BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.418,53

Doçentlik Eziyeti

Bir akademisyen olarak üzülerek söylüyorum ki çok vahim bir tablo ile karşı karşıyayız.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 22 Adet Yorum
Misafir

Selman bey Her konunun uzmanı gibi konuşuyorsunuz. Yunus ne güzel söylemiş; "İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsin Ya nice okumaktır."

abdullah yılmaz

Selman Bey sizi samimi bulmuyorum. Adamını bulanın doçent olmasını istiyorsunuz belli. Sizin gibi kadro bulma konusunda mahir olamayan binlerce insan ne yapacak? Gidin sözlüyü geçin. Biz de bilelim bu adam alanını biliyor. Bir de suçladığınız jüri üyelerini dinlemek lazım. Her kalan jüriye çamur atıyor nedense. Ben de doçantim ve aylarca gece gündüz çalıştım. Jürimde de bana oldukça uzak hocalar vardı. Çalışmalarımı takdir ettiler ve ilk seferde geçtim. Siz de çalışın tv'de boy göstereceğinize gereksiz zaman harcayacağınıza ders çalışın, yazın, yayınlayın, okuyun... Mevlam hak etmeyene bu unvanı nasip etmesin inşaallah.

Yusuf Alptekin

Aynı konudan muzdarip olan Lisans mezunu olarak tarafınıza sorulan soruları gayet makul karşılıyorum. Akademisyenlerin bu tip konuları bilmesi gerekmese de bilmesi gerekir.

Misafir

Sınavlarda her kalan da sorular zordu, hoca bana takmıştı diyor kardeşim! Bu sorular esas soru olarak değil, arada gelen ve belirleyici olmayan yan sorulardan olabilir, insanları yanıltıyorsunuz. Siz derken ise iktidar yandaşlarını kast ediyor olabilir. Yekta Saraç her doçentlik sınavından kalana telefon mu ediyor?!

Misafir

bana da evet çok makalen var ama bir de bizim uygun göreceğimiz dergilerde makale yayınlat ikinci sözlüye öyle gel denildi-birikim gibi dergiler kastedildi yani.

Misafir

HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ GENEL CERRAHİ ABD DAN DOÇENTLİK SINAVINDA BAŞÖRTÜLÜ BİR YARDIMCI DOÇENTTE SORULAN SORU? EVRİM TEORİSİ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? İNANMADIGI BİR TEORİYE, DOÇENTLİK HATRI İÇİN EVET EVRİM TEORİSİNE İNANIYORUM DEMEK ZORUNDA KALDIGINI İFADE ETMİŞTİR.SONUÇ MU ; DOÇENTLİK SÖZLÜ SINAVINDA BAŞARILI OLMUŞTUR.

yöntem kolay

Neden sıkıntı yaşadığınızı ekşisözlüğ'e adınızı yazarak öğrene bilirsiniz.

Misafir

İmamın nikah kıydığı yerde Avukat haydi haydi nikah kıyar. Ben de nikah kıyma yetkisi istiyorum.

Misafir

Cum­hu­ri­yet ta­ri­hin­de ilk de­fa bir Baş­ba­ka­n’­a, son­ra­sın­da bir Cum­hur­baş­ka­nı­’na “ha­ka­re­t” id­di­ala­rı re­kor­lar kı­rı­yor… Ger­çi bun­la­rın ço­ğu ha­ka­ret de­ğil eleş­ti­ri ama… En ufak bir eleş­ti­ri­ye bi­le ta­ham­mül­süz­lü­ğün so­nu­cu ola­rak, Tay­yi­p’­in avu­kat­la­rı he­men ha­re­ke­te ge­çi­yor ce­za ve taz­mi­nat da­va­la­rı­nı pat­la­tı­yor!..

