BIST 9.727
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.439,09

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri Kürtler'in asırlık hayalini yıktı

TÜRKİYE'yi ziyaret eden İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ülkesinin devlet televizyonuna flaş açıklamalar yaptı. 1979 yılından bu yana Türkiye'yi ziyaret eden ilk İran genelkurmay başkanı olan Bakıri, Kürtler'in bağımsız devlet hayali için bombayı patlattı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 15 Adet Yorum
Kürt

İran aslında kendi ve Türkiyenin kaderi ile oynuyor biz Kürtler hakkımızı sonuna kadar arayacağız Saddam da bunlar gibi büyük lutuklar çekiyordu sonuç darmadağın

Misafir

kürdistan sadece bir hayaldir öte geçemez

Yakup

Osmanlı padişahı ne diyor İran size bal veriyorsa bilin içinde zehir vardır

Misafir

Türkiye şartlarını beğenmiyorlarsa kürtçe konuşan ermeni asıllılar ermenistana, süryaniler lübnan ve suriyeye, ben şafii kürdüm diyenler iranın kürdistan eyaletine veya zağros dağlarına yani kendi memleketlerine gidebilir. kürtçe konuşan türkmen asıllılar ise türkiyede yaşamayı seçecektir.

Misafir

diyarbakır hakkari kerkük musul arası Türkmen beyliği akkoyunluların-bölgesidir burada kürdistan kurulamaz, bu bölgede kürtçe konuşanların yüzde doksanı da zaten türkmen asıllıdır, bunlara osmanlı türk kürdü derdi. İranın Zağros bölgesinde kursunlar, iranla görüşsünler.

hakan

abd-israilin uydusu olup bölgeyi kan gölüne çevirecek bir sanal devlete karşıyız, kürtlere değil

KÜRT

KRALIN GELSE NE OLUR

tosun paşa

hehehe kürtler mahfoldu)))sanki rusyayla amerikalılar anlaşmış))

fetres

Ben Türkiyenin Bölünmez Bütünlüğüne inan ve Türk Bayrağı Altında Bizimle Yaşamak İsteyen Kürt Kardeşlerimizin, Türkiyeden Ayrılacağına İnanmıyorum. Türkiye Gerek Bölgesel Sorunları ve Gerekse Kürt Sorununu Çözmek İsitiyorsa Öncelikle; İran-Irak ve Suriye ile dostluğunu artırmalı ve tüm bu sorunları çözmek sürekli olarak görüşmeli ve sık, sık toplantılar yapmalı. İşte O, zaman Pkk sorunu da kolayca çözülecektir.

misafir

İran ülkesinde referandum yaptırmayabilir. Haklarıdır. Ama bu memur başka ülkeler hakkında anca konuşur. Konuşup dursun.He he deyip geçelim.

lala

abd yi öyle yada böyle bir gün vuracaklar...abd nin son 2 başkanı bunun göstergesi.

hakan

bu, güç dengesi batıdan doğuya doğru kayıyor demektir.

misafir

ALLAH kürt düşmanlarını kahretsin

KÜTR VE KÜRT

KÜRTLER İRANI'NIN EMİRLERİNE GÖRE Mİ YAŞAYACAK.İRAN KÜRTLERİN GAZABINI ÜZERİNE ÇEKMESİN

aymet yılmaz

sunni kökenli bir türk olarak söylüyorum. kürtlerin devlet kurması asıl türkleri büyütecektir. nasıl mı? 15 milyon kürtü verip, 30 milyon türkü alacağız irandan. iran bugünkünün üçte biri kadar olacak ve bölgenin en büyük devleti biz olacağız...iyi düşün türk insanı...

  • 1