BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14

IŞİD Türkiye'nin yumuşak karnını bulmuş!

Kobani'ye yönelik IŞİD saldırıları sonrası Türkiye'de başlayan protestoları Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır bugünkü köşesinden analiz etti.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 30 Adet Yorum
makarnacı

ruşen çakır şunuda unutma yıllardır devleti yöneten derin yapı hiç bir zaman pkk yı bitirmek için kandile gitmedi.

iç ses

burada klavye delikanlılığı yapan ödlek pkk'lı kürtler önce gitsin işid ile savaşşsınlar.Sonra erkeklik yaparlar burada.

R yakut çakmaktaş

Senden değil koskoca Bizans imparatorluğunu yenip de aldık biz o toprakları! İkile!

Bobo

Almanlar neyi tartışıyorlar biliyormusunuz? Türkiye niye gidip İŞİD ile savaşmıyor, bunları AB'ye mi alacağız, hatta NATO'dan kovalım diye çirkefleşirken aynı anda bir de Türkiye Suriyeye girer ve saldırıya uğrarsa Almanya NATO kuralına göre Türkiyeye yardım etmeye mecbur mu....diye tartışıyorlar!!! Bu kadar şer efsizlik olur mu? Yani onlar istiyor diye biz askerimizin ölmesine göz yumacağız,onlar ne mülteci alacak ne para verecek, ama saldırıya uğrayınca da anında BİZİ SATACAKLAR! TÜÜHHH!!!!

r yakut

kürt başa bela ise çekilin topraklarında başınıza bela olmasın kürtlerin enerjilerini alıp ihtiyacını karşiliyorsun petrolunu aliyorsun hala kürtler başa bela o topraklar sanami ait o kürtlerin toprakları nankör olmayın eğer türkiye diye ulke varsa kürtlerin büyük payı var

rahmi

sen yaratıcımısın da kimin nankör olduğunu söylüyorsun. suursuz.

hakan

Ruşen pkk ya yardımın sonund da arkanıdavercen dimi

millet

ülke yanıyo.yandaş medya bunu görmüyo onlar günah keçisi ilan ettikleri cemaatle meşguller.asıl günahkar ve suçlu milleti savaşa sürükleyen maceraperest iktidar ve başındaki erdoğan.

GHS

TGÜRKİYE NEDEN KOBANİYİ KURTARACAKMIŞ BİZENE BİZENE KARDEŞİM SINIRIMIN KARŞI TARAFINA BAYRAK DİKİP ŞEKİL YAPMAYI BİLİYORDU ESADIN UŞAKLARI ŞİMDİ ESAD BABALARI KURTARSIN ONLARI

millet

tek derdiniz cemaat olunca sınırımıza kadar gelen tehlikeyi şimdi gündeminize aldınız herkes bm işidi konuşurken erdoğan obamadan sayın güleni isteyeceğini söylemişti.sayın gülen ve sevenleri yıkmadılar hep yaptılar ama siz ve destek olduğunuz ynınızdan ayırmadığınız pkk,kck,ergenokon hep yıktı şimdi o yolda siz gitmek istiyorsunuz.sıratı müstakime geri dönün akp liler ve erdoğan.ama cemaat yine yıkmaz yine tamirat yapar,inşa eder.

zaza

angus rusen teroristle katile neyin kardesliginden bahsediyorsun? pkk bir gecede guneydoguda 10larca huda parliyi infaz etti

USTAD

pkk da ışid de terör örgütü. her ikiside fırsatını bulduğu anda türkiyede katliam yapaöbilecek kapasitedeler. o yüzden bir süre daha birbirleriyle çatışmalarında bence bir sakınca yok. kürtler türkleri istemiyor. ayrı devlet kurmak istiyor. uzun yıllar türkleri öldürdüler. neden onların yanında olalım?

