BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Evet ve Hayır'ın sebepleri...

Halk oylamasından çıkan sonuçların siyasi aktörler, hem de uzmanlar tarafından incelenmesi gerekiyor.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 25 Adet Yorum
Misafir

Evet HAYIR dendi............ AKP eğitim düzeyi en düşük ilçesi Sultanbeyli'de Tize ve Trabzonda EVET oldu.

HASAN UYGAR

EVET NE OLDU ŞİMDİ TÜRKİYE BİR GÜNDE DEĞİŞTİMİ EKONOMİ DÜZELDİ MAAŞLAR ARTTIMI EFLASYON DÜŞTÜMÜ NETİCEDE İŞLER YOLUNA GİRDİMİ VATANDAŞ RAHATLADI MI NE DERSİNİZ

Haberci

Müslümanların çoğunlukla olduğu ülkelerde neden “Hayır” çıktı..............Yüzde olarak “Hayır”lar şöyle: Birleşik Arap Emirlikleri (87), Katar (82), Kuveyt (77), İran (54), S.Arabistan (58), Bahreyn (86.5), Umman (76.5), Irak (65.5), Cezayir (57) ve Azerbaycan (60) gibi müslümanî ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız referandumda “Hayır” oyu vermişler.

Misafir

Türkiye bu şekilde 2019’u çıkaramaz, kimse altı ay sonrası için bile plan yapamaz. Bu kavga bitmez.

Misafir

Gül ve Davutoğlu 'Evet' vermedi.....Gül davet edildiği halde Kayseri mitingine katılmadı. Davutoğlu Konya mitingine katıldı ama ağzından 'Evet' sözü çıkmadı.

Misafir

Türkiye haritasına bakın; referandumda evet ve hayır veren yerleri inceleyin, Ggerçeği hemen göreceksiniz. Referandumda çoğunlukla “Evet” vermiş olan Karadeniz Bölgesini inceleyelim. Bu bölgenin bile eğitimli ve öğretimli bölümü “Hayır” demiş.

sağduyu

çin istanbul hızlı tren projesi bir an önce yapılmalıdır.tarihi modern ipekyolu yapılmalıdır.ümit burnu keşfinden sonra değişen dengeler tekrar yerine oturmalıdır

Karşıyaka

Yaşar Holding patronu Selim Yaşar'ın, "hayır" oyunun açık ara önde çıktığı Karşıyaka'nın spor kulübüne aba altından sopa göstermesi İzmirlileri öfkelendirdi.

Misafir

EVET ve HAYIRIN yanında Referandumun her maddesi tek tek oylanmalıydı.

vatandaş

Sayın Süleyman Bey söylediklerinz doğru tespitler... ancak PKK nı ömrü bitti şimdi PYD Türkiyeye pranga bizi PKK ya karşı zaferle kandıracaklar... Güneydoğuda yapılan mücadele doğru ancak artık düşman değişti ve legalleşti bunu unutmayın..

VEDAT

fetöcü belediye başkanları sadece bu üç il mi gaziantep büyükşehir belediye başkanı merkez şahinbey belediye başkanı da var kayyum atanması lazım bunlarada

Misafir

ÇOK GÜZEL BİR TESPİT.AK PARTİ TEŞKİLATLARINDA FETÖ TEMİZLİĞİ YAPILMADIĞI TAKDİRDE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM AK PARTİNİN ÇOK SANCILI BİR SÜRECE DOĞRU GİDECEĞİNİN KANITIDIR.SAYIN CB BU KONU ÜZERİNDE MUTLAKA DURMASI GEREKİR.

Ali BAŞ

3) Şükrü KARATEPE'nin bahse konulu bu yazısından Devlet BAHÇELİ veya sizler "yürürlüğe girecek yeni anayasa ile Eyalet sistemi veya Federasyon'a gecilecek" vurgusu yapıldığını veya söylendiğini nasıl çikardınız..

Erol Baron

Seçim öncesine denk getirilen müjdeler, açılışlar, emekli promosyonu, yalanlar, rüşvetler, mühürsüz zarflar ve tepe tepe kullanılan devlet imkanlarıyla AKP anca %51 alabiliyorsa, bunlardan yoksun olsaydı alacağı oy yüzdesi gerçekten merak konusu.

