BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.438,90

İlber Ortaylı'dan Suriyeli çıkışı: Haddinizi bilin

Prof. Dr. İlber Ortaylı,Türk vatandaşlığı verilen Suriyeliler ile Rumeli göçmenlerini karşılaştıranlara "Haddinizi bilin" diye seslendi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 23 Adet Yorum
GARİP

DAĜDAN GEL BAĜDAKİNİ KOV GİBİ BİRȘEY

SİVASLI

SİZ HÇ DUYDUNUZMU BOSNALI ARNAVURUN VS DİĞER GÖÇMENLERİN BU VATANA ALÇAKLIK HAİNLİK ETTİKLERİNİ? ONLARIN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERLERİ VAR Kİ HAKİKİ TÜRK TÜR ONLAR, BÖYLE BİR KARŞIKAŞTIRMA CAHİLCE VE SEVİYESİZCEDİR. İNŞALLAH TEZ ZAMANDA ÜLKELERİNE DÖNER LER BENİM ASKERİMDE ONLAR İÇİN ORADA DAHA FAZLA KALMAZ. AMA ASIL AMAÇ BUNLARDAN GELECEK HAKSIZ OYLAR, YAZIK ÇOK YAZIK BÖYLE BİR TERCİHE?

Misafir

Suriye'liler de Osmanlı topraklarında yüzyıllarca yaşamış Osmanlı vatandaşlarıydılar.Osmanlı imparatorluğunu etnik bölünmeye zorlayan zamanındaki iç ve dış hainler ve ayrıca Osmanlı imparatorluğu'nun yıkılmasını isteyen düşman ülkeler bugünlerde tartıştığımız konunun mimarlarıdır.Osmanlı imparatorluğu'nun kurucuları Türklerdi fakat imparatorluk Türkler ve araplarda dahil onlarca milletten oluşarak büyüdü.

Misafir

sen kimsin o şahsiyete had gösterecek dingil.

SURIYELI EFENDILER YENI ÜLKENIZ HAYIRLI OLSUN

millet dikkatli olun. sakin ha! suriyelileri elestirmeyin. suriyeliler türkiyenin gercek sahipleridir. bilmediginiz sey aslinda ülkesine ihanet eden, türkiye'ye siginan türklerdir. suriyeliler türklerin efendileridir. sakin olaki suriyeli efendilere yanlis yapmayin. kötü söz söylemeyin vallahi hapsi boylarsiniz. insanlarin elestiri hakki bile elinden alinmis, artik suriyelileri degilde, suriyelileri elestiren türkleri elestirmemiz gerekiyor. biz zavalli türklerin artik sahibi yok. bizi savunan, sahip cikan kimse yok. zulm altinda inleyen uygur türklerine sahip cikmayanlar, suriyelileri basimiza tac yaptilar. tek kelime bile ettirmiyorlar. hapse atmakla korkutuyorlar. insallah secimde oylarimizla cevabini verecegiz. türkiye artik suriyelilerin olmus, bize hicret etmek düser.

Misafir

Balkanlardan gelen fetih için gidip oraya yerleşen Soylu Türk milletinin fertleriydi topraklar kaybedilince Anadolu'ya geri döndü, kıçı kırık suriyeli kaçkınlarla kıyaslamak uygun değil bunu kıyaslamak bile kanı bozukluğun bir yansımasından başka bir şey değil hoca haklı

Büyük beyinler fikirleri konuşurlar

Osmanlının uç beyleri olan akıncılardan oluşan katıksız Türklerle Suriyeli Arapları karıştırmayalım.

GÖKTÜRK

BEN ORTA ANADOLULUYUM MÜSLÜMANIM ORTA ASYA KÖKENLİ TÜRK OĞLU TÜRKÜM BU ÜLKENİN DEMOGRAFİK YAPISI AKP DÖNEMİNDE DEĞİŞTİRİLİYOR EZİCİ ÇOĞUNLUĞU DEĞİŞİK TÜRK BOYLARINDAN GELMİŞ OLAN BU MİLLET BUNU GÖRMÜYOR MU??????????

Misafir

kardeş bak bakalım kaç tane türkmen var içlerinde hepsi toprağını savunuyor bu soysuzlar gibi kaçıp gelmiyorlar adamda bunu anlatmaya çalışıyor ama yok işte beyin lazım

Misafir

Arkadaşlar Suriye sınırlar içinde değildi demek istemiyor,geçmişteki sınırlar içindeki Türk göçleriyle Türk olmayan göçleri birbirine karıştırmayın demek istedi.Aslında tüm insanların sığınmacı olabileceğini soyluyor ama konusmasinda çok küçük bir yerde olduğu için kaçırmış olmalısınız.Dogrusuda o zaten.Acıma ve yardim duygusunu kaybedenlerin eline Allah düşürmesin.

