BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

İlahiyatçı Prof. Dr. Faruk Beşer açıkladı: Kredi kartı ile kurban kesmek caiz midir?

Banka kredisiyle veya kredi çekerek kurban kesilir mi? sorusu kurban bayramının yaklaşmasıyla merak edilenler arasında yer almaya başladı. Bu yönde sorular artınca İlahiyatçı Prof. Dr. Faruk Beşer konu hakkında cevapla.tv'ye açıklamada bulundu. İşte İlahiyatçı Prof. Dr. Faruk Beşer'in yaptığı açıklama ve detaylar...

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 5 Adet Yorum
gaba dokyalı

şimdi bu sorunun cevabı olmamış ki. kredi kartı ile kurban kesilir elbette günü geldiğinde ekstredeki borcu ödersin olay biter. kredi çekmek yada kartı gününde ödemeyip faize bırakmak elbette başka bir şey. soru mu yanlış cevap mı anlamadım.

Kurban niyetine

Kurban niyetine kesilecek bayağı büyükbaş varmış burda. Dinime hakaret edenin inine göz dikerim

Avşar

Aşağıdaki yorumları yazan arkadaşlar kurban kesmeyelim mi dinimize göre vacip olan bir ibadeti yerine getirmeyelim mi millet marsa koloni kuruyor da size kurban mı engel oluyor. Herkesi kasap kabul eden din hangisi hangi din elinize bıçağı alın hayvanı tuttuğunuz yerde kesin diyor. Dinimiz sadece kurban kesin diyor elbette ehil insanların kesmesi hijyen kurallarına dikkat edilmesi lazım. Ama bunlar olmuyor diye kurban kesmeyin de denemez.

orhan

Elalem Marsa koloni kurmaya hazırlanıyor, bizde temelsiz binalar çatır çutur çöküyor ama nelerle uğraşıyoruz.

neredesiniz ey muminler ?

kurban diye diye dişi hayvanları ve olur olmaz her yerde hayvan boğazlıyarak bir yer varılmaz.Sonuçta et fiyatları 100 lira olacak.O zaman tavuk kesersiniz kurban diye...Herkesi kasap kabul eden bir din anlayışı olur mu ? Her önüne gelen kurban kesme hakkı tanınabilinir mi ?Mezbaah ve kesim haneler dışında kurban kesilmemeli hayvan ziyan edilmemelidir, kurbanın sakatatı sağa sola köpeklere atılmamalıdır.Ey devlet,Ey belediyeler, ey bilgi sahibi gerçek dindar insanlar sizler neredesiniz ?

  • 1