BIST 9.538
DOLAR 32,48
EURO 34,55
ALTIN 2.474,89

Dolar bahanesiyle fahiş zam yapan firmalara tepki yağıyor

Son günlerde perakende satışlardaki fahiş fiyat artışları vatandaşın tepkisine neden oldu. İthal ve yerli birçok ürüne döviz kurlarının yükselişi bahanesiyle zam yapılması dikkat çekiyor.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 47 Adet Yorum
uydu

kriz varsa ozaman sigara ve içkiye para vermesinler.zaten gider fazla birde bu zararlı şeylere para verip geçim sıkıntısı çekmesine insanlar.

Erol Baron

Ticaret işlerinde $ enflasyonu, enflasyon fiyatları yukarı, fiyatlar ise Maliye Bakanını aşağı çeker (normal olarak).

elektrik

Doğal gaza zam yaparken neyi bahane ettiler acaba

hayırlısı

Çok açık biçimde Türkiyede ekonomik KRİZ var. Lakin Her gün yeni bahaneler, yeni suçlular çıkıyor. Oysa Krizin maliyeti Hükümete yansıtılmalı yani Hükümet suçlanmalı market zincirleri değil! haa döviz kurunun artmasını fırsat bilen esnaflara, market zincirlere vb. gelince de onlara da diyecek bir şeyim yok. var da ... ama yok.

Ali

Eskiden ekonomik kriz olunca faturası hükümetlere çıkardı, şimdi ise dış güçler ve fetöye. Hiçbir zamanda özeleştiri verilmeyecek. Uff kimin ne hali varsa görsün.

Misafir

Plex 08 Eylül 2018 11:31 Yönetim çekilmeli diyecek kadar kafasi çalışan kisi ulkeyi kimin yöneteceğini de söylemelidir. Kim yönetsin hdp mi fetomu 1 ayda 1200 oyu sayamayanlarmi kim..............................................Plex Rumuzlu bay'a hatırlatırım, bu Ülkenin yönetimi da bir Zamanlar Padışah ve ve hükümet varken !!!!!!!!!! Ülkeyi Kurtaran Çağdaş Zihniyet Yeniden YÖNETMELİ.

ddd

Bunun tek sorumlusu AKP ve MHP ye oy verenler Allah sadece onlara açlık ve sıkıntı yaratır umarım

haluk

Orta vadeli plan açılanacaktı en yetkili kişiler açıkladı ağustos sonu dendi bu ağustosun sonu nerde bitiyor bugün agustosun 40 ı oldu

Misafir

Son yıllarda bozulan Eğitim bozulan Hukuk bozulan Ekonomi gibi.......ayrıca sen çok yedin yediklerin senin olsun yeter ki sesini çıkarma dan görevden ayrıl zihniyeti tatbiki Halkın ahlakının da bozdu.......Ülkemizde son yıllarda baskın çıkan,yandaşlar Rantcılar şakşakcılar kurtaj dedeler çoğunluğu sağladıkları için hiç kimse kral çıplak diyemiyor........Ancak sağ duyulu vatandaşlar şunu diyor umurumuz da değil Saraylar Ejderli içecekler badem sütleri nasıl olsa biz yiyip içemiyoruz, tek ortak yanımız aynı gemideyiz.

Avaz

Dolar bahanesi ne demek ya. Bu nasıl bir akıl tutulmamasıdır. Bu ülke uluslararası finans kurallarına bağlı değil mi? Dış borçları $,€ üzerinden değil mi? Petrol $’la alınmıyor mu? Hammadde yurtdışından $’la alınmıyor mu? Saçma sapan bahaneler uydurmayın. ₺ $,€ karşısında 1yılda %60-70 değer kaybetmişse insanlar da parasının ve eneğinin değerini muhafaza için zam dediğimiz fiyat arttırma yoluna giderler. Ne yapsınlar yani iflas edip ot mu yesinler? Bu haber sitesi gazete çıkarsaydı 1 yılda %150 artan kağıt maliyetini nasıl karşılayacaktı. Dolar bahanesiyle zam mı yaptık denilecekti. Doların artması bahane değil bşr gerçek. Son 3 ayda % 65 fakirleştik. Bunu göremeyecek kadar kör müyüz?

Misafir

Bu zamları hangi troller yapıyor?düşünün bakalum.

Ananı al git burdan

Ülkede develasyon var şakşakçılar fırsatçılık yapıldığını söylüyor. Devlet dahi akaryakıt zamlarını dövize endeksli yapıyor vatandaş ne yapsın. Kağıt fabrikalarını peşkeş çekip kapattıranlar kağıda neden zam yapılıyor diye ithalatçıları şuçluyor

onur

Olan herzamanki gibi vatandaşa oluyor malesef

Misafir

Kılışdar artık istifa etmeli,Erdoğan Cumhurbaşkanı olmalı.

Misafir

trolldür umarım.............

akay

bunların hepsi cehape iktidarının denetimsizliği ve umursamazlığı, cehapeli bakanlar ve başkanı lobiler yüzünden müdahale edemiyor, elketrik su akaryakıt hepsine zam bindirdiler tuvalet kağıtı bile ithal, a4 kağtta bile yüzde yüz zam yaptılar cehapeyi protesto ediyorum, biz yapmadım miki yaptı

Vatandaş

Mademki devlet olarak ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz ,ki hükümet de bunu söylüyor, bu iş tek taraflı yani sadece vatandaştan beklenti içinde olmakla olmaz, devletin enerjiye- d.gaz, elektrik, akaryakıt ve diğer zamlar- derhal geri çekilmeli, samimiyet ortaya konulmalı ve hep beraber mücadele başlatılmalı.

Vatandaş

Devlet; fırsatçılık, stokçuluk, karaborsacılık gibi piyasanın düzenini bozan kişilerin malına raiç bedeli üzerinden derhal el koyup gerekli cezayı hemen vermelidir. Eğer devlet bunu yapmazsa devlet olmanın gereğine gölge düşürülmüş olunur.

Emin ali KIVANÇ

1650 kg salçayı 12.90 dan alıyorduk simdi aynı salca 24.50 tl olmuş sadece disı değişmiş buna dur diyen yokmu a4 fotokopi kagıdi gecen yıl 9 tl iken migrosta 21 tl baska marketlerde 19 tl birileri buna dur demeyecekmi

Misafir

Bu iktidar gitsinde yerine kim gelsin? Söyledi bilelim. Demirtaş mı, KK'mı, Akşenermi ki mm?

şahin görür

Dostlar,İSKİ faturaları bu ay çok fahiş fiyat ile geldi.İlgili kişiler varsa onlara duyurumdur.

ne alaka

Yani elektiriğe doğal gaza ard arda gelen zamlar fahiş değil ama bu zamlar fahiş yani.

Misafir

Ortalıkta ki yangını esnafa mal eden bir siyasi iktidar var bu ülkede yersen....

MiSaFiR

Firma, X TL'ye satın aldığı malın Y kadarını sattıktan sonra "depoda kalan" Z kadarını da (yeni aldığı malların maliyeti zamlı olsa bile) X TL maliyet hesabına göre satmalıdır!!! KİM DENETLİYOR????????????????????????????

Misafir

Ya maliyet arytı maliyet toptancılar %35 zam yaptı bi çok ürüne ben ne yapıyım zararına mı satıyım.