BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.425,17

Duyan herkes oraya koştu: Felaketin eşiğinden dönüldü!

KONYA'nın Karapınar ilçesine 15 kilometre mesafede Sırnık mevkisindeki boş arazide yaklaşık 30 metre derinliğinde 20 metre çapındaki yeni obruk bölgede yaşayanları tedirgin etti.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 16 Adet Yorum
Yaşar Usluer

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE YER ALTINDAN SU ÇIKARMAK İZNE TABİ. BAZI BÖLGELERDE DE SAAT UYGULAMASI BAŞLADI. NE VAR Kİ KONYA BÖLGESİNDE KİMSE YASAĞA UYMUYOR, KAÇAK SU ÇIKARIYOR. BU YÜZDEN DE OBRUKLAR OLUŞUYOR. KENDİ DÜŞEN ANLAMAZ'?

hakkı

eeee sen taban suyunu bu kadar çok çeker hor kullanırsan toprağın içinde suyun doldurduğu boşluklarda öyle çöker. yeni nesil sulama sistemlerini kullanacaksınız arkadaş. salma sulama dönemi kapandı. salma sulama hem toprağı tuzlandırıp çoraklaştırıyor hemde su kaynaklarımızı tüketiyor.

Misafir

su hayattır hor kullanmayalım yakında dünya ülkeleri su için savaş çıkaracaktır akıllı olun

Konyali

İsrail'e Antalya'dan su sevk projesi geliştirenler önce kendi vatanının ihtiyacını düşünsün. Denize dökülen noktalardaki uygun olan yerden borularla Konya ovasına nakledilsin. Ürün ikiye katlanır. Buğdayı 80 kuruşa alıp 1 TL'den dışarı sat. Sonra Konyalı çiftçiden kıskandığı parayla DİSARDAN TEKRAR 1.4 TL DEN İTHAL ET. Yatacak yeriniz olmayacak.

Farabi

Siz yer altinda su cekmeye devam edin.Dogada sizin altinizdan topragi ceker boyle iste.Devletin yapacagi tek sey suki: oralarda yer altindan su cekilmesini yasaklamalidir.Susuz tarim yapsinlar,olmuyorsada hic tarim yapmasinlar orada.Yaparlarsada vizilamasinlar obruk olusuyor diye

Misafir

"Yetkililer bir şeyler yapmalı" He ya...yetkililere söylerim yarından tezi yok obruk oluştuğu an alttan destekler ve engellerler...Depremi,seli,heyelanı da engellemeleri lazım aslında)))

Misafir

artezyen suyu kullananlara önlem olarak su saati konulsun bakalım aşırı kullanıyorlarmı asla

ruzgar67

Ne ekersen onu bicersin su moturlariyla yer alti sularini bilincsice aggaam boyle emreti deyi harcayanlar simdi aglamasin devlete suclu tabi burda

Misafir

Konya ovası biterse Türkiye biter çünkü sıra harrana çukurovaya

Misafir

Yahu yapın artık şu ölçümleri vatandaş ona göre adımını atsın çiftçi ne yapacağını şaşırmaya başladı görüyorsunuz işte ansızın aniden obruklar oluşu veriyor...

Güneş

Yer altında su bırakmadınız; bunun sonucuna da katlanmalısınız!

Misafir

Yer altı suyundan daha cok topragın yapısıyla alakalı oluyor

Kaptan El Mağduro

Bölgede hatta tüm Türkiye'de jeofizik ölçümleri yapılmalı. Zeminin durumu ortaya konulmalı.

Misafir

yer altındaki suyu çekin çekin sonuç budur

ADALET

.. ee doğaya ne yaparsak misliyle bize geri verir..insanoğlunun başedemediği tek şey doğal afetlerdir..işte bu yüzden doğaya saygılı olmak zorundayız aksi halde insanoğlu kendi sonunu kendi hazırlayacak..

Misafir

YER ALTINDA HAVA BOŞLUKLARI OLUŞMAKTADIR BUDA HALİYLE ÇÖKÜNTÜYE NEDEN OLARAK OBRUKLAR OLUŞUYOR

  • 1