BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.498,52

Dünya bu krizle sallanmıştı: ABD'nin ambargosu başlıyor!

ABD, İran'a karşı aldığı iki aşamalı yeni ambargo kararının birinci bölümününü 6 Ağustos Pazartesi günü uygulamaya koyacak.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 13 Adet Yorum
Misafir

Rusya halkına yapılan ambargo ve yaptırımlar mevcut yaşayanları Amerika Avrupa İsrael topraklarına göce zorlama ve kalan halkı daha sindirilmiş ve kullanışlı hale getirerek K.Koreli İranlı Ermenistanlı milislere kontrol ve idari edilme hale getirmekve zamanla sade elit tabaka ile Konstantinopol Ortadoks Kilisesi ve Çeçen Kadirov ile musluman pers ve musluman yunanları kontrol ve idare etirmek yapılan bir strateji.Kadirov İsrael vatandaşı.

Misafir

K.Kore ambargo ve yaptırımlarla Çin zayiflatma ve K.Kore bölgede jandarma hale getirmek amaçlı yapılmış strateji.Bugunlerde K.Kore Pasifik Okyanustan Atlantik okyanus giden Arktik yolu bekçiliği için yapılan eğitim ve yetiştirme programı.Zaman içinde Rusya G. Kore Japonya Çin kontrol ve idare Kuzey Kore eğitimli ve aç askerler tarafından US adına idare edilme hale getirilme bir strateji.

Misafir

İran İsrael için kutsal ve Fara İran da yetişti Tevrat perslere indi gibi rivayetler üzerinde geliştiren strateji.

Misafir

Abargo amacı İranı sindirme ve aha sonra kullanışlı hale getirmek.Uzuzn vade İran İsrael USA Rusya masaya oturup ortak haraket etmek ve Basra korfezinde Yemen Husileri Arapları parçalamak,Orta doğu bölgesinde Surye Türkye İrak topraklarında Kurdistan kurmak kurtleri husiler gibi azaltarak kullanışlı hale getirmek,Turkye topraklarından buyuk Ermenistan,Anadolu Yunanistanı,İstanbul adını ve nufusunu Konstantinopol Rus patrikliği getirmek ve Türkleri Avrupa ülkelerine zorlama ve yer altı ve yer üstü toprakları kullanmak.

Matkap Namık

Deleriz abim. Biz neleri delmisiz, ambargoyumu delemicez.

ramazan amca

mal 5000 nire 5 nire

Misafir

Gerizekalı 5 lira nere 5 bin nere

Misafir

Turkiyede de 1 dolar beşbinlirayi geçti.pek farkimız kalmadı.

Misafir

seni savcılığa şikayet ediyorum pazartesi günü haberin olsun

bence

bu ambargoyu delmeliyiz.

üğür

doğru herkes kendı kendıne her şeyde yeterlı olsaydı dolara ıhtıyac olmazdı baksana bız peşin dolar verıyorüz amma f 35 vermıyor nasıl dırenırsın dolara karşı

Bilmek

İsabet olur. Dünya ekenomisi kriz ve catlaklar yaşar ama zorunlu olarak dolardan kaçış sabit kalirsa bu da ABD nin cöküşünün başlangici olur.

Misafir

Dünya Doların hegemonyasından kurtulmaya çalışırjen ABD'nindoları yasaklaması bu hegamonya sonlandırmayı bilmedende olsa kendi eli ile başlatacağı gerğeği.Muhtemelen 500 milyon dolarlık bu amborgaya yönelik dünya ekonomisinde bir daralma olacak.Eğer bir kaç ülkede bu dolara alerji yapar ise 1 milyar doları aşabilir Rusya ve Çin katılırsa ABD'nin işi hepten zora girer.

  • 1