BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.428,19

İHL'ler Neyimiz Olur?

Okullarımızda “iyi vatandaş” olmanın yolları gösterilirken “dosdoğru Müslüman” kimliğine sahip olmanın önemi ve öğretisi amaçlanmalı ki nitelik vücut bulsun.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 10 Adet Yorum
Misafir

Kardeşleri İHL mezunu bir insan olarak İHL mezunlarının adam kayırma ve başkalarının hakkını bu yolla yeme konusunda çok rahat olduklarını 1980'li yıllardan yaşayarak gördüm. Kul hakkı bize haram da onlara helal mi acaba...

Kuvayi inzibatiye

Tek parti yıllarında kuran okuyanlar bile tutuklaniyordu imam hatip ne hacet..Allah demenin yasak olduğu yıllardan Allahu ekber diye bağırılan bir döneme girdik..subhanallah.. 15 yıllık oze dönüş çabası kesintisiz devam ediyor.. inşallah başkanlık sisteminden sonra islami devrimi tamamlayacagiz..

İlke

"Dosdoğru Müslüman" deyince ne anlayacağız? Sünni mi Alevi mi? Sünni ise Hangi mezhep? Hanefi, Hanbeli, Maliki, Şafi? Bu temel başlıklar dışındaki daha alt mezhep ve görüşleri saymıyorum bile... Hangisi? Hepsi kendini "dosdoğru Müslüman" sayar. Hangisinin gerçek doğru olduğuna kim hüküm verecek?

Misafir

İHL'ler Neyimiz Olur?... Bunlar bir Mezhep okuludur!... Milli Eğitimin bir bir parçası olamaz!.. Ancak Sunni Diyanetine bağlanırsa dediğin alacaktır.

Erdoğan’ın söylediği de yüzde yüz doğrudur: İmam hatipler sadece bir okul değildir!..Fesat ve Fitne yayan Mevcut halleriyle Tevhid-i Tedrisat yasasına aykırıdırlar. İnsanlığın en önemli kazanımlarından olan laiklik ilkesine aykırıdırlar. Bilimsel eğitim sistemine aykırıdırlar.

Misafir

Okullar Bir Siyasi Partiye Bağlı Kurum Olamaz!......İmam hatipler kapatılmalıdır....

imam

bu ülkeye imam lazım değil ayrıca yeterince var 2 adımda bir cami imamı,bu ülkeye yer bilimci,uzay bilimci,matematikçi,fizikçi,kuantumcu,vs. lazım,emin olun mustafa bey imam hatiplerin bu ülkeye hiç bi katkısı yok,olmayacakta yaşayıp görücez ilerki dönemlerde,kaybeden yine çoçuklar ve ülkenin seneleri olucak.

imam

vay be imam hatipler neymiş te haberimiz yokmuş,oyüzden butün sınavlarda en alttalar başarı sıfır,bilim yok matematik yok fizik yok kimya yok,varsa yoksa maneviyat,önemli olan o olsaydı bugün dünyayı müslümanlar yönetmezmiydi?imam hatipler olsun ama olucaksa tam olsun hertürlü eğitim verilsin,yoksa bizim cami imamından bi farkı olmuyo,şahsen ben ondan daha bilgiliyim,önümde örnek var napıyım

ayran

Eğitimden anlamayan cahillerin eline geçmiş bir ülkenin sonu kara bir bataklıktır, sorun eğitimin kalitesinde yoksa ne okulunda olduğu önemli değil, birde ihl ler kesinlikle faydalı olmadı, istatiklere bakmak yeter.14 yılda koca bir mezun işsiz ordusu oluştu sadece demekki eğitimde büyük eksiklik var, boşuna algılarla oynayıp gerçekleri örtmemek lazım...

imamlar uçarmı?

imam hatip mezunları küba yada cami yapacaklar mı ? uluslar arası da çalışacaklarmış tüm islam alemi falan demiş de.

  • 1