BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,90

IMF'den Türkiye çıkışı: Talep yok

IMF Türkiye'nin hiçbir yardım talebi olmadığını belirterek "Türkiye'nin ihtiyacı olan güçlü bir ekonomi politikası ve Merkez Bankası bağımsızlığı" dedi

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 30 Adet Yorum
Misafir

Zam değil onlar fiyat düzenlemesi...Zam olsa duramayız

Misafir

Woouuvh...Ben de bu (ironik) kafadan isterem 😃

der

ımf düşük faizle veriyor gerek yok, fazla faizle başka yerden almak daha iyi değil mi? katar dan 15 milyar gelmiyor gibi... ne olacak????

BOP

Ihsan bunu Reise söyledin galiba.

Misafir

Cuma mesajı her kese verilmez, sadece Müslüman olana

Misafir

bir konuşmadık karışmadık sen kalmıştın. pabucun dama atıldı ya sen de hemen atla salataya

Misafir

Kalkınmamız harika... TSK personeli yerli üretim silahlar taşıyor. T-400 ler Türkiye'de üretiliyor. Tüm altyapı ürünlerinin %90'ı yerli. 15. Yerli otomobil modelini geliştirdik.Yerli savaş uçaklarımız, helikopterlerimiz 40 ülkeye birden ihraç ediliyor. 1000 Fizikçi Kimyacı Matematikçi alınacak 10000 Mühendis aranıyor. Ortadoğu Kafkasya Ortaasya ve Balkanlardaki bilim adamları Türkiye'deki bilimsel çalışmalara katılabilmek için yarışıyor. Bütçe fazlasının yenilenebilir enerji için arge çalışmalarında kullanılması planlanıyor. Akredite edilmiş test ve labaratuarların sayısı 15'i geçti. Her türlü ileri teknoloji ürününün test ve denetimleri ülkemizde yapılıyor. Tüm makam araçları elektrikli yerli arabalardan seçiliyor. Şehir içi ulaşımın %90'ı metro ile sağlanıyor. Ankara'dan Ülkenin her iline hızlı trenler çalışıyor. Dünyanın en iyi 10 üniversitesi arasında 1, 100 Üniversitesi arasında 10 ve 1000 Üniversitesi arasında 100 Üniversitemiz yer alıyor.

gül

burda bizim anamızı ağlatıyorlar her şeye yüzde yüz zam yaptılar

Misafir

Ekonomimiz harika. Elektrik doğal-gaz gibi temel ihtiyaç maddelerine zam yok, bilakis fiyatları indiriliyor. Beyaz eşyaya, Ulaşım ücretlerine, Gıda ve Tekstil ürünlerine zam yok. Kağıda- oduna- kömüre zam yok. Kırtasiye ürünlerine zam yok. Dükkanlar dolup taşıyor. Esnaf coşuyor. Memur İşçi Emekli acaba bu kış nerede tatil yapsam diyor. Benzin Motorin Fuel oil'in fiyatları düşüyor. TL dolar Euro Sterlin ve diğer para birimleri karşısında %50 civarında değer kazanıyor.

Misafir

o günleri dört gözle bekliyorsun heralde

ihsan

sanamı sorduk abd ajanı pislik

Misafir

önceden cuma mesajları veriyordunuz, şimdi cuma esprileri vermeye başladınız. ekonomi çohhhh eyiiiiiiii..

budur

ekonomiyi vatandaşın sessizliği koruyor, hükümet ülkeyi iç ve dış siyasette, ekonomide batağa götürmüştür. akaryakıt ürünleri, doğalğaz gıda iğneden ipliğe zamlandı zamlanıyor. stokçuluk baş gösterdi, denetim desen zayıf ve yok gibi. karaborsa başlarsa şaşmayın. abd yüzünden dolar çıkıyor da altın ve Euro kimin yüzünden çıkıyor! bu tablo seçimlere nasıl yansıyacak göreceğiz.

Misafir

Merak etmeyin onunda vakti gelecek durumum gösteriyor

Misafir

Kral çıplak diyemiyorsunuz

Misafir

Siz hiç markete gitmiyormusunuz? sadece temel ihtiyaçların fiyatına bakın da öyle konuşalım!

Misafir

BIZIM ITIBAR ve KIBIRIMIZ VAR IKEN EKONOMIYE NE IHTIYAC VAR

Misafir

Imf den borç almak değil de asıl borcu alınca isteğin gibi har vurup harman savuramayacaksın. Devletin çoğu harcaması denetlenecek. Bir yerde harcamalar görünecek. Kayıt altına alınacak. Kim nereye ne harcıyor hangi para nereden gelip nereye gidiyor şeffaf olacak. O yüzden Imf i kim ister ki. Imf in istenmemsinin bir anda vadesi gelmemiş borcun kapanıp Türkiyeden gönderilmesinin asıl sebebi budur. Türkiye hiç bir zaman da Imf ye borç vermemiştir.

Misafir

İmf aç kutlar gibi bekliyor. Ama nah

Misafir

Ekonominin neresi iyi kardeşim resmen saçmalaöışsınız. Sizin reklam gelirleriniz düşmedi mi yani. Ekonomide dolar yükselince iyi mi oluyor yani saçmalamayın rica ederim İş adamları tedirgin ben reklamcıyım yapmayın

Misafir

Atlatana kadar da atlamayan kalmayacak....

rıfkı

5 milyon dolar borç vermiştik ya belki onu geri vermek istiyor.

Halil Kandemir

Senin karşında eski Türkiye yok imf verdiğin kredilerin tamamını bu halktan faizle kanını eme eme aldın şimdi ellerini avuçluyorsun güya akıl verip yol gösteriyorsun geç bu işi

Misafir

İyiki Millet İttifakı kazanmadı.Kazansaydı şimdi un 95 den 175 e çıkacaktı,dolar 6,60-avro 7,60-,çeyrek altın 410 tl olacaktı,şeker fabrikaları satılacaktı,benzin de 6,60 olacaktı elektiriğe doğal gaza üstüste 3 kere zam gelecekti,60 liralık araba 100 lira olacaktı.Allah korudu da Millet İttikfakı kazanmadı.Bu kadar kıt akıllısınız işte.

ID

IMF kendi kendine gelin güvey oluyor. Türkiyeyi özlemis galiba ama yok, istemiyoruz artik seni