BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Bütün kabahat başı örtülü fenomenlerin mi?

Instagram'da ya da sosyal medyada kıyasıya eleştirip, yerden yere vurduğumuz bu gençler bir sebep değil sonuç.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 24 Adet Yorum
Erol Baron

Bizim milletimiz daha eğitimli olsaydı, ortaya ne FETÖ ne AKP ne de türban polemiği çıkardı.

Misafir

bir kaç olumsuz örnek için tüm kesimi zan altında sokmayın

Misafir

doğru söylüyorsunuz ama "ideoloji" terimi yanlış anlaşılabilir.

Behçet Necatigil

Tek kelime ile muazzam bir yazı olmuş. Elinize, emeğinize, zihninize sağlık.

adadan

yaptıklarının hata olduğunu söylemek yanlış mı?bence yanlış düşünen sizsiniz.Başörtüsü takanlar,tesettüre girenler belli bir ideolijiyi temsil ettiğinin farkına varmalı,düşünmeli ve ona göre hareket etmeliler.

Misafir

Cumhuriyet kazanımları başörtülü olmayanlara mı mahsus. Başörtülülerin dedeleri Kurtuluş savaşında savaşmadı mı? Aatatürk'ü sevmek başörtüsüzlere mi mahsus? Kavramları karıştırıyorsunuz.

Misafir

makyajla, dar giysiyle tesettür olmaz. Bunu savunmak anlamsız

Misafir

Başörtülü kesim vatandaş değil mi? Onların dedeleri Kurtuluş savaşında savaşmadı mı? Atatürk'ü sevmek başörtüsüz kesime mi özgü? Kavramları karıştırıyorsunuz.

Misafir

evet bubozkluğun müsebbibi hepinizsiniz.

Misafir

muhteşem yerini söyle bende anlayayım.

SÜPER

Muhteşem bir yazı olmuş. Anlayana tabi.

ayça yiğit

Yazınızda ki dikkat çekmek istediğiniz ''dava'' konusu gerçektende doğru. Zor yıllar geçiren yaşlı nesiller ve onların rahat yaşayan çocukları torunları. Hem de ne rahatlık, davadan yaşanan sıkıntılardan bi haber. Yaşlı nesiller mi ne yapıyor bu konuda, yaşlılar siyaset peşinde, siyasi kazanımlar peşinde, davanın kazanımları tatlı gelmedi, siyaset iktidarının kazanımları kadar. Onun için durumlar böyle...

Misafir

Demek ki siz de bakıyorsunuz ki görüyorsunuz. Şahsen bana kimin baktığını hiç görmem, çünkü bakmıyorum. Önce kendimizle bir ilgilenelim bence.

çepni

Şunu da belirteyim ki 15 temmuz gecesi Allah ve Resulünü referans almış pek çok genç olduğunu da gördük. Herkes tarafından sevilmek, kabul görmek beklentimiz olmamalı. Gençlere iyi örnek olunmadığı, sürekli suçlanmamaları gerektiğine katılıyorum fakat yapılan yanlışlara bahaneler bulmak, onlara sevimli gözükmek için dinin gerçeklerini yorum, hassasiyet, gelenek gibi sunmak, yani nefsin avukatlığını yapmak çözüm olmadığı gibi doğru da değildir. Daha önce islamın kızı yine yedin ayarı yazınız vardı. Herhalde kızların erkeklerle istediği gibi oturup kalktığı, başörtüsünün sembol olduğu, kişinin kendi aklıyla Allah’ ın emirlerini yorumladığı, işine gelmeyenleri yok hükmünde saydığı, vicdanını rahatlatmak için bol bol felsefe yaptığı, belki Hilal Kaplan gibi neden erkeklerle yan yana namaz kılamıyorum dediği bir gençlik hayaliniz var. Sıkıntı yok, yalnız değilsiniz, lakin biz sizden değiliz. Allah ve Resulü şahit olsun, bu yazıyı okuyanlar da şahit olsun ki biz sizden değiliz.