ALASÖZ

Kobani'de Kürtlerin Türkiye tarafından yalnız bırakılması, üstelik el altından IŞİD'in her türlü şekilde desteklenmesi, Ortadoğuda kapanmayan bir yaranın oluşmasına yol açacaktır ve binlerce yıl sürecek bir belayı başına alması anlamına gelecektir. Yüzlerce yıl Osmanlı'nın, tarihte kurulmuş ne kadar devlet varsa hiç birisinin göze almadığı bir olayın, Kürtlerin katli yeni bir soykırım konusunun ülkeye hediyesi olacaktır Hükümetin.

millet

ABD dönüşü erdoğan hava harekatı kara harekatı dilinden düşmüyo. kimin abd uşağı olduğu ortada. biden da özür diledi ya abd ye özür dilettikya kara harekatı yaparız o zaman. siyasi hırsınız için ülkeyi mahvettiniz akp iktidarı doğru yoldan ayrıldınız ya hep o yoldaydınızda bi bilmiyomuşuz şimdi ortya çıkıyor milleti ne kadar düşündüğünüz.

xyz

Sizin içinizdeki kürt aşkı bizim içimizdeki kürt nefretini büyütüyor.Çoğu AKP'li Tayyip'in uğruna bunlara katlanıyordu.Ama nereye kadar onu bilemem.

ÖMER HASAN

SADECE İŞİD DEĞİL;RTE DE ÇÖZMÜŞ.İŞİD VE AKP ÜLKEYİ KAOSA GÖTÜRÜYOR.

Ahmet KARA

Türkiye de yakalanan teröristler, kanunların emrettiği hükümlerle yargılanıp cezaevine konuyor. IŞİD in yakaladığı teröristler ise direk eşşek cennetine gidiyor. Devlet ile örgüt arasındaki farkı gösteren kesin bir ayrım bu. Ruşen ÇAKIR bu ayrımın farklında değil galiba. 30 yıldır Türkiye girdi çıktı diyor. IŞİD girdi mi çıkmayacak. gık diyenin kafasını kesecek. Sokak olaylarına IŞİD nasıl karşılık verirdi?! bunu sorgulamak lazım..

alper tunga

sayın ruşen çakır sen ne anlatıyorsun.bu pkk ve sempatizanlarının barış gibi bir niyetleri yok.her fırsatta tahrik ve tehditten vazgeçmiyorlar.artık ya onlar ya biz...

sad

Türkiye islamla savaşa başlamadan yani islam dünyasından kopmadan bu iş bitmeyecek...İslam dünyasıyla bağının koparılmasının ilk adımı ışid...Ya pkk ya ışid...Işidle mücadele başlasın bakın sonra neler olacak....Türkiye bu pisliğe bulaşmamalı....Kürtlere bu iş izah edilmeli bedel neyse içerde ödenmeli ama pisliğe bulaşılmamalı bu kürtlerin iyiliği için de böyle ....Kürtler de islamla savaşa sürükleniyor...bu oyunlar artık deşifre edilmeli...Kürtler de yükselen islami eğilimler de bu şekil de vuruluyor...Bir taşla katliam...

ahmet

usta gazeteciymiş. unutmaki işidle pkk aynı şekilde savaşıyor türkiye düzenli orduyla ve demokrasi çerçevesinde işi çözmeye çalıştığı için bu işi tam bitiremedi işid öyle değil kesip atıyor tıpki pkk gibi guruplar halinde savaşıyor pusu kuruyor vs. pkk da öyle işidle türkiyeyi karşılaştırmak çok abeş işid pkk yı ordan söker atar insanlık dışı yöntemlerle hemde pkk da türkiyeye yaptığı ihanetin bedelini öder. pkk ya işid işide pkk lazım yesinler birbirlerini.

millet

bu basiretsiz derinlikten yoksun dış politikamızın sonucudur.ey akp ay erdoğan kendi geleceğiniz için türkiyeyi düşürdüğünüz durum bu her akan kanda sizinde payınız olduğu anlaşılıyor işide terörisit demeyen,diyemeyen erdoğan şimdi abd nin bile istemediği kara harekatını yapalım diye diretiyo.kara herekatını erdoğanın oğlu değil milletin evletları yapacak olan yine millete olacak.milletin evletlerına olacak

yorum

Kırk yıldır PKK ile savaşta halklar arası hiçbir çatışma olmamış..İŞİD yanlış ata oynuyor...

zmc

ortdadaki tek gerçek : nankör bir terör topluluğunun varlığıdır.

Ak Gençlik

Kobani düştü düşüyor RTE ise 30+1 çekiyor.

asi 21

Bugün türkiye başka devletle savaşa girse idari boşluk oluşsa pkk Türkiye ile birlikte mi savaşır yoksa fırsattan istifade özerklik mi ilan eder ? Irakta ne yaptıysa suriye içi savaşında ne yaptıysa burda da öyle yapar. Şimdi hangi yüzle yardım istiyor ???