BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.425,86

Erdoğan talimat verdi! Dersaneleri bu kez kesin kapatın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'tek ders kursu' adı altında açılan merdiven altı dershanelerin kapatılması talimatını verdi. Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci kez kaçak dershanecilik yapan kurslara ilişkin denetim ve kapatma operasyonu başlattı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 57 Adet Yorum
Mesut

Başak mahallesi, hürriyet bulvarındaki Başakşehir Açı Özel öğretim Kursunun usülsüz olduğu bilindiği halde Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız'ın yeğeninin olduğu için göz yumuluyor. Kanuna aykırı faaliyetlerine ceza bile kesilmiyor. Kanunen kapatılsa yeridir. Kanunlar adamına göre uygulanıyor. Maarif müfettişleri görevini yapmıyor. Devlet kurumlarının görevini yapmasını biz vatandaşlar olarak beklemekteyiz.

Okan

İstanbul Özel Merkez Kayaşehir Açı özel öğretim kursunun teog öğrencisi var. Öğretmenlerin bazılarının lisansı iptal olmuş, bazısı öğretmen bile değil, Mühendislik okuyan öğrenciler öğretmenlik yapıyor. Başakşehir ilçe milli eğitimin bu durumdan haberi var. İki yıldır ruhsatsız kursu korumaktalar. Şikayetlerin hepsini geçiştirip kaçak ve usülsüz kurs kollamaktadır. Kanunlar adamına göre uygu***maktadır. Başakşehir İlçe milli eğitimdeki devlet memurları görevi kötüye kul***maktadır.

Misafir

(madureski dersaneci) bu yazdığın cümlelerin aynısının tıpkısını MEBe yazdım. Hadi ordan bee.. yok öyle birşey, başının çaresine bak dediler. kursların dersanecilik yaptığını kabul etmediler

Misafir

sıkıntı etmeyin. özel okula giden uzayı fethetmiyor. eğitimde eşitliği falan da bozmuyor.

Misafir

başkanın istihbaratı kendini eleştirenleri takip ediyor

Misafir

ülkemizdeki eğitim sisteminde bahçe ve salona gerek yok. siz hangi ülkede yaşıyorsunuz

Misafir

Ahmet; demek ki vatandaş okul kurslarına güvenmiyor. Gidiyor kendine kurs buluyor. milletten talep varsa görmemezlikten gelemezsin ama yöneticiler göremiyor. Kimsenin sömürdüğü de yok

Misafir

Ben MEBe resmi başvuruda bulundum dersanecilik yapıyor kurslar, niye açtınız kursları dedim. Hadi ordan beee.. anlamında cevap geldi. Ben de çocuğumu kursa gönderiyorum. Kimse de, gel seni sömüreyim demedi, ben aradım buldum. MEB eğitimin dibine vurmuş, yaptığınız yoruma bakın. Bu arada MEBde öğretmenim ben. Ve varımı yoğumu eğitime verdim, senelerdir tenefüslerimi bile çocuklara ayırdım, yandaş sendikadan değilim, milliyetçiyim diye sürüldük. Ne eğitiminden bahsediyorsun arkadaş.

Gurbet

Yuh siyasete halen kapatmamışlar. Devlet okullarını kalitelestirin. Dershanelerle anlaşan müdürleri vatandaşta çıkartın.

Bu Fakir

Eğitime önem verelim eğitime!... O kadar İngilizce dersi alanlar İngilizcenin "i" sini bilmiyor. Aynı durum din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için de geçerli. Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Fen dersleri de aynı.

