BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Bakanlık harekete geçti! Otobüs yolculuğunda yeni dönem!

Bakanlığın yeni düzenlemeleriyle, hava taşımacılığında olduğu gibi kara taşımacılığında da güvenlik en üst seviyeye çıkarılıyor. Yeni sistemle tüm otobüs işletmelerine, taşıdığı yolcuları e-devlet üzerinde kurulan sisteme kaydetme zorunluğu getiriliyor. Ayrıca, başkasının yerine bilet alma ve yoldan yolcu toplama devri de bitiyor.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 8 Adet Yorum
Misafir

Kağıt üzerinde iyi bir uygulama ancak yoldan yolcu almama işi uygun olmamış, internetten bilet alan kişiyi yoldan alabilme imkanı tanınmalı bilet satış siteleri e-devlet sistemine entegre edilmeli. Uygulama totalde bilet fiyatlarında artış olarak bize yansıyacak maalesef

Misafir

110 ile otobüs yakalayamıyorum

ahmet

yoldan yolcu alabilmeli. o yolcuyu alınca otobüs içinde kayda geçirsin. adam şehir merkezine 30 km ötede yol üstü köyde oturup yola çıkıp biniyor. otobüse binmek için 30 km geriye şehre gelsin..

ahmet

otobüslerin hız sınırına uymaları da sıkı takip edilmeli.. binek araba ile yarışan kamyon ve otobüsler var..

Misafir

pamuk eller cebe.ödeyeceğiniz vergiler artacak.

Misafir

Trafikte olan araçların arttığı yaz döneminde sürekli yollarda olan otobüslerde 4'er saat ara ile sürücü değişimi olsa da 2 adet sürücünün 3'e çıkarılmasında yarar var diye düşünüyorum, çünki bir sürücünün yola çıktığında en az 15 gün yollarda olduğu biliniyor, bunu göz önüne aldığımızda 3 sürücünün olması güvenli otobüs yolculuğunu beraberinde getirir.

Misafir

samsun havza otogarına otobüsler girmek istemiyor, bindirmeye ücret alıyorsun tamam. ben para kazanıyorum sende para kazanıyorsun fakat indirmeye ücret alınmaz. ben her girdiğim yerde indirmeye para verirsem ne kazanacağım. bindirmeye öde indirmeye öde. bu sisteme çare bulun. indirmede ben para kazanmıyorum ki niye gireyim. sonra otogar dışında yolcu indirmek zorunda kalıyoruz. napayım mecburum.

erdoğan

Umarım uygulanır.Yakıt konusu es geçilmiş

  • 1