BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.295,61

Bizim esnafımız ABD'den beter!

Mahallenizde tacizci bir esnaf olduğunu düşünün. Mesela bu esnaf bakkal olsun diyelim...

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 94 Adet Yorum
Milli Vicdani Bakış

Siyasal iktidarda önce %110 zam yapım sonra %10 indirimi YANDAş MEDYASINDA reklam yapmıyormu.!?

Misafir

Dünyada bir ilk gerçekleşti .... Haberciliğe Hapis!...........İsmail Devrim'in haberini yapan gazeteci gözaltına alındı ..........

ervan

bu markaları deşifre edin almayalım

ervan

bu markaları deşifre edin almayalım

Misafir

Kalemine sağlık. Allah Razı Olsun. Bize tercüman oldun.

Bekir

Ekmek Kocaeli de 2.5 TL oldu fırınlar çiftli ekmek yaptık deyip gramajı düşürdüler. Tekli ekmek üretmeyip zorla bu ekmeği satıyorlar. Birazda burdan bahsedin lütfen Süleyman Bey.

Merhamet

Vatanı dolar olanların derdi vatan olamaz.Dedemiz Fatihi İstanbul'un fethine hazırlayan; esnaftaki ahilik ruhuydu.Bunlarda hiç bir değer kalmamış.Bize ne olursa bizden olur gerçeği bir kez daha ortaya çıkmıştır.Ama dediğiniz gibi maalesef ülkemizde denetim yoktur. Herkes bildiğini okumaya devam etmektedir.

Fevzi SAMSUNLU

Sayın Özışık, günlük köşe yazılarınızı ve televizyonda katıldığınız açık oturum proğramlarınızı sürekli takip eden birisiyim. Sizinle bir çok konuda hemfikir olduğumu belirtmek istiyorum. Lakin bugünkü yazınızı okuyunca önce gözlerime inanamadın, sonra üzüldüm. Aslında siz araştırmacı bir gazetecisiniz. Bugün bahsettiğiniz konularda, sanki hiçbir araştırma yapmadan sırf hükümete ve halka şirin görünme adına bu yazıyı kaleme aldığınız kanaatindeyim. Ben su üreticisi değilim. Fakat plastik piyasasında olan birisi olarak, suya gelen zammın nedenini çok iyi idrak edebiliyorum. Tabiki Allah’ın suyu bedava, şayet sizde küçük bir araştırma yapsaydınız su ambalajlanırken kullanılan pet+kapak+etiket+shring naylonunun hangi para kuruyla alındığını ve fiyatlara neden bu kadar yansıdığını anlardınız ve yazınızı yazarkende daha vicdanlı olurdunuz kanatindeyim.

Misafir

Cepteki yangın büyüdü halkın fikri değişti: Komplo değil, Hükümet yüzünden!...........

Misafir

birde senin hükümetinin doğalgaza benzine elektriğe suya yaptığı kazıklı zamlarıda yassan iyi olurdu

Misafir

sana dava açmayan esnaf odası .senin dediğin gibi olsun......

AKP İthalata dayalı ekonomiyi nasıl batırdı? suçlusu 20 yıldır Türkiye'de yaşayan Pastör Brunson ile bizim Bakkal!

Misafir

he he he amazon kurtarır seni..meraklanma......abd malı amazondan al..sen

Misafir

domatese zam yapan köylü esnafınada puşt de ona puşt de buna puşt de dengesizlerrrr

Hanefi HANEF

yıllardır sizi takip ederim.Adam gibi bir kanun varmı bu ülkede.Süleyman Bey;53 kişinin katilide pişmanım diyor ve pişmanlık yasasından faydalanacak.Bu ne menem bir iş böyle .Dünyanın hiç bir ülkesinde olmayan demokrasi ve insan hakları özgürlüğü olan bu ülkede artık eylem ve söylem özgürlüğü o kadar ileri gittiki hainlik derecesini bile aşmış durumda şu an.Vesselam.

