BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,85

Diyanet'ten İslam'ın güncellenmesi açıklaması

34. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nın ardından 14 maddelik sonuç bildirgesini açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Dinin değişmez sabiteleri dışında kalan ve ictihadın mümkün olduğu konularda güncelleme yapmak, dinde reform anlamına gelmemektedir" dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 9 Adet Yorum
İmam

Hocam dün kayseride bir imam köpeğe tecavüz etti bir işlem yapmayı düşünür müsünüz

Misafir

650 yıllık Osmanlı dönemini araştırın tarikat ve tasavvuf tan hali değildir. Tasavvuf demek Allaha olan inancını kuvvetlendirip öğrendiğini hayatına tatbik etme sanatıdır. Eğer bu tarikatların yanlış yaptığını hurafelerle dolu olduğunu düşünüyorsanız bir kurul meydana getirirsiniz o kurul ilmi olarak araştırır yanlışlarını ortaya çıkarır ve gereği neyse yapılır. Aksi takdirde sosyal medyanın ve tasavvuf düşmanlarının yalanları ve iftiralarıyla ve dahi kışkırtmalarıyla bu memleketin dinamikleri olan ve başkaları gibi Kurşun sıkan değil 15 temmuz da olduğu gibi kurşunlara göğsünü gererek daima devletinin ve milletinin yanında olan insanları ve cemaatleri karalamak ve onları linç etmek hangi insafa sığar.

Misafir

Kimsenin din üzerinden siyaset yapmaya hakkı yoktur. İnsanların dini hassasiyetlerini kullanarak. Dini bilgileri olmadan din hakkında konuşmak ne kadar yanlış sa, din hakkında yanlış konuşulduğu zaman Alimlerin ve din hakkında konuşma yetkisi olanların doğruları konuşmayıp susması ve konuşanların da susturulması ondan daha yanlıştır. Bir Alim gerçek bir Alim se yanlışın ve haksızlığın karşısında susmaması ve sadece Allahtan korkması gerekir. Burada konuşulup anlatılanlardan anlaşılıyor ki tarikat ve tasavvuf erbabına cephe alınmış.

Misafir

Dini bilgileri olmadan din hakkında konuşmak ne kadar yanlış sa, din hakkında yanlış konuşulduğu zaman Alimlerin ve din hakkında konuşma yetkisi olanların doğruları konuşmayıp susması ve konuşanların da susturulması ondan daha yanlıştır. Bir Alim gerçek bir Alim se yanlışın ve haksızlığın karşısında susmaması ve sadece Allahtan korkması gerekir. Burada konuşulup anlatılanlardan anlaşılıyor ki tarikat ve tasavvuf erbabına cephe alınmış.

Misafir

Insiyatifle gelmiş memurun. arkayı topla bakalım senden öncekinin şu an esamesi yok. Hiç yaşamamış gibi... sonunu görmek için selefine bak.

Hakikat Savunucusu

Osmanlı Devleti Kur-an ve Şeriatla yönetildi Cihana Hükmetti ne zaman Kur-an Yerine Saraylarda Padişah Hükmetti Alim Ulemalar korktu Hak ve Hakikati söylemeye Osmanlı İmparatorluğu yıkıldı. Kul Elbet birgün yıkılır gider ama Hak Hakikat Allah'ın Kur-an ve Değişmez Güncellenmez Hükümleri Kainat ve Kıyamete kadar devam eder....!

hakikat savunucusu

Boşuna kar yağdırmadı Rabbim korkarım bu gidişle başımıza taş yağacak taş

mergen

dinde içtihata açık yerler varmıymış yorumsuzzzzz.

misafir

halkın anlayacağı dilden konuşun yuvarlak deyil işinize gelince herşeyi yuvarlıyorsunuz

  • 1