BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29

Enflasyon farkı maaşlara nasıl yansıyacak memur ve emekliye zam

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından rakamların 2017 ve 2018'de memur ve emekli maaşlarına nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Kasım ayında yüzde 1,49 artış gösteren enflasyon nedeniyle memur ve emeklisine 1 puanlık zam ödenecek.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 15 Adet Yorum
Misafir

işçilerin bürut ücretleri yüksek memurları ikiye katlıyor yanımda çalışan işçi arkadaşlar var ordan biliyorum

Misafir

kardeş ben sana bordro göndereyim. belediye memuru 4 bin alıyor ve en fazla ekimde 20 dilimine giriyor, işçi gibi 27 ye girmiyor. vergi matrahları çok düşük çünkü. matrah düşük olunca vergide düşük oluyor. işçi 1100-1200 vergi öderken memur 300-400 arası ödüyor. mail ver bordro atayım. yalan yazmıyoruz.

Misafir

MİSAFİR İSİMLİ YORUMCU SEN YA SAYI SAYMASINI BİLMİYORSUN YADA DAYAK YEMEMİŞSİN NEREDE 3,5-4, BİN TL NİN ALTINDA MAAŞ ALAN MEMUR YOK DİYE YAZMIŞIN BELLİ YANILIYORSUN MEMURLAR TEMMUZDA ZAM ALIYORLAR AĞUSTOS MAAŞINI ALIYORLAR EYLÜL AYINDAN VERGİ DİLİMİNE GİRİYOR VE EYLÜL AYINDA BAŞLIYOR MAAŞLARDAN KESİLMEYE NE ZAMANA KADAR ARALIK AYINA KADAR KESİLMEYE DEVAM EDİYOR SEN MALİYEYE GİT BORDROLARA BİR BAK

Misafir

BÜTÜN EK ÖDEMELERİMİZ VE İKRAMİYELERİMİZ BU DÖNEMDE KALDIRILDI MAASIMIZDA 3.5 DEĞİL.BEN NANKÖR DEĞİLİM AMA SİZ BİLİP BİLMEDEN YAZANSINIZ. BU CEVAPTAN SONRA HAKARET EDECEĞİNİZDE YÜKSEK OLASILIK.

Misafir

şimdi memur zamları az gibi görünebilir ama memur maaşları bu hükümet döneminde iyi bir seviyeye geldi. ayrıca normal zammın haricinde sosyal denge ek ödeme vs. ile destekleniyor ve enflasyon farkı zammı ile enflasyon altında zam almıyorlar. yüksek vergi dilimine girmiyorlar. nankörlük etmesinler. 3.5-4 bin altında alan memur yok.

Misafir

arkadaşın biri işçi emekli maaşı 3650 demiş, işçi çalışırken bu parayı almıyor emeklisi nasıl alsın. yanlış bilgi yazma. memur emeklisi neden düşük diyor. işçiyle memurdan kesilen vergi ve ssk aynı olmadığı için. memur 300 tl. vergi verirken işçi 1200 tl. veriyor ondan arkadaşım. elbette emekli ikramiyesi de maaşı da memurdan fazla olacak. sen belediyelere git özellikle ilçelere, bu memura bu para fazla bile dersin. belediyelerden memurluk kaldırılsın. işçiye laf atma işçi çalışarak hak ederek maaş alıyor. memur gibi yatarak değil.

Misafir

ADALET BUNUN NERESİNDE

Misafir

AYNEN İŞÇİ EMEKLİSİ 3,5 MEMER 2,9

Misafir

AK PARTİ DÖNEMİ 15 YIL OLDU MEMURLARIN DURUMU DÜZELMEDİ.KAMU İŞÇİ EMEKLİSİ 3.650.00 EMEKLİ MAAŞI ALIRKEN.MEMUR EMEKLİSİ 1.950.00 MAAŞ ALMAK DA. KURUM AYNI İŞ AYNI HİZMET YILI AYNI AMA SONUÇ: MEMUR EMEKLİ MAAŞI NEDEN DÜŞÜK.. SOSYAL ÇALIŞMA BAKANIM NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK BU SORUN..SENDİKALAR ALO..NEDEN SES ÇIKARMIYORSUNUZ ?BUNDAN KAÇAMAZSIN BÜYÜK BİR MAAŞ UÇURUMU VAR...

hasan erdur

ne yüzde 5 i sadece geçen ay süt ürünlerine yüzde 40 zam geldi.petrole yüzde 10 geldi ama enflasyon yüzde 1.5 çıkıyor milleti ne güzel kandırıyorlar.dolardaki artışı da unutmayın nasıl yüzde 1.5 enflasyon oluyor.acaba herhangi bir ihtiyaç ürününe yüzde 10 dan aza yapan varmıki acaba.

Misafir

%7 enflasyon tahmini üzerine maaşlara zam verdiler.asgari ücretlilerin durumu daha fena.onalra %3 zam verdiler.piyasadaki enflasyon oldu %30,akp iktidarı %1 zam enflasyon farkı verse ne olur,vermese ne olur?

misafir

MHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu: Enflasyon, işsizlik çok yüksek. Büyüme kortizonlu. Uçuyoruz, koşuyoruz dediklerine bakmayın tablo söyledikleri gibi tozpembe değil. Fayton yamuk gidiyor."

Misafir

ALİ CENGİZ OYUNLARI OYNANARAK ARALIK AYI ENFLASYONU DÜŞER BU KADAR BASİT

Misafir

son 14 yılın en yüksek enflasyonu

Misafir

Yaşadık.3.5 zammı bize reva görenleri seveyim.Böyle müjde görmedim.

  • 1