Misafir

Sayın hocam, bu sınavın doçentlik sözlü sınav mevzuatında geçerli olan kurallarda tanımlanan bir şekilde uygulanmadığı konusundaki görüşlerinize aynen katılıyorum. Sözlü sınavımı yöneten profesör, sınav geçemememin sebebi hakkında aynen şu gerekçeyi gösterdi: Alan hakkındaki bilgileriniz derya deniz, ancak konuyu hiç bilmeyen bir kişiye anlatır gibi genelden özele organize ederek anlatmıyorsunuz. Yorum sizin...

doçnt habilim

sen de doçent olmuşsun ya. bu memlekette bilim gelişmez. bili adamı diye ortada dolaşanların çoğu yalaka filim adamı

Misafir

Müslümanlar arasındaki ilk savaş Olayda ağır yaralanan 2 kişi, ambulanslarla Van‘daki çeşitli hastaneler sevk edildi.

Misafir

Bir jüri düşünün ki cv'si bütün jüri üyelerinden daha iyi iki kişiyi sözlü sşamasından sudan gerekçelerle iki kez bıraksın. Ben ve diğer adayın başına gelenler böyle.

nesimi uludağ

Kanayan yara umarım bir an evvel çözerler gerçekten bu sözlü sınavları hocaların kendi bildiklerini gösterdikleri şov yapılan yerler, eziyet gerçekten objektif asla değil umarım bir an evvel çözülür

Sami Kocabıyık

Saygıdeğer Hocam, ağzınıza sağlık.

eser

sanki yekta saraçın yetkisi var. emri yerine getirmekten başka bir fonksiyonu mu var sanki

alara

konu hakkında bilgim yok ahkam kesmiycem ama dikkat ettiğim bir husus var fetonun ele geçirdiği üniversiteler şeker dağıtır gibi tüm fetoculara profluk ünvanı dağıtmıştı. bakıyorum yirmili yalarda veletler prof ünvanıyla dolaşıyor heralde süper zeka diyorum ama bi bakıyorsun olan beynide yıkanmış papağandan başka bir şey çıkmıyor. diğer ülkelerde nasıl diyeceğimize nasıl suistimal edilmeden ,zeka kapasitesine ve yeteneğine göre proflar doçlar seçilir bunu düşünmeliyiz.

Misafir

Bilimsel olarak kendini yetiştirmiş Y.Doçentlerin en kısa sürede 15 yıl y.doç.lik yapanların hak kaybını önlemek için prof. olarak atanması gerekmektedir. Çünkü Batıda prof.luk doktoradan daha üst bir rütbe değil. Maalesef bizde böyle. Avrupada doktorasızlara da prof. diyorlar. Bizde ise yarı ilahlar sanki. Bakalım Sayın Cumhurbaşkanımızın mı dediği olacak, yoksa bu beyefendilerin dediği mi olacak, bekliyoruz.

Misafir

Üniversitelerin gelişmesinin ve ilerlemesinin önündeki en büyük engel profesörler sultası ve YÖK'tür. Bu iki engel kalkmadıkça üniversiteler ileri gidemeyecektir. 12 eylülün ürünü olan bugünkü askeri yapıdaki üniversiteler kökten elden geçmedikçe düzelmeyecek. Bunların içinde de en kalıcı olanı Y. Doçentlik oldu.

Mağdur bir Yard. Doç.

Size sesimizi duyurmanız ricasıyla mailler atmıştık. Nutkunuz tutulmuştu. Şimdi zararı size mi dukundu da yazıyorsunuz? Geç olmadı mı?

Erol Baron

Eğitim şimdilik bekleyebilir sn yazar -:) Dış dicaret açığı, tarım, besicilik vb. gibi başarısızlıklardan - %100 - sorumlu BELEDİYE BAŞKANLARINI -:) hele bi halledelim sıra ona gelecek ama, önce bu işi karpuzlarla konuşabilen muhtarlara danışmak -:) lazım çünkü onlar bu işi çok iyi bilir, bilebilir, bilmelidir.

Misafir

Sayın Hocam, hazır konuyu açmışken ben de şunu söylemek istiyorum. Eskiden üniversitede çalışmayan ancak kendisini akademik olarak geliştirmeyi amaçlayan birisi doçentlik imtihanına girebiliyordu. Ancak son kriterlerle birlikte üniversitede ders verme şartı getirildiği için bu imkan kalkmış oldu. Bana göre kişi kendini geliştirdiyse, yeterli şartları da taşıyorsa (Yayın, tez vb) dışarıdan hem doçent hem de profesör olabilmeli.

  • 1