BIST 9.625
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,86

Emeklilik yaşı değişiyor mu tartışma yaratacak açıklama!

Emeklilik yaşı değişiyor mu? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilik yaşı tartışmalarını başlatacak bir açıklama yaptı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 78 Adet Yorum
Misafir

Peki o zaman milletvekillerinin de emekliliklerinde düzenleme getirilecek mi ? diye sorar insan ....

hangi caminin müezziniyse

bu ölümü gösterip sıtmaya razı etmektir. razı olmayacağız...

real

adamlar avrupada ne kadar izin kullanıyor hayat ve yaşam şartları neler bunları da söyleyin,daha sonra o koşullara ulaşın ben 80 yaşında da emekliliğe razıyım:)

ABDULLAH

SAYIN BAKAN, BAŞKA ÜLKELERDEKİ MİLLETVEKİLİ EMEKLİLİK ZAMANINI DA ARAŞTIRIR MISIN KOÇUUUUUM

mustafaaa

avrupada da millet vekilleri bir dönemde emekli olmuyo

vatandaş

emeklilik yaşı daha da yükselirse 2019 da tarih olursunuz.

vatandaş

Emeklilik yaşını kademeli yükselten bakan yaşar okuyan'dı. aynı yolda devam ediyorsunuz, bir farkınız yok. milleti kandırmayın.

Burhan

Dogru emeklilik yasi o ulkelerde aynen o kadar yuksek! Ama adamlarin yasam ortalamasi 85'in ustunde!!! Ayrica biz gelismis bir ulke degiliz o yuzden artik milleti tirtiklamaktan vazgecin. Vergilerimiz gelismis ulkelere gore, verilen hizmetlerin hepsi gelismis ulke standartlarina gore ama alinan hizmet, gelir ve yasam kalitesi 3. dunya ulkesine gore. Biktirdiniz artik!

vatandaş

benim bildiğim yaş 65 52 değil

sedat

en iyisi emekli yaşı 100 olsun,bütün tartışmalar son bulsun

nmbnmn

sayın bakanım,almanyanın refah düzeyi ile bizimki aynımı?? orda emekli olup dünyayı gezmeye gidiyorlar,bizde emekli olup çoluk çocuğun üniversite düğün vss.. masrafları için ekstra işe giriliyor...

Misafir

emeklilik rejiminden şikayet edenler bu iktidarın her yaptığına anlamadan gözü kapalı evet diyenler oy atanlar sizler değilmisiniz?şimdi neden şikayet ediyorsunuz?aklınızı başınıza toplayın.bu iktidara 2019 da son vermezseniz.sizleri daha kötü günler bekliyor.3 çocuk yapın diyenler 1 çocuk nasıl yetiştiriliyor topluma kazandırılıyor maliyetinden haberleri varmı?parası olana kolay ama birde dar gelirliye sorun.

İEV

Çalışma hayatını adam gibi düzenleyin. Çalışana adam gibi maaş ödeyin/ödettirin. Emekliye adam gibi maaş ödeyin. KABUL. Başka ülkelerin kriterlerinin işinize gelen kısmını ortaya koyarak çözüm getiremezsiniz. Nüfus ve kültür fonksiyonunu görmezden gelerek hayal satmayınız.

Misafir

emeklilik yaşı 55 in üstü olamaz ne yani kardeşim ben primlerimin hepsini ödeyeceğim 45 yaşında primim dolacak sonra 27 sene emeklilik için bekleyeceğim yemiş,m böyle sistemi devlet ne için var vatandaş için devlet kâr etmeyecek vatandaş edecek taşa toprağa yatıracağınıza paraları insana yatırın

Misafir

bizene avrupadan amerikadan işinize geldimi böyle söylüyorsunuz işineze gelmedimi tersini bıktık sizin bu laf ebeliklerinizden ama hala daha yiyen kesim mevcut tabiii ver mehteri ver ver ver

Misafir

Sayın Bakan diyorki "Gelişmiş ülkelerde ortalama emeklilik yaşı 72 bizde daha yeni 52 oldu. Bu ülkeler emeklisine 17 yıl maaş öderken biz 27 yıl maaş ödüyoruz." 18 yaşında işe başlayan ve 52 yaşında emekli olan birisi Devlete 34 yıl prim ödüyor bunu neden hesaplamıyorsunuz. Hadi bunu geçtim peki siz neden 1 dönem milletvekilliği yapıp ömür boyu emekli maaşı alıyorsunuz. Bu hakmıdır?

Uğur Türker

Sn Muezzınoglu bana ilk önce Türkiye'de ortalama yaşam süresini açıklayın sonra emeklilik kararını verin Tuik verilerine göre 78 yıl hangi zihniyet ile neye göre böyle bir açıklama...

Yusuf Aslan

sn Muezzınoglu Almanya Ingıltere Italya Fransa Isvec gıbı gelısmıs ulkelerde emeklı biri bir aylık maasıyla istediği ulkeye seyahat edebılıyor.Senın emeklın ıse şurdan şuraya gidemıyor.Adamlar ayda uc dort bın euro emeklı maası alıyor senın emeklın ayda 400 dolar bıle alamıyor.Bu ulke vatnadasını 70 yasında emeklı edersen ancak mezarda maas almaya baslarlar.

sıkar biraz..

sıkıyorsa yaşı yükseltin. millete hizmet için geldini oraya asıl siz maaş almadan hizmet edecek siniz ki emeklinin maaşı ödensin., utanın emekli olana 771 tl maaş bağlıyorsun ondan sonra yaşı yükseltelim diyorsun , adam gibi emekli maaşı ver ki emekli çalışmasın gençlere yer açılsın.

gencoglu

biirsi şu bakanı durdursun kıdem tazmiatıyla oynuyor emeklilik ile oynuyor ne ayaksın sen bakan

Misafir

o zaman kural ın içinde kural deyiştermek olmasaydı...bir taraftan 3500 günle emekli olanlar var..bir taraftan 9.700 günle çalışan..adalet bunun neresinde.

gencoglu

kendi ayağına dinamit sıkıyorsun bakan efendi ne yapma çalışıyorsun kriptomusun nesin çözemedim seni gelişmiş ülkeymiş sen önce gelişmiş ülke seviyesine ulaş ondan sonra konuşursun referandumdan 1 gün öncede aynı yapmıştın memurların iş güvencesi ile ilgili saçma sapan söz etmiştin memurlar hayır vermişti

ordulu

Kidem tazminatı kocaman bir ayıptır.

Masum Mazhar

Sayın Bakan kamuda işçiyim 7 tane rahatsızlığı olan ağır engelli çocuğum için kurum içinde yer değiştiremiyorum ki araya sokmadığım adam kalmadığı halde siz kalkmış emeklilik yaşı çok düşükmüş avrupa ile mukayese çok yanlış avrupa çalışan bir işçinin aylık maaş 15-20 binler seviyesinde iken siz 2 ila 3 bin tl maaş veriyorsunuz ben 20 yıllık işçiyim 2.750 tl maaş alıyorum

SEDAT DEMİR

emekliliği kaldıralım olsun bitsin.eğer bir kanun herkes için geçerli ise tamam diyelim ama sayın bakan 72 yaşında emekli olacaksa bizde olalım aynı emekli maaşı ve aynı koşullarda neden olmasın.ama sayın bakan 20 bin tl ve 4 yılda yaş aranmaksızın emekli olacak.