Misafir

Yorumlarda bazı arkadaşlar kendilerince süper cevap vermişler de sorun şu ki rumelidekiler Türkiye ye Türkiye in bir parçası olarak düşünüldükleri için sürülmüş. Suriyeliler savaştan kaçarak geldi. Ayrıca bu araplar hiç bir zaman Osmanlı'yı ve hilafetini kabul etmedi sadece başları dara düşünce Osmanlı naraları atarlar. Bildikleri tek şey burda yorum yazanlar gibilerin Osmanlı adını duyunca gaza gelerek elinde ne varsa verdiği. Osmanlı'yı gerçekten sevenler hala orda savaşıyor zaten.

Misafir

Iyi güzelde biz atalarimizin sinirlarina dönüp oradan gelenler baskadir dersek Suriye de o sinirlar icindeydi,yoksa sartlarmi degisti,ilber ortayli degerli bir tarihci ve cok iyi bilgilere sahip,ancak Politik görüsleri oldukca tartisilacak cinsten,kendiside bir göcmen oldugunu göz önünde bulundurmadan siyasi mehilli bu gibi yorumlar yapmasi bence ona yakismiyor..

Ffm

K vakit sormazlar mı suriye devlet i aliye nin sınırları içersinde değilmiydi diye, iber efendinin ailesi kirim dan gelen çerkez onlar türk mü diye sormazlar mı her rus u hazar diyerek vatandaşlık verirken ne oluyor diye sormazlarmı

Misafir

ilber ortaylıya göre fatih sonra alınan topraklar Osmanlı toprağı değil o zaman.

Misafir

aynen öyle.bazıları 1923 ü baz alıp.o gün doğup buyuduklerini sanarlar..kimleri fahit ve sonrası :))okumş aydın da olsa ilginçtir bu memlekette herşey istediğ gibi olsun ister

Mustafa

Tam 100 yıl önce aynı kimlik kartına sahip olduğumuz, bugün Antep de Urfa da Hatay da yaşayanların tamamen şans eseri bizim topraklarımızda kaldığını unutmuş olmalı.

Misafir

Bazı bilincsizlere sesleniyorum: Balkanlar'da n gelenler Türk , suriyeden gelenler arap.

Eser

Herşeyi bilen adam ama haddini bilmiyor.

Kara

Hocam o zamanlarda sürüye topraklarının Osmanlı’da olmasını zaten söylüyor adam Türkmenler zaten şuan bile kaçmıyorlar kaçanlar belli boş konuşmayınzavallılar

kundemacı

Çok cahil insanlarımız var. Balkan göçmenleri farklı bir millet değil. balkanların İslamlaştırılması için Osmanlı döneminde Anadolu'dan Balkanlara yerleştirilen Türklerdir. Anacak Suriye' den gelenler Türk değil, Arap'tır. Balkanlardan gelenler asıl yurtlarına dönmüştür, Suriye' den gelenler göçmendir ve tek kişi kalmayacak şekilde hepsi ülkesine dönecektir. Suriye'den gelenlere vatandaşlık verenlerde bu yaptıklarının hesabını vereceklerdir.

Zxx

Rumeli’den Bulgarlar, RUmlar,Sırplar gelmedi daha önce Rumeli’ye giden Türkler geldi. Suriye’den Türkmenler gelmiyor Araplar, Kürt’ler geliyor. Tamam onlarda din kardeşimiz ama Türklük potasında karışmıyorlar şimdiden Arap milliyetçiliği yapıyorlar. Hatta Arap milliyetçiliğide değil suriyecilik yapıyorlar.

Misafir

adam gibi olan mülteciler başımızın tacı, oysaki heryerde gördüğümüz kendini kaybeden, rahatlık içinde olan zevki sefa süren ve haddıni bilmeyenler bir düşünsün, bu ülke size kapılarını açtı. şımarıklık yapmasın. zevki sefada olduğunu millete göstermesin. tabi böyle olunca kızgınlık olur. bu zevki sefa durumaları. suriyede mücadele edenleri de üzer.

KILIÇTAROĞLU

SURİYE DE OSMANLI TOPRAĞI DEĞİLMİYDİ İLBER BEY ORADA DA TÜRKMENLER YOK MU

  • 1