakabilirseniz ona göre yorumlaya bilirisniz

Misafir

Suriye vatandaşı olmak istiyorum izlemem gereken yol nedir? .............Suriyeliler benim Ülkemde benden daha çok hak sahibi !....

Misafir

Hiçkimse hatasız değildir.Her kişi iyi işler de yapar, yanlış işler de.Bence Piri Reis'in asılması yanlıştı, salakçaydı......

Misafir

prof kanuniye laf ederken, ilahiyatçının kime laf ettiğini anlamadıysan, ve profa laf edenler ilahiyatçıya ses etmezlerken ne anlatıyom misafir, anlamıcan nasılsa..

Misafir

sömürgeyi meşru gören bu zat kimin çocuğu olduğunu gösteriyor elbette salak demesi beklenir kanuniyi övecek deyilya.

Misafir

Kanuni Sultan Süleyman, tek erkek çocuktu ve taht mücadelesine girmesine gerek yoktu. Fatih Sultan Mehmed'in aldığı eğitimi almadı diye biliyorum. Yanlış ta olsa kıyaslama yaptığımızda Fatih öne çıkar. Fakat büyük bir komutan ve adaletli bir padişah olduğu gerçeğini değiştirmez.

Misafir

Anlamaz bu prof müsveddesi laftan abi.. aynaya bakarak söylemiştir 'salak' kelimesini...

Misafir

Ha bu yazıdan da ancak bu anlaşılırdı zaten. Tebrikler. Arkadaş ne yiyip içiyorsunuzda kafa bir milyon geziyorsunuz anlamadım ki.

sancar

"camiler genelev olarak kullanıldı" diyen ilahiyatçıya da bir şeyler söyleseydin.

Tatar Ramazan

Sanırım ben senden hızlı takip ediyorum gündemi Altaylının yazısı ortada......

Misafir

Sülüman “Afrin Türkiye’de değil mi yani, ben Artvin’in oralar sanmıştım. ..Bizim orada ne işimiz var peki abi , niye başkalarının toprağında ölüp gidiyor bizim çocuklar?................Bunca yıkıma, kayba insanların ölmesini, çoluk çocuğun perişanlığına ne gerek var?........

Gezi Yolu______________________

Osmanlı demek Yağma, talan, Savaş, ölüm, acı, gözyaşı ve yıkım demektir!..Halklara Eşitlik, Özgürlük, Kardeşlik ve Barış getirmez!

bahadır bugrhan

jeolog olan bu zat kendi alanında kifayetsiz kalınca bu tarz şeylerle gündeme geliyor. ciddiye alip adamdan saymamak lazım

arzu

kendi ecdadından utanan, ezik, avrupa aşığı asalak tayfası bunlar ama neden gidip abd'de yaşamadıklarını, bu ülkeye kene gibi yapışmalarını anlamıyorum.

Misafir

Zarrabı unuttu bu millet...afrika...afrin arası gezeriz seçime kadar..şu anda yüzde kırklara doğru ilerliyoruz...ellibiri bulduk mu hemen seçim...

TRABZONLU !!!!!!!!!!!!!!

Yahu adam zaten Türk degil,ki öyle söylemesi normal bence icimiz,de cok var böyle ecnebiden dönmeler !!!!!!

Misafir

Kanuni gösteris meraklisi biridir,Dedelerinin,babasinin mirasini yemistir,Osmanlinin enbüyük 3 padisahi arasina giremez bunlar Tarihin arka odasinda murat bardakci,Erhan afyoncu,fatih Altayli,Heath Lowry vs ninde katildigi programlarda konusulan ve itiraz edilmeyen bir görüstür,yani Kanuni hakkinda fikir birligi vardir.Sengörde bunun tekrarini yapmis.Hoca "benim de aptal gibi kaldığım konular var" diyen birisi uslubu bu sekilde maksadi hakaret degil.

Erol Baron

Bu profu (Şengör) kastetmiş olmalı ki, bu kadar salaklık anca okumakla olur" demişti birisi galiba.

