BIST 9.544
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.489,57

CHP heyetinden BBP'ye ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığındaki heyet, seçim güvenliği gündemiyle ilgili olarak Büyük Birlik Partisi (BBP) genel merkezini ziyaret etti.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 5 Adet Yorum
Hakkı B.

Kim kiminle isterse ittifak yapsın ama bazı marjinal gruplar sadece ve sadece bir partiye asalaklık yaparak seçim barajından muaf tutulmamalı. Adı ve logosuyla seçime giren her parti barajı aşmak zorunda kalmalı. Ya da baraj herkese olmamalı. Temsilde adalet olmalı. Seçim güvenliği herkesin namusu olmalı.

SUSTURAN

BBP DEN SİZE EKMEK ÇIKMAZ BDP YE GİDİN

Misafir

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerin dezavantajı düzeltilmelidir. Ankara 1 vekil seçebilmek için 110-120 bin arası oy, Tunceli 25-30 bin arası oy... Neresi temsilde adalet bunun? Ayrıca maalesef büyükşehirlerin gerçek manada vekili yoktur. Bu vekiller hep partilerin Genel Merkezinden gelen atanmışlardır.İstanbul Ankara ve İzmir'de de bir milletvekili Tunceli'de veya Bayburt da aldığı oy kadar oyla seçilebilmelidir. İstanbul en az 7 bölge Ankara 5 bölge İzmir 3 bölge olmalıdır. Kesinlikle en az 100 vekilin partilerin Türkiye genelinde aldığı oy oranına göre baraj uygulanmadan seçilebilme imkanı tanınmalıdır.

Misafir

Yönetimde istikrar temsilde adelet: 500 milletvekili illerden + 100 milletvekili Ülke genelinden. Nasıl mı? Her parti ya da ittifak illerdeki adaylarını ve 100 kişilik merkez adaylarını belirler. İllerdeki adaylar (barajlı) bugünkü seçim sistemi ile seçilir. 100 Merkez milletvekili de partilerin (barajsız) Türkiye genelinde aldığı oy oranına göre seçilir. Yani Ak Parti yüzde 30 mu aldı 30 merkez milletvekili BBP 2 mi aldı, 2 milletvekili meclise girer. Tabi İstanbul Ankara İzmir gibi büyükşehirlerin dezavantajı da düzeltilmelidir. Ankara 1 vekil seçebilmek için 110-120 bin arası oy, Tunceli 25-30 bin arası oy... Neresi temsilde adalet bunun?

Misafir

İYİ Parti+Saadet+BBP+Demokrat Parti bu alternatif sinerji yaratır. BBP Devlet Bahçeli eleştirirken aynı hatayı kendisi yapmamalı.

  • 1