çepni

Dini konularla ilgili diğer yazılarınız gibi bu yazınızda oldukça rahatsız ediciydi. Başörtülülerle ilgili eleştirileri şu cümlelerle özetlemişsiniz. Bu kişinin dini ve örfi hassasiyetlerine göre değişiklik gösterebiliyor. Kimi yolda gülmesini doğru bulmazken, kimi cafelerde erkeklerle oturmasını doğru bulmuyor, kimi dış kıyafet giymeden (pardesü, trenckot vs) dışarı çıkmasını doğru bulmazken, kimi şalının önünden saçını göstermesini doğru bulmayabiliyor. Olayı sıradanlaştırmak, basitleştirmek adına yorum yapmışsınız fakat yukarıda verdiğiniz örnekler dinimizin gerekleridir. Yani bunları biz değil dinimiz doğru bulmuyor. İnanmayabilirsiniz, kendinizce zamana uygun bulmayabilirsiniz, işinize gelmeyebilir fakat dinin doğrularını kişisel bir hassasiyet adı altında sunarak kafa karıştıramazsınız. Gençlerin çoğunlukla dini perspektiften bakmadıkları doğrudur, bu anlamda da söylenenlerin karşılığı olmayabilir. Aslında bu sizin temenniniz gibi ve bu durumdan memnun gibisiniz.

Misafir

Çünkü çeteleştiler ondan yapıyorlar.

Misafir

tesettür için illa dindar mı olmak gerekir

HAKAN

BAŞI KAPALILAR BAŞI AÇIKLARDAN DAHA HIZLI...HER YOL VAR...BENİ KONUŞTURMAYIN.MEMLEKETTE DOĞRU DÜZGÜN AHLAKLI KIZ KALMADI.ESKİDEN AİLESİNE BAKIP KIZ ALINIRDI.ŞİMDİ AİLE KAVRAMIDA KALMADIĞI İÇİN MANEVİYETTA KALMAMIŞTIR MALESEF.YOLDA YÜRÜRKEN KADINLAR GÖZÜMÜN İÇİNE BAKIYOR .ESKİDEN KAFALARINI KALDIRAMAZLARI YERDEN.

Misafir

Başörtüsü bir aksesuar değildir.Makyajla, dar kıyafetle olmaz..oldurmaya çalıştıkça itici ve antipatik oluyor.

osman

Siz ne derseniz deyin yaptıkları şeylere din ya da ideolojik bir perspektifle bakmadıkları için ?? bu nedemek yaaa türban neden takıyorlar o zaman dini amacı olmayan insan türban neden takar.bir kilo makyaj neden yapar amaç ne ?

Misafir

E bugüne kadar niye faydalanamıyorlardı bu haklardan ?

ali

yazar hanım Türkçe'ye biraz çalışın. "ahh" ettiğimiz bu konuların, onların nezdinde ne dinle ne ideolojiyle alakası yok. cümlesinde ne...ne ikilemesinden sonra cümle "alakası var" diye bitmesi lazım. Sebebini uzun uzadıya anlatamayacağım. Bir kitaptan bakın veya birine sorun.

Misafir

evet hepsi sanal hepsi gösteriş hepsi şekilcilik sanal dünyanın ucuz kahramanları

Misafir

Basortulu kesim sanki dis dunyaya kapali,bilime,teknolojiye,felsefeye kapali gibi gorunuyorsa da,bilimin,teknolojinin getirdiklerine en cok onlar ilgi gosteriyor cep telefonlari,ucak ile seyehat,alternatif TIP,jipler,son model teknolojik aletler hepsini yasiyorlar.Ama butun bu haklarin Cumhuriyet kazanimlari ile yani Ataturk ile kendilerine verildigini unutanlarda oluyor aralarinda.

  • 1