Sancar

"Yüz yıllar önce hayata veda etmiş, sana cevap verme hakkı bulunmayan birine saydırmak bırakın profesöre, insan olana yakışır mı? " diyene bak. Bir önceki yazında, gözaltında ölen yargılanmamış öğretmenin terörist olduğunu ispatlamaya çalışıyordun. Kendini savunamayan birine baydırmakta eline ne geçti. Birde başkasına ahlak dersi veriyor.

elif

KANUNİ DÖNEMİ TARİHİNİ İYİ OKU SÜLEYMAN. OKUMADAN ARAŞTIRMADAN TROL KAFASIYLA HERŞEYE MAYDINUZ OLURSAN BİRİLEİRNE YARANMAK İÇİN, BOŞA DÜŞERSİN.KANUNİ DEDİĞİN EVLAT VE TORUN KATİLİ. KAPİTİLASYONLARA OSMANLIYI MAHKUM EDEN DOLASİYLE OSMANLIYI BATIRAN ACİZ BİRİ

ali

MURAT BARDAKCI. YAZIYOR: ... Kanunî'nin idam ettirdiği ve kanından gelen tek kişi Mustafa değildir, hükümdar Mustafa'nın idamından sekiz sene sonra, 1561'de bir başka oğlunu, Şehzade Bayezid'i beş çocuğu ile beraber boğduracaktır. TÜRKİYE okuyarak, o zamanın kaynaklarını elden geçirerek falan değil; bir TV dizisi, "Muhteşem Yüzyıl" sayesinde... Evlât katli konusu, Kanunî Sultan Süleyman'ın büyük oğlu Mustafa'yı 1553'ün 6 Ekim'inde Konya Ereğlisi yakınlarında idam ettirmesini canlandıran meşhur çadır sahnesinin ardından bu kadar asır sonra gündemimize girdi... Türkiye, Kanunî Süleyman’ın oğlu Şehzade Mustafa’yı idam ettirdiğini dört buçuk asırlık küçük bir gecikme ile öğrendi ve kıyamet koptu... Şimdiden hatırlatayım: Kanunî, Mustafa’nın ardından küçük torununu, sonra da Hürrem Sultan’dan doğan bir başka oğlunu, kendisine isyan eden Bayezid’i ve Bayezid’in küçük yaşlardaki beş çocuğunu da boğdurmuştur!

Oku suleyman

Usluptan,terbiyeden,seviyeden baheden kisi suleyman ozisik!!!Baskanlik secimi oncesi Evetciler Hayircilara "GECIRECEKLER" diye alcakca,terbiyesizce,yaziyi sen yazmadin mi suleyman???Bu konuda en son konusacak kisi sensin,bunlari yazarken hic mi utanmiyorsun,hic mi yuzun kizarmiyor?Gerci desene sende zerre kadar utanma olsa gece gunduz muhalefetteki insanlara kufur,hakaret etmezsin,iki kurus icin gece gunduz DALKAVUKLUK yapmazsin.

aslıqewqe

Özışık sana tek bir soru. değil Türkiyeyi dünyayı verseler sana evladını boğdururmusun?. devletin istikbali gibi saçmalıkların arkasına sakın gizlenme. Devletin geleceği için senin mi evladının mı yaşaması gerektiğini sen bilemzsin. Hangisin daha hayırlı olduğunu Allah bilir yalnız. Üstelik dinimizde cana kıymak dinsizliktir.

aslı

OSMANLININ SONUNU, ONUN GETİRDİĞİ EVLAT KATLİNİN MUBAH OLMASI VE KAPİTİLASYONLARDIR. OSMANLICILAR SÜSÜLEYİP PÜSLEYİP MUHTEŞEMLEŞTİRİYORLAR AMA MALASEF GERÇEK BU. ÖNCELİKLE EVLAT KATİLİDİR ÜSTELİK TAHT İÇİN. BİR KADIN İÇİN.

ASLI

KANUNİ DÖNEMİNİ TARİHİNİ OKURSANIZ SALAKTAN ÖTE NASRŞİST VE PSİKOPAT OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNZÜ YOKSA HATTA NORMAL İNSNA ÇOCUKLARINI BOĞDURUR. GÜYA DEVELETİ ALİYENİNİN İSYTİKBALİ İÇİNMİŞ. O TANRIMI Kİ DEVLETİN İSTİKBALİNİN NASIL İYİ OLACAĞINI BİLSİN. BELKİ ŞEHSADE MUSTAFA PADİŞAH OLAB,İLSEYDİ OSMANLI YIKILMAZDI. KİM BİLEBİLİR. KALDIKİ NORMAL BİR İNSAN DEĞİL DEVLETİ DÜNYAYO KAHİNATI VERSENİZ EVLADINA KIYMAZ. EVLADINA KIYMAYI KANUN HALİNE GETİREN BİRİ NORMAL DEĞİLDİR.EVLADINA KIYANIN DİNİ İMANI VİCDANI İNSALIĞI OLAMAZ. BENİM DE ATAM HİÇ OLAMAZ