BIST 9.804
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,04

Bir anketin güvenilir olup olmadığı nasıl anlaşılır?..

24 Haziran seçimleri yaklaşırken anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını peş peşe açıklıyor... Bazı anketler birbiriyle taban tabana zıt sonuçlar veriyor? Peki ama neden?.. Bir anketin güvenilir olup olmadığı nasıl anlaşılır?..

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 21 Adet Yorum
Unjapanli memo

Ahmet yazmakla mùrekkep bitmez.yaz.yaz

Misafir

Zengin Arap ülkeleri kebap yaparken "ensar olmak" hevesiyle 3,5 milyon Suriyeli'yi bu ülkenin başına bela edenler,bu yapılanın ekonominin kötüye gidiş sebeplerinden biri olduğunu düşünüyor mu?

Misafir

"Şerefsiz bir kumpasın aracı olan kiralık anket şirketleri ne söylerse söylesin, MHP okyanusları aşa aşa geliyor, her geçen gün yükseliyor" diyor hazretleri... Şimdi bu "şerefsiz" kelimesini kullanarak gergin ve agresif bir kişiliği sergilemek çok mu hoş? Sana çıkıştasın diyen düzgün,iniştesin diyen kiralık mı? Ortada beklenen bir gerçek var neden kabullenemiyorsun ki? MHP bitti ve siyasi tarihteki yerini aldı...Bırak okyanus aşmayı,limandan çıkarken su alacak halde!

yukardaki yoruma göre

yukarıdaki anket yorumunu yapan kişinin açıkça muhalif kanadın yorumu olduğu belli ama yinede bu yorum açıkça gösteriyorki bir önceki seçim dikkate alındığında Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın oyunun önceki seçimde ve son referandum sonucuna göre %50+1 üzerinde %52-53 bandında olduğu şeklinde yani şu an anketlerde olduğu gibi şu an AK Parti, MHP, BBP, Cumhur İttifakıyla Hüdapar, Anap ve birçok STK'nın ... açık destek açıklamalarıyla Sayın Recep Tayyip Erdoğanın %54-55 üzeri band aralığında birinci turda seçilecek olduğu kesin olduğu gibi önceki seçim dikkate alındığında AK Parti'nin %49,5 ve AK Parti İçinde seçime giren BBP oyu ile %50 üzerinde oy alacağı şeklinde de yorumlanabilir. Cumhur İttifakı olarakta %60 üzeri olacağı anlaşılıyor.

Misafir

bir şey soracağım.ibiş ne demek?hergele ne demek?ibiş veya hergele olmak iyi bir şey mi?

ahmed

2011 de gördük sizi gürsel efendiniz bizim oyumuz yüzde 40 larda dedi anketçilerin arkasına teneke bağlıyacaz dedi kk niz yüzde 40 alamsak istifa ederiz dedi sonuç.....

Misafir

çanakkalede kadıköyde ki anket doğrumu yani mantığa bak.. Anket ülke dağılımının karışımı gibi olmalı.. her bölgede yapılmalı.

Misafir

SENDE Mİ ANKET YAPTIN AHMET HAKAN. 25 HAZİRANDA MORT OLACAKSIN EMİNİM.

METİN TAMER

BİR ANKET ŞİRKETİ DEVAMLI İKTİDAR İÇİN ANKET YAPIYORSA FATİH VE ÜSKÜDAR'DA GEZİYORDUR.CEVAPLARIN 5TEPE Yİ MEMNUN ETMESİNİ SAĞLAMAKTA. GERÇEK İSE ANADOLUDA ,KADIKÖYDE ÇANAKKALEDE, AYDINDA,SAMSUNDA SİNOP'TA, ANTALYA'DA HER YERDE.KÖPRÜDEN EVVEL SON İNCE ÇIKIŞTA.

hadi ordan

ahmet napandan (hakan) seçme saçmalar yorumlarada bakansan herkez hükümete giydirme gayretinde üç beş soytarı

Misafir

anket şirketi sahibi yandaşsa, biatçı ise, hükümetten ihaleler alıyorsa o ankete güvenmeyin, çünkü diğerleri bulduğu sonuca 1 iki eklerken bunlar 10 20 ekler, bunlar anketçi değildir algı yöneticisilerdir

misafir

akp li fetöcü olmasın o zaman anlaşılır

Misafir

SAÇMALAMIŞ. Ankete gerek yok yakında her şey değişecek!

Misafir

Cevap. Devlet arasiyla basnin %90 ını le geçiren diktatör kontrolunde degilse ianılır olabilir.

Misafir

YSK, Ölüler ve Kedilere borçlu AKP. Şimdi de Suriyelilerle Afganlılardan medet umar olmuşlar.

Misafir

anket şirketlerine asla güvenmiyorum. 7 haziran 2015 seçimi öncesi akp ye en az veren %46 veriyordu %41 aldı. Kasım seçimlerinde en çok veren %46 veriyordu %49 aldı. Referandumda 60 lar 70 ler havada uçuyordu %51,5 aldı. bu durumda nasıl güveneceğiz.

chp

bu chp yıne kaybeder incede genel baskan olacam derse 25 de

alm

su sonar yatıp kalkıp chp dıyor sonrada bıraz abarttık dıyor

QQEE

ERDOĞANIN ALACAĞI MAXIMUM OY %42-43.DÜR. AKP %40 I GEÇEMEZ AHADA BURAYA YAZIYORUM

Misafir

nasıl güvenilir olur?akpnin yaptığı anketlerde verrir bolca parayı şirkete şişir kardeşim yüzdeliri cahiller innansın .olduda bitti.

Misafir

En güvenilir anketin temel şartı AKP'den para almaması

  • 1