Misafir

Durumdan şikayet edeceğinize adamı şikayet etsenize...

yazıYORUM

Bizde esnaf yok ki, tefeci, dolandırıcı, stokçu, sahtekar dolu piyasa (istisnalar kaideyi bozmaz). 3 liralık şeye 10 lira deyip pazarlık payı diye 7 lira koyan heriften esnaf mı olur, yada deposu mal doluyken fiyat artar az daha bekleyeyim mal vermeyim diyen adamdan tüccar mı olur. TOPUNUN KÖKÜNE KİBRİT SUYU...!!!

osman can

Esnaf maliyet yerine hammadde demiş sen de hemen atlamışsın Özışık. Maliyeti bilirmisin?Motopompaj elektirkle çalışır.Elektirğe gelen zamdan haberinin olmaması imkansız haberini yaptın hep buralarda.Sadece motopompaj değil üretim alanında kullanılan tezgahlar-makinalar,tüm aydınlatmalar.Dolayısıyla Sarfiyat bedeli hep üçe dörde katladı.Ekimde elektirik tekrar zamlanacak,yılbaşından sonra tekrar.Banttan depoya,depodan TIRlara aktaran loader ,Uzun mesafe nakil TIRlar,dağıtım istasyonlarından bakkala markete aktaran kamyonlar v.s hep mazotla çalışıyor bunu da bilmiyor olamazsın.Yakıta gelen zamlar malum.Ambalajıdır,plastiğidir gelen zamlar malum. Amortisman malum. Bu işler hükümeti pohpohlayan medya kurumunu işletmeye benzemez. Yeri geliyor bir gecede vergi borçlarınız siliniyor tek kalemle. Yani kısacası martaval okuma.

Misafir

ne ekonomik savaşı be..

Emrullah ÖNALAN/

SİYASAL İKTİSADİ BAĞNAZLIK 🔺 👉Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin Kuruluşundaki zor günlerin iktisadi kaynaklarını, Ben devletim diye İş Bankası üzerinden pay kapan CHP’ zihniyetinin “İKTİSADİ BAĞNAZLIĞI” ile, 👉Ben iktidarım diye,TVF’nin başına kendi kendini atarım diyen ve “Ortadoğululaşmayı Müslümanlık, Siyasetten Zenginleşmeyi GANİMET zanneden” AKP zihniyetin “İKTİSADİ BAĞNAZLIK” anlayışını ne farkı var✍🏻🤔✍🏻 Emrullah ÖNALAN/ 🇹🇷MİLLÎ VİCDANÎ ve İLMÎ DÜŞÜNCE OLUŞUMU KURUCUSU🇹🇷

Misafir

Ekmekten sonra eğitim, bir milletin en büyük ihtiyacıdır Lord Byron

sancar

iki ay üst üste elektriğe doğalgaza zam yapan, ekimdeki zammı eylüle çeken, hükümete bir şey yok mu? 1 ekimden itibaren müzelere ve ören yerlerine %50 zam yapan kültür bakanlığına; tabi esnafa küfür basit sorsana müzenin dolarla ilgisi ne..

pii

her sokağımızda şakır şakır akan, ihtiyacı olanın elini yüzünü yıkadığı, eğilip bir yudum su içtiği çeşmeleri birer birer köreltip şişe suyuna bizi mahkum eden belediyelerimizide buradan saygıyla selamlıyorum.. ALLAH sizide bildiği gibi yapsın..

pii

Ben döner dolaşır sorumluyu sizinde dediğiniz gibi devlette, onun görevini yerine getirmeyen yetkilisinde ararım.. çıkın pazara, gidin markete, tüm fiyatların cayır cayır yandığını göreceksiniz. bu iş nasıl çözülür ben bilemem. kıt aklım çalışsaydı zaten yönetici olurdum. bizim düşünemediğimizi düşünsünler dediklerimizde almışlar başlarını iki ellerinin arasına düşünüyorlar. yazık oluyor bu millete. yazık oluyor gerçek fakir fukaraya.. okullar açılmış okul malzemeleri fiyatları cayır cayır.. ALLAH sonumuzu hayır etsin..

misafir

azı var çoğu yok derler ya aynen öyle...yetkililer uyumasın vatandaş kan ağlıyorr....bir sonraki seçimde ben nerede hata yaptuım diye sormayın...