baron

Sayın Özışık,refarandumda ve daha önceki seçimlerde ak partiye gönülden bağlı biri.ak partinin bu kadar büyük oranda oy kaybetmesinin sebeplerinden BİR’i Suriyeli mültecilere verilen tavizler.milyonlarca Suriyeli ülkemizde çok rahat bi şekilde yaşamlarını sürdürmektedir.bu insanlar hiçde öyle mülteci falan gibi değiller.gayet mutlu mesut,şen şakrak,nerede bir eğlence merkezi var oralardalar.altlarında lüx arabalar,lüx giysiler,bayanları hepsi makyajlı bakımlı ve gayet mutlulular.tani bunlar ülkesi savaş alanına dönmüş,viran olmuş bi ülkenin vatandaşı değil gibi.yani bu insanlar olsa olsa vatan hainidir.kendi vatanına ihanet eden bizemi etmeyecek.her tarafa yerleştiler.dükkan açtılar,kasap manav kuyumcu,toptancı bizden birisi dükkan açmak istese 100 tane evrak isteniyor.bizim vatan hainlerimiz bunları alıp çalıştırıyorlar.sigorta ödememek için.bütün bunlar yetmiyormuş gibi bide bunlara vatandaşlık verilecek ondan sonrada bizim evlatlarımızın giremediği resmi kurumlara memur olacaklar.

Ali BAŞ

2) Bütün şehirde özel idarelerin kalkması ve iki başlı yürütmenin sona ermesi ise başkanlık sisteminin tam olarak kurulması yönünde atılan önemli bir adımdır. Anayasa değişikliği ile merkezi yönetimde başkanlık sistemine geçilerek yürütmede tek başlılık sağlandıktan sonra, şehirlerin tamamında bütün şehir uygulamasına geçilerek şehir yönetiminde de tek başlılık sağlanmalıdır. Daha sonraki aşamada ise, şehir yönetimlerine yeni hükümet sistemine uyumlu bir kimlik kazandırılması yönündeki düzenlemeler yapılması gerekmektedir.

Ali BAŞ

Bahse konu yazıyı okudunuz mu bilmiyorum ilgili yazının son paragrafı 1) Yirminci yüzyılın sonlarına kadar, ülke sorunları tartışılırken, şehirlerin önemi bu kadar yoğun vurgulanmıyordu. Yapılan toplantılarda, şehirden çok belediyeler konuşulurdu. Şehir sorunları belediyelerin çözümleyeceği boyutları aştığı için, artık şehirleri konuşuyoruz. Yaklaşık çeyrek yüzyıldan beri Türkiye, yönetimde merkezi idare memurlarının yönetim tekelini kırmaya çalışıyor. Optimum büyüklüğü olmayan yerleşimlerdeki belediyeliklerinin kaldırılması, köy hizmetlerinin önce ile gönderilmesi, daha sonra tamamen feshedilerek yetki ve görevlerinin belediyelere verilmesi şehir yönetimini güçlendiren gelişmelerdir.

vatandaş

ünüversite mezunları iş bulamıyor neden her yerde dayın varsa iş var yoksa yandın onun için hayır oyu verdim

selim

sen herşeyi biliyorsun .hükümetin sana iyi bir görev vermesi lazım:)

Misafir

Boydaklar diyorki haseki götürdü bizi gülen in yanına.

salhor

FETÖCÜLERİN iftiralarıyla bunca zamandır hapislerde göz yaşı döken ve namazlı niyazlı ÜLKÜCÜ MÜSLÜMANların ve geride kalan dünyaya ve hatta ahirete küsmüş zavallı eş ve çocuklarının âhları, HAYIR şeklinde tecellî etti. l5 senedir AKP'yi destekleyen reisi olduğum aile de sırf bu küslükle HAYIR dedi. Asla barışacak da değilim. Ne FETÖCÜSÜ? Vatan müdafii bir milliyetçi arslan olan damadım, şu anda hapiste. Hiç bir suç unsuru yok ve zaten olamaz ve eğer olsa, gebersin demeye acımam. Bu küslük kıyamette de devam edecek ve müsebbiblerinin yakasını asla bırakacak değiliz. Ama CHP ile de aynı çuvala girmenin utancındayız.

Hakan

Tabi Süleyman bey tabi, mühürsüz pusulalar ile çıkan şaibeli bir evet. Bırakın bu işleri.

Boğaziçili Gazeteci©

Türkiye'nin 'oy haritası' değişti ..Ankara-İstanbul'u kaybeden AKP yüzde 40'ın altına düştü -

Haaaaaaaaaaaaaa!

SK Temsilcisi Recep Özel, "Kanunlar bazen hukuka uygun olmayabilir" ifadelerini kullandı.

Misafir

DANIŞMAN NEDEN YAZILI AÇIKLAMA YAPMAMIŞ A HABERE ATV YE SABAHA AKITE YENİŞAFAKA NEDEN ÇIKIP SÖYLEMEDİ YOKSA DANIŞMANIDAMI YANILTTILAR GÜVENİLECEK BIRI DEYİL EVET TEN SONRA NEDAMET GETİRİYOR SEHVENDE OLSA İSTİFA ETMESİ GEREKİYORDU 2 GUN KALA ÇALIŞMALARDAN MEMMUNLARMIŞ O GUN DANIŞMANI KOVSAYDI 866 BIN OY GEÇERSİZ ÇİKMAYACAK ORAN 52 OLACAKTI

  • 1