Misafir

Dershaneler vardı.. Kapatacağız dediler ama hiç birisi kapanmadı... Sadece isimleri, değişti...Hepsi "Temel Lise oldular!" Üstelik sayıları katlandı... Neredeyse "2 oda bir salon" bulan herkes "lise" açtı... Sahipleri de eğitimci değil hayvan tüccarı bile oldu! Bu arada ceplerini doldurdular ha bire... Tam bir komedi yaşanıyordu... Özel okul ve özel dershane diye bir şey olmamalıdır... Devletin milli eğitimi çok güçlü olmalıdır... EĞİTİM,ASKERLİK,EMNİYET,YARGI,SAĞLIK VE TELEKOM asla özelleştirmemesi gereken kurumlardır! Devlet; aç gözlü fırtsatçı namussuzları zengin etmek için değil,milleti için vardır!Eğitimini de kendi yetiştirdiği öğretmenleriyle kendi okullarında en üst seviyeden vermelidir!

Eser

Dersaneleri kapatacaksanız, zenginlerin çocuklarına özel ders almayı da yasaklayın da adaletinizi görelim.

Eser

İnşaatçı eğitime el atarsa olacağı buydu. Eğitimi kesinlikle sağ iktidarlara vermemek lazım. Resmen iğfal ettiler.

Erdinc Beyoglu

zengin ogretmenin parasini verecek ozel dersi alacak. fakir adam okutmasa da olur, cocuk okusa ne olacak hem? anarsit mi olsun!

Misafir

okul kursları var. Oralara gidilebilir. Trabzon fen lisesinde okuyan kızım haftasonu okul kursuna gidiyor

Z.z.

Bu olay Cumhurbaşkanimizin çevresine nasıl bir duvar örüldüğünün de bir göstergesidir. 2 yıldır bu tip dershaneler cirit atıyor. Bunu herkes de biliyor.

ahmet

apartmanda bir komşunun maddi durumu iyi. kızı 3 ayrı dersten özel ders alıyor. peki maddi durumu iyi olmayan çocuklar bu sınav sistemi ile nasıl rekabet edecek. sonuçta dersane daha uygun fiyata ders veriyor. fetöcülerinki zaten kapatıldı. iyi bir denetimle, ortada hain yetiştirme, istismar etme, fetöcülük vs.. yoksa sınav sistemi kaldığı müddetçe dersaneler faydalı olabilir. sonuçta çocuk boş boş gezip kötü alışkanlıklara takılacağına ders çalışıyor..

Demir Demirci

Dersaneleri okul yaptılar daha kötü oldu. Hangi ülkede apartman şeklinde orta okul lise var? Bahçesi yok ; spor salonu yok ama özel okul.

şahin

Sınava dayalı sistem olduğu sürece dershanecilik mantığı bitmez. Özel ders veren, vergisiz çalışan, öğretmenler ne olacak? Milyarlarca lira para özel derse gidiyor her sene. Bunu ne yapacağız? Okulların durumu içler acısı. Bu eğitim sistemiyle nasıl sınavlar kazanılacak? Eğitim camiası 3 ay yatarken nasıl olacak?

Ahmet

kapatsan iki gün sonra yine açılacak çünkü öğrencilerin desteğe ihtiyacı var ve devlet ihtiyacı karşılayamıyor. dünya eğitim sıralamasında sonlarda olmamızın bir nedeni sorunlara kalıcı ve makul çözüm üretemiyoruz

FETÖ ye dikkat

Yalnız Sayın Cumhurbaşkanının istihbaratı çok kötü çalışıyor. Dersaneler kurs adı altında mantar gibi heryere yayıldı. Başkan ev gezmesinde öğreniyor. Olmaz bu iş böyle. Başkan kendi istihbaratını kursun bence

ahmet

ulan sanki haberi yok da ..kapatın diyor.anamızı alattınız ulan..ben şimdi 4 bin tl ödedim .kapattın diyelim paramı nasıl geri alacağım

ALİ Veli........

Kaç ders verenler ne olacak

Misafir

yaw he he kesin öyledir ayık kafalamı okurmuş yoksa puslu kafaylamı :) :) :)

Gerçek

çocuklarını özel okula gönderen, maddi gücü yüksek olduğu için özel öğretmen tutan ailenin çocukları ile asgari ücretle çocuk okutan ailelerin aynı yarışta dengelenmesi için nasıl bir önlemi var hükümetin acaba