BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60

Emekliye müjde: 400 lira zam geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 150 bin emekli için önemli düzenleme hayata geçirilecek. Maaşı 600 TL ile 900 TL arası olan 150 bin civarındaki emeklinin maaşına maksimum 400 TL'ye kadar zam yapılacak. Böylelikle maaşı bin TL'nin altında emekli kalmamış olacak.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 31 Adet Yorum
Kemal aydın

Bende emekliyim 30 sene pirim ödedim 1400 tl alıyorum bi emekli olarak inşallah daha beter olursunuz çünki hakediyosunuz beyniniz sulanmış herşeye kanıyosunuz

Misafir

la size zam verseler, bu zammı nereden veriyorlar batıracaklar bunlar bizi diye zam verene oy da vermezsiniz yahu siz! bir garip orhan veli gibi adamsiniz...ne kadar az zam o kadar çok oy bunu bilmeyen siyasetçi mi var?

Misafir

anayasa mahkemesinin 2002 den sonra emekli olanalrın intibaklarının verilmesine karar verdi.mahkeme kararı akp iktidarınca uygulanmıyor.ayrıca,24 haziran seçimlerinde 3600 katsayı almayan memur ve memur emeklilerine 3600 katsayyı seçimden sonra verecekelrini söz verdiler.seçim bitti,3600 katsayıalr sadece diş doktoralrı ve diş sağlık görevlilerine verdiler.hem de torba yasa ile.diğerlerinkini veermediler.öğretmenelr,din görevlileri,emniyet görevlilerini 3600 katsayıalrının üstüne yattılar.hani verdiğiniz söz; ey akp iktidar,ey erdoğan!?her işiniz tam ve doğru olsa bile-nerede sizde o-üstünüze yattığınız,vermediğiniz,gasp ettiğiniz haklar size vebal olarak yeter.

Misafir

zam zam 2 ayda vergiden perişan olduk. Vergi dilimine giriyoruz diye 170 TL önce oldu 250 TL sonra 320 TL 2 ayda 150 TL artar mı gelir vergisi.250 TL zam aldık 150 tlsi vergiye 50 TL si diğer kesintilere gitti.Allah razı olsun elimize 50 TL zam kaldı.

reis

emeklinin etkisini gördüler.daha bu işi kendi haline bırakmazlar.

Selman

Babam bağkur emeklisi 1400tl emekli maaşı alıyor.Her zamda 100tl-150 zam geliyor.Kayınbabam dsi den emekli.5000tl emekli maaşı alıyor.Her zamda 500 tl artıyor.Böyle devam ederse 3-5 yıl sonra babam 2000 tl kayın babam da neredeyse 10000 tl alacak.İkisi de büyüğüm ama bir adaletsizlik var.Babamın çektiğini ben bilirim bir esnaf olarak.Vergileri bağkuru ödemek için bize yedirmedi.Bir krş devletin imkanlarından faydalanmadı.Yanlış mıyım bilmiyorum?

Misafir

Yanlışlık oldu 2 ata altın nerdeyse doğrusu.Eti Az tüketmenin hesabı yanlış olur.

gereksiz

bedelli askerliktan alinan parayi emeklilere vercekler. hükümet cok eyi calisieay.

Misafir

evet reis ilk 100 günlük icraatın içinde verilecekti. unutmaki millet de sana olan sevgisini unutmasın

Misafir

Herhavzundibiaynı.....

Misafir

1650 tl ile 1330 tl lik ata altından nasıl 2 tane alıyon

Misafir

2001 emekli maaşı 350 TL. Ata altını 120 TL . 3 adet ediyor. 2018 maaş 1650 TL. Ata 1330 TL . 2 adet ediyor. Her ay benim bir tane Ata altını kim çalıyor.

Misafir

patetes , domates vs 50 kat ona ne dicen hacım

Misafir

Vayy beee Müthişşş Müjdeee

Misafir

Dövizin neden yükseldiğini şimdi anladınız mı. Son 15 yılda asgari ücret memur maaşları emekli maaşları neredeyse 25 kat döviz ise sadece 3.5 kat. Şimdi kalkıp soruyorlar niye döviz fırladı diye.

Misafir

Binde yetmez iki binde 🤣birimleri az yatmış zamanında reisin suçu yok ekmedigin yerden bilemezsin😜

Misafir

Asıl düşünülmesi gerekenle başında dul maaşı alanlar geliyor ama kimsenin umurunda degil. Kocası başında olmayan ve sabit geliri olmayan dul iki ayda bir 550 tl ile nasıl geçinsin bunu kimse düşünmüyor

Misafir

Reis 1000 tl emekli maaşı yok..milleti ışletme..

Masum İntibak yasasını bekliyoruz ne zaman alıcaz

İntibak yasası ne zaman kesinleşcek

EMEKLİ KAMİL ÖĞRETMEN

BİZİM SÖZ VERİLMİŞ OLAN 3600 EK GÖSTERGE NE OLDU?..OLMUYOR AMA HA REİS SÖZ VERDİN.HADİ ARTIK!.:))

OFLU BABA

BU HIKAYEYI IKI SENDER DINLIYORUZ BOYLE BIR SEY OLABILIRMI 2000 SENESINDEN ONCE EMEKLI OLANLARA ZAM VAR 2000 SONRASI EMEKLI OLANLAR TURK VATANDASI SIFATINDA INSAN YERINE KONMADIGI ICIN ZAM YOK AKLINIZLA BIN YASAYIN

murat

Neresi müjde bunun allah aşkına. Utanmıyorlarmıydı peki 600 lira emekli maaşı verirken. İnsanlar yıllarca pirim yatırıyor aldığı maaşa bak. Yazıklar olsun.

Misafir

İntibak yasası muhakkak çıkmalı adaletsizlik ortadan kalksın

Misafir

İnsanlar yatırdığı pirime göre maaş almalı yüksek prim ödeyenin suçu ne aynı pirimi yatıranlar arasındaki eşetsizlikler giderilmeli eğer adaletsizlik önlenecekse.

Misafir

BANKA HESAPLARINA GÖZ DİKTİLER Acı hakikat şu ki yerli ve milli sloganlarının ikrah ettirecek kadar tekrarlandığı bir dönemde Türkiye 80 sente muhtaç Türkiye’den daha beter bir vaziyete düşürülecek. Acı hakikat bu maalesef! Tekrar ediyorum ortalıkta altın ve döviz ne varsa ortalıktan kaldırın. Bunlar yakında o üzerinde çalıştıkları kombiyo kontrol rejimine geçerlerse şaşırmam.Banka hesaplarına, şirketlerin varlıklarına göz diktikleri belli olmuyor mu?Yazık oldu, çok yazık oldu o kadar emeğe…