BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,73

Erdoğan: Bize kur savaşı ilan ettiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye karşı kur savaşı ilan edildiğini söyleyerek finans sektörünü uyardı. Erdoğan, "Bizi bunlarla tehdit etmeyin bu ülkede yaşam şansı bulamazsınız" diye konuştu.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 86 Adet Yorum
kundemacı

Ey Türk Milleti, artık uyanmanın zamanı geldi demek uygun olmaz. Uyanmanın zamanı geçti bile.

kundemacı

"Bizden IMF borç istiyor. Arkadaşlar sordu verelim mi diye verin dedim. IMF baktı ki Türkler ciddi vazgeçtiler." Bende vermeyin diyecektim, neyseki kendileri vaz geçmiş. Ne savaşı "Kur Savaşı" öylemi. Bu ülkeyi savaş ilan ettiği ileri sürülen kişi veya kurumlar mı yönetiyor. Dolar, Euro ve altın kaç lira bunu biri açıklasın.

Hakkı B.

Bize kur savaşı ilan etmişler. Kimler? Tabii ki de yel değirmenleri. Yel değirmenlerine hücuuum!

Misafir

Tayyip gemi aziya aldı........... Valiler Beştepe’ye bağlanıyor, bakanların yetkileri azalıyor, özerk kurullar bitiyor

Misafir

Demokrasi ne kadar zayıflamışsa, aynı oranda TL de zayıflamıştır...

mevhibe inal

Doğru söylemiş. Her konuda baskıyı azaltmıyorlar ki, nefes alıp haklarından gelemeyelim. Yoksa gözden ırak İzlanda olsak Reisicumhur Olafur Ragnar Grimsson'un 2008 ekonomik krizde başardığı gibi, Borçları ödemiyorum. (2003 de bütün bankalar özelleşmişti)Özel Bankaları desteklemiyorum. Bütün IMF ve DB ssöylediklerinin aksini yapıyorum diyebilirdik. Yani ülkemiz İzlanda mı ki, biz düzeltemedik?! Her yanımız sırtlan.

Misafir

Başka çıkar yolları kalmadı da ondan.İMF 5 milyar borç istedi yalanı da tutmadı.Baksana milli gelirde dünyada birinciyiz dedi geçenlerde.Ama insanlar inanmıyor artık.O yüzden endişeli Erdoğan.Rüzgar biraz fazla esse ya da dolu sert yağsa mağduriyet sebebi ilan edecek.

bir basit vatandaş

Biraz da gerçekleri, doğruları söyleyin. IMF ye borcumuzu ödedik, başka yerden daha çok borçlar aldık, hem de IMF nin faiz oranlarının çok üstünde. Yurt dışına bağımlılığımız azalmadı, aksine arttı. Gıdamızın, tahıllarımızın hepsini dışarıdan alıyoruz. Finans savaşı başlattılar diye ağlamayalım.

Misafir

Ameliyat sonrasında narkozdan ayılırken mi yazdın bunları?

Misafir

Bu yüzden maliye bakanına bile fırça attı ya :) böyle açıklama yapılır mı diye..:.

Misafir

REİS SİZE OY VERMİŞ BİRİSİ OLARAK ŞU ANDAKİ EKONOMİNİN İFLAS ETTİĞİNİ SÖYLEMEK ZORUNDAYIM MALİYE BAKANI Bütçe Mart'ta 20,2 milyar lira açık verdi benzin mazot aldı başını gidiyor ramazan geliyor millet et yerine dert mi yiyecek süt ve süt ürünleri her gün zamlanıyor

Misafir

Suriyeliler ve onlara ilaveten gelen Afganlılar,Varlık fonu ve örtülü ödenek,bir de bütçesi NASA dan fazla olan diyaneti de eklemek lazım.

Misafir

Hatta kalmadı.ve sıkıldı millet artıkkk.

Misafir

Cenazeye bile Mercedes konvoyu ile gidiliyor,???

Misafir

Ekonomiyi idare edenlere lafın yokmudur.??

Misafir

Gamze deyim deva bulmam...mıydı neydi??

Misafir

Milletin dolarlarını ucuza bozdurttular.tüh yaa....

Nereye ............????

İyiki Kılıçdaroğlu demediniz!,bu ekonominin kötü idaresi ve üretememekten oluyor,herkez bilir bunu yabancılarla ne alaka,o zaman ööyle oturalım madem istediklerini yapabiliyorlar.inşaatla buraya kadar.o geçmediğimiz köprüler var ya,zarar verdi,teknolojiye bilime yatırım yokk.soygun hukuksuzluk diz boyu.hile hurda aldatmaca adam kayırma vs.vs.

Turgay

Kur artışı neden oluyor dolara olan ihtiyacımızdan. Dolara neden ihtiyacımız var, ihracatımız ithalatımızı karşılamıyor. İhracatımız da ithalata bağlı. Türkiye hep böyle idi yani hep cari açık veren bir ülke idi. Bunun düzeltilmesi için ne yapılacaktı tabi ki üretim arttırılacaktı. İyi de kardeşim hadi petrolü falan anladık da bu ülke saman ithal ediyor,et ithal ediyor kurbanlık hayvan bile ithal ediyor. O zaman boynumuz dolar sahiplerinin elinde bundan kurtulmakta eyt meyt demekle olmuyor.

fikret boduroğlu

sayın Erdoğan.faizin düşmesi in kendin kazanıp harcayacaksın.borcunu borç alarak değil,kazanarak ödeyeceksin.kazanmAK İÇİN ALDIĞIN BORCU DOĞRU YERDE Kullanacaksın.bunları yapmazsan faiz düşmez.daha DA artar .merkez bankasının BU TOPLANTIDA fAİZİ ARTIRMASI LAZIM.SAYIN ERDOĞAN,ekonomi okumuşsun ama sadece okumuşsun.

Misafir

Sanki benim ev bütçem her sene 50 milyar dolar açık veriyor.

ersen

Sürekli konuşmakla ve tavsiyeyle düzelseydi amma güzel olurdu ama olmuyor.

agam bizle eyleniy

Kıskaniylar bizi kuduriylar Alamanlar,Turump,Esat,Merkel kadını hep kıskaniy.Yerli uçaamızı,uçan gemimizi,her seçim öncesi üretimine karar verilen ama 1 ay sonra esamesi kalmayan yerli milli SAAB ımızı kıskaniyler.Pis batı.Fetö fetö.Bide kılışdar çekemiy bizi hayın zalım.

Misafir

Böyle konuşulursa yabancı sermaye çok güzel gelir. İleri demokrasi bahane Ohal şahane çevir kazı yanmasın ahali uyanmasın.Borç beşe katlanmış etrafımız ateş çemberi medya susturulmuş adalet eğitim yerlerde iyiyiz iyi.

Misafir

Fatih-Karagümrük Atm'lerindeki beyaz cübbeli sarıklı feslileri kastediyorsun her halde!Ak Basın bi yalan uyduruyor Erdoğan dahil hepsi inanıyorsunuz.Sonra kendi inandığınız yapay yalanları sağda solda gerçekmiş gibi anlatıyorsunuz yalanı uyduran Ak basın bile sahi zannediyor hahahah..