BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,79
ALTIN 2.478,70

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş sayı açıkladı : Yüzde 59'u...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çocukların Kuran derslerine yönlendirilmesini isteyerek, "Kur'an-ı Kerim okuyanların oranı ülkemizde halen yüzde 41. Nüfusumuzun yüzde 59'u hala Kur'an-ı Kerim okumasını bilmiyor" dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 5 Adet Yorum
Misafir

pusat, sen Allah a kulluk ediyon galiba..yazdıklarından bayağı dini bilgin olduğu anlaşılıyor..diploman ezher den galiba..

passat

pusat, bayağı dini bilgin var mış. okumadan alim olduğun yazdıklarından belli. böyle yetenek herkesde olmaz..........

pusat

Kuran ı Kerimi arapça öğreteceğinize TÜrkçe öğretin bakın o zaman herşey çok farklı olacak o zaman müslümanlar kula kulluk etmeyecek Allaha kulluk edecek vesselam

bayram

Yine imam hatip demiş.yahu imam hatipler ülkeye,insana ne veriyor Allah aşkına.hangi bilimi,teknolojiyi,gelişmeyi ve ilerlemeyi getiriyor?imam hatiplere,hocalara,müftülere,fıkıhlara,içtihatlara gerek yok ki.Kitap ortada, anlamı ortada,Allah ne diyor ve istiyor ortada.Ama doğru ya; herkes anlayamaz...Anlayanlar din tüccarlığı yapsın diye anlaşılmaz bulmacaya çevirdiler Yüce Kitabı.Kur'an basittir,Allah'ın istekleri ve emirleri açık ve nettir ve hepsi tek tek Kitapta açıklanmıştır.Zaten Allah Kitabında öyle demiyor mu;biz bu kitapta açıklanmadık hiçbir şey bırakmadık diye.Yok ama hala Kur'an yetersizdir, onu çözmek için hocalara,uydurulmuş hadislere ihtiyaç vardır.İslamilik endeksinde ilk 43 sırada Müslüman ülkesi olmaması hala birşey ifade etmiyor mu?

remezan

Kur'anı okumak demek, anlamını bilerek okumak demektir.Arapça bilmiyorsan arapça okumanın insana hiçbir faydası yoktur.İslam inanç dini değil, eylem dinidir,davranış-yaşayış-uygulama dinidir.Yani bu adam gibilerin dediği şudur:Siz arapça okuyun,anlamını bilmeyi bize bırakın,uydurulmuş hadisler ne diyorsa onu yapın.Eğer insanlar anlamını bilerek kendi dilinde doğru meallerden okursa, ne hocalara,ne din tüccarlarına hiç ihtiyaç duymazlar.Ama din tüccarları bunu istemez.Sen anlamazsın derler.Doğru ya Kur'an sadece belli kişiler anlasın diye indirildi.

  • 1