BIST 9.715
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.438,01

Dışişleri Bakanlığından Yunan Bakana cevap

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Türk savaş uçaklarının Yunan ulusal hava sahasına girmek için izin talebinde bulunmasının yeni bir uygulama olmadığını bildirdi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 5 Adet Yorum
yunan işleri

bu yunan işleri, hep seçim kazandırır ve enflasyonu fakirliği unutturur.Beğenmediğin yunanistan bizden vize istiyor, müslümanlar adalara geçeceğiz diye, 5 vakit ezan okunan türkiyeden memlketemizden kaçacağız diye egede boğuluyor.Birileride ege adalarını alırız malırız diyor. Boş boş böbürleniyor.

ZÜĞÜRT TESELLİSİ!...

BIRAKSAYDINIZ DA BİRAZ GURURLANSA İDİ KOMMENOS.

ali

yunan pirince gitmek isterken eldeki bulgurdanda olcak...12 adayı alacağız günün birinde.

Misafir

Dışişleri Bakanlığının bu cevabı tam bir utanç ve acizliğin ifadesidir. Türk milletini kandırıyorlar. 7 Aralık 1944 tarihli Şikago Sivil Havacılık Konvansiyonuna göre, sadece sivil uçaklar, başka bir ülkenin hava sahasına girerken, yani FIR-Flight Information Region (Uçuş Malumat Bölgesi) denen sahaya girmeden önce bu izni isterler. Askeri uçakların böyle bir bildirimde bulunmaya ve izin istemelerine GEREK YOKTUR.Bir ülkenin karasuları ne kadar genişlikteyse, üzerindeki hava sahası da o kadar olur. Karasuları 6 mil ise, hava sahası da o kadardır. Yunanistan, tüm dünyada, hava sahasının genişliğini, karasularının genişliğinden daha fazla olduğunu iddia eden tek ülkedir. Bizim 1982'de kabul ettiğimiz bir kanunla, karasularımız Karadeniz ve Akdeniz'de 12 mil, Ege'de ise 6 mil olarak belirlenmiştir. Eğer 6 milden az deniz alanı var ise o zaman orta hat, karasularının genişliği kabul edilir.

misafir

Bir sonraki uçuş için izin istemeyin. Arkadaş şaşkınlığını gizleyememiş demekki

  • 1