BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70

Ehliyetini kopyaladı arayıp 'hayatında değişti mi' diye soruyordu

ANTALYA'da oturan Enis Ömer Huylu'nun ehliyeti ve nüfus cüzdanı, iddiaya göre 4 yıl önce kopyalandı. Dolandırıcının kendisini telefonla arayarak "Hayatında hiç değişiklik oluyor mu?" diye sorduğunu belirten Huylu, "Bu nasıl bir dolandırıcılıktır? Nereden ulaştı bu kadar bilgiye?" dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 7 Adet Yorum
Misafir

wifi polis uygulaması olduğu maalesef doğru.

Bu Fakir

Güzelim Ülkem dolandırıcılar cenneti olmamalı. Gerekli takip ve caydırıcılık uygulanmalı.

adalet

Bundan bir ay önce bir lokantaya gittim Wi-Fi’a bağlanmak istedim benden Tc kimlik soruyor. Öyle bir şey olmayacağını lokanta sahibine söyledim , Polis uygulaması olduğunu söyledi. Tabii yalan Çok özel bilgiler basit şeyler için kullanılabiliyor.

KAKTÜS

Bizim memlekette dolandırıcı olmak çok kolay. Cezada yok. Ohh ne ala."Hırsız her zaman haklı. Ev sahibi suçlu" Maalesef Kanunlarımız ceza vermiyor. Ama Türk toplumuda farklı değil. Çevrenize bakın en basit bir olayda suçlu insanlar her zaman haklı oluyor. Demek ki kanunlar da sorun yok. SORUN TÜRK TOPLUMUNDA

Misafir

Biri mahkememi dedi adaletmi dedi?!

Nazım

Ve ayrıca bu kadar bilginin, arkadaşın çalıştığı herhangi bir işyerinin insan kaynaklarından sızdırıldığını düşünüyorum.

Nazım

İnsanlar kimliğini kaybetti zaman veya kimliği çalındığı zaman T.C. kimlik numarası hemen değiştirilmeli. Bu da olacak. İlerde kesinlikle T.C. numarası değişecek. T.C. numarası değişirse bu tür dolandırıcılık olayları kökten çözülür. Arkadaşın şu an için Allah yardımcısı olsun, gerçekten zor durum.

  • 1