BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,39

İnandığın gibi yaşamak veya yaşamamak… İşte bütün mesele burada…

Sözleri ile davranışları birbirini tutmayan kimse için Anadolu’muzda bir tabir vardır; “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!”

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 3 Adet Yorum
Misafir

Kadın mücevherdir sakladıkça değeri artar. Kısaca eve kapatalım, gülmesin, çalışmasın, dışarıya çıkamasın. Kuran'ın hangi ayetinde yazıyor bunlar. Batı özentisi ile yaşayan kendini elit diye tabir eden azınlığı söylemiyorum, fakat Türk kültüründe kadının yeri çok özeldir ve hiç bir zaman eve kapatılmamıştır. Son olarak biz sünni mezhebindeniz vahabi değil. Bırakın artık şu arap hayranlığını.

Misafir

islam iyilik ve güzellikte numune olamamızı emreden Allah ın yoludur.asıp kesmede,savaş ve gözyaşında,cihat adı altında birilerin tepesinde boza pişirmekte,komşularının hele müslüman kaomşularının toprakları göz koymak ve gasp etmekte,kavgacı olmakta numune olun emri yoktur.islamın özü zaten ılımlı ve müteteyyil olmaktır.ılımlı islam ayırımı yaparak zaten islamın özünü hiçe saymış oluyorsunuz.islamın özünü hiçe sayan,işine geldiği gibi yorumlayıp uygulayan,sözüm ona cihat yaptıklarını söyleyip islamın özünü çiğneyen,kendimizi savunuyoruz bahanesiyle birilerin tepesine binen müslüman islamı ya hiç analmamaış ya da işine geldiği gibi yaşamak isteyen bozgunculardır.inandığı gibi yaşamak diye bir kural, islamda yoktur.Allah ın istediği gibi inanmak kuralı vardır.kişi işine geldiği şekilde inanamaz.islamın özünden sapamaz.islamın kurallarını ve özünü işine geldiği şekilde saptıramaz.bunu hâla anlamadınızsa işiniz dünyada ve ahirette pek vahim olur.

Mehrun

Önceki yazınızda Kur'an dediniz. Çok enteresan şimdi Kur'an ve sünnet diyorsunuz. Ama demekle olmaz. Delillerinizi sunmanlısınız. Unutmayın: mehdiyim diyenler, darbe girişiminde bulunanlar da Kur'an ve sünnet diyorlar. DAEŞ'de öyle. Kur'an kadını toplumun dışına itmiyor, tam tersine (bakın: peygamberimize gelip soru soran hanım sahabeler). Maalesef ataerkil toplulukta sonradan kadın yine hayatın dışına itildi (burda bugünün batısı diyebileceğimiz Roma Imparatorluğun kadına bakışını göz ardı etmemek gerek, çünkü kadını aynı sizin istediğiniz yerde - hiç bir hakkı olmayan yerde - görüyorlardı). Ama siz "kadını saklarsanız değer kazanır" diyorsunuz ve kadın bir bakan olan Aile bakanına bu yönde trajikomik bir teklifde bulunuyorsunuz. Kadını saklamakla değil, İslamı ve Kur'an'ı bilerek ve yaşayarak gerçek manada iman etmiş olunur. O zaman da kadın da erkek de nasıl hareket etmesi gerektiğini bilir. Son olarak bir soru: siz kendi ailenizde bu söylediklerinizi ne kadar uyguluyorsunuz?

  • 1