BIST 9.052
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.296,28

Hatay'da baraj kapakları açıldı mahalle sular altında kaldı

Hatay'da etkili olan sağanak yağışın ardından Tahtaköprü Barajı'nın kapakları açıldı ve Amik Ovası sular altında kaldı. Hatay Havaalanı yolu kısmen kapanırken, çok sayıda evi su bastı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 8 Adet Yorum
Misafir

Zarar görenler dava açsınlar. Sorumlular tespit edilip cezalandırılsın.

Misafir

Amik gölü rahmetli Menderes zamanında kurutularak ova halini almış ve tarlalar vatandaşlara dağıtılmıştır. Bunu unutmamalı ve gölün suyunu boşaltan kanalların açık tutulması gereklidir. İşin ehli olmayan yetkililer rehavete kapıldıkları an işler böyle olmaktadır.

Misafir

kasten mi yapılmıştır:) kim için, ne için?

Misafir

önce bilgisayarların fişini çekerek başlayalım mı?

Misafir

önce bilgisayarların fişini çekerek başlayalım mı?

Misafir

Amik ovası denen yerin %70 i eskiden göldü. Gölü kuruttular tarla yaptılar. Göl hortladı intikam alıyor.

Misafir

Sizce sadece bumu ya burası amik ovası öyledeğilmi coğrafi şartları ne tarım bölgesi düz alan siz buraya ekin elmeniz tarla gütmeniz gerekirken havaalanı yapıyosunuz barajmış elektrik üretimi için önce tasarrufu da öğretseniz keşke

Büyük beyinler fikirleri konuşurlar

Tüm zararları Tahtaköprü Barajı yönetimine ödetmek gerektiği kanaatindeyim. Çünkü hava durumunu takip etselerdi barajın su toplama alanına ne kadar yağış düşeceğini hesaplar ve ona göre önceden gerekli suyu Karasu'ya bırakırlar ve yeni yağışlara barajda rezerv oluşturabilirlerdi. Ama bunun tersini yapmışlar ve yağışların yoğun olduğu bir anda bir de barajdan su bırakarak taşkınlara yol açmışlardır. Bu, cehaletten değilse kasten yapılmıştır.

  • 1