BIST 9.454
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,02

Demirtaş patlamasının asıl nedeni Geziciler mi AKP'li Kürtler mi?

Markar Esayan seçim sonuçlarını kritik ettiği yazısında Demirtaş'ın aldığı oyların hangi kesimlerden geldiğini sorguladı: Geziciler mi Kürtler mi?

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 8 Adet Yorum
Can

Türkiyen'in aradığı genç akıllı çalışkan ve en önemlisi hesap verebililir özeleştiri yapabilir tek lideri DEMİRTAŞ tır.Bundan sonra Oyum DEMİRTAŞ'a.

ahmet arif

asıl bölücü senin gibi gezizekalılardır. insan müsveddesisiniz siz

Kemal

bende oyumu demşrtaşa verdim istanbullu olarak..

Gariban

demirtaş %10 luk şafi kürtlerin %7 sinin yani büyük çoğunluğunun %4 lük alevi kürtlerin %2 sinin yani yarısının oyunu aldı %1 den az da diğer gruplardan oy aldı oy artışı nın %1,5 u daha önce ak partiye oy vermiş şafi kürtlerden %1 i daha önce chp ye oy vermiş alevi kürtlerden %1 i de diğer gruplardan gelmiştir harita incelendiğinde bu açıkça görülüyor genel seçimlerde bölücüler bu oyu tutturamaz.

BINGÖL KIGI ALEVI

Ben bir alevi kurdu olarak oyumu HDP verdim ve herzamanda HDPye verecem

Toprak Sahin

Demirtas her kesimdende oy aldi. AKP deki Kürtlerdende, CHP ye oy vermis Kürt Alevilerdende ve sol/sosyalist kesimdende ve Karadenizde, Trakya ve Türkiyenin diger yerlerinde yasayan Demokrat kesimlerende. Bence en önemlisi kesim Kürt Alevileridir cünkü yillarca devlet tarafindan Alevilerin kafasinda örülen korku duvar (Safi Kürtler basa gelirse hepinizi keserler gibi sacmaliklar) catlamis ve yikilmaya baslamistir. Bunu ilerletmek gerek Alevi ve Sunni kesimin daha cok konusup, birlik olup birbirlerini daha iyi taniyip aslinda birbirlerinden hic korkmamalari gerektigini anlamalaridir.

AGİRİ

Muhafazakar bir Kürt olarak her zaman ak partiye oyumu verdim .Ama bu seçimde Erdoğan'ın kazanacağımı bildiğim için bu sefer Demirtaşa oyumu verdim. Amacımız Kürt varlığını hissettirmek HDP ne kadar İslama yaklaşırsa biz de o kadar destekleriz.

entelektüel hamsi

aslında dindar kürtlerin de hdp'ye oy vermesi olumlu sayılabilir.hiç bir siyasi parti yoktur ki seçmeninin taleplerini gözardı edebilsin.bence de bu oyların az bir kesimi solculardan,bir kısmı daha önce akp'ye oy vermiş dindar kürtlerden gelmiştir.fakat oyun yüksekliğinde ki asıl faktör katılımın düşük olmasıdır.hdp seçmeni Demirtaş'ı gerçekten önemsedi ve bence seçime katılımı en yüksek parti oldu.

  • 1