BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,70

BDDK'dan yeni dolar hamlesi!

BDDK aşırı yükselen dövize karşı yeni bir adım attı. Bankaların swap işlemlerinde öz kaynak sınırı yüzde 50'den yüzde 25'e çekildi. BDDK, hafta başında dolardaki spekülasyonu engellemek için bu oranı yüzde 50'ye çekmişti. Dolar ve euro kararın açıklanmasıyla birlikte hızlı düşüş yaşadı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 20 Adet Yorum
Misafir

Şatafatlı alışveriş merkezlerinin içinde ithal ve lüks markalar dükkan açtı. Kazanmadan harcamanın, imal etmeden tüketmenin bedeli er ya da geç önümüze konulacaktı. ÖDEME VAKTİ GELDİ Şimdi 217 milyar doları özel sektörün olmak üzere 305 milyar dolar döviz borcu için kapımızı çalıyorlar, “Ödeme vakti.” diyorlar.Sadece İspanya bankalarına 90 milyar dolar borcumuz var. Fransız BNP Paribas, İtalyan Unicredit hepsi tedirgin.Boyumuzu aşan borçlara aldırmadan dünyanın en büyük ekonomisini, ABD’yi karşımıza aldık. Daha doğrusu Erdoğan aldı, bedelini 81 milyon ödüyor.

Misafir

MÜTEAHHİTLER DOLAR BOZDURACAK MI? Bolluk hep böyle sürecek zannettiniz, aldandınız. Dolar bol diye bankalar üzerinden vatandaş tüketime teşvik edildi. Kredi kartına 4 taksitle altın satıldı düne kadar.Müteahhit rahat uyusun diye yurt dışından yüksek faizle borçlanan kamu bankaları, parayı piyasa şartlarının altında zararına konut kredisi olarak tahsis etti.Bir parantez: Erdoğan dolar bozdurma seferberliği ilan etti. Müteahhitleri de sahada görebilecek miyiz?

Misafir

sen vatan hainimisin…...

Misafir

apar topar seçime git. seçimden sonra yüklü miktarda para bas. rahip bruson olayını bahane et. ciddi bir devalüasyon yap.

efe

memleketin batmasini isteyen iktidari yanlislarindan dolayi elestiren degil zamanunda almasi gereken onlemleri hamaset nutuklari ile bekletenlerdir. faiz inadinda diretenlerdir.acikca devaliasyon yaparak ithalati kisip cari acigi dusurecegini sananlardir.bazi yorumculara duyrulur.fetide suclari yok acilimda suckari yok suriye politikasinda suclari yok tuketim ekonomisi yaratilmasinda suclari yok .biraz imana gelin de elestirin biraz o kadar yanlis icinde dogru cikmaz...

Misafir

ülkede tarım yok hayvancılık yok üretim yok. sadece tekstil var o da tek başına yetmiyor. her şeyi dışarıdan alan bir ülkeye dönüştük. şimdi tırmalıyoruz. tarım arazileri sitelerle doldu.

Misafir

Dolar düştü...Türkiyede Ekonomik Kriz yok siyasi kriz var...Ekonomik kreiz olsa o dolar öyle düşmez...!

Misafir

her gün sana rapor mu veriyorlar şu kadar tl miz bu kadar dolarımız var diye , angut ?

Mehmet uguz

Mesela benim bankada 1 milyon TL param var, sistem üzerinden döviz (Dolar,avro) almam yasaklanmalı. Kesin elinde dövizi olan bankada hesap açmalı. Sistem üzerinden hayalî döviz alımı yasaklanmalı. Adam internet bankacılığına giriyor, oradan döviz alıyor.

Mehmet

Dollar mi dustu tl mi deger kazandi?

Misafir

siz varya ülkenin batmasını dört gözle bekleyen kan emicilersiniz ne biliyorsun merkez bankasınının başındaki senmisin

Misafir

Yazik...kocaman bir ülke bir oldu dolarla savaşıyor... u tablo gercekten cok vahim...

keremm

amerika batıyor eylülden sonuna kadar dolarları satın

Misafir

bu yorumu yapan şahıs ard niyetlisin belliki.. senide yetkililer bi soruşturmaya alsalar bakalım ne biliyorsun...

Misafir

MB 130 milyar dolar rezervi var. 25 Milyar dolar sadece oparasyonel işlemler için kullanılır. Geriye kalan 105 milyar dolar filli olarak bankada değil ama likiditesi yüksek ABD kağıtlarındadır. Doların gerçek değeri zaten 6 - 7 TL değil. Bugün doların olması gereken bant 4,2-4,4 arasıdır. İki gündür hızla düşen doları gerçek değerine dönüdrebilmek için 5, 83 direncine indiğinde bir faiz artırımına gitemelidir. Doların 5,3'ün üstünde 4,2 altında olması ekonomi açısından riskli bir durumdur. Hafta boyunca ciddi bir düşüş ama Cuma günü tam bir çakılış gelecektir. Maalesef 6 alanda dolar alanlar ciddi zarara uğracaktır.

Misafir

bi git bi git ana yurduna dön sen hadiiii yavrum.sevinçten göbek atıcanız ama bu algı operasyonlarına bizim karnımız tok sizin gibi vatan haini deiliz vatan delisiyiz biz

Misafir

Swap işlemini para çekme olarak lanse edip milleti ayaklandırmaya çalışma.. swap takas işlemidir para çekme değil.

Misafir

merkez bankası,dün itibari ile elinde kalan 20 milyar dolarlık dövizin yarısını da piyasaya sürdü.ellerinde kaldı 10 milyar dolar.eldeki dolarları sıfırlanamya bir hamle kaldı.

Misafir

Almanya ve İngiltere: Brunson’ı serbest bırakın.. Hukukun üstünlüğü ilkesine ve hukuk kurallarına uyulacağını umuyoruz

k.k.k

Yüzde 10 yapın bunu. Daha da düşürün oranı. Öyle akıllılık yapmasınlar. Yoksa bütün doları çekerler piyasada gezen

  • 1