BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47

Bakan Soylu: UBER korsan taşımacılıktır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kağıthane'de İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nı ziyaret etti. Taksicilerin sorunlarını dinleyen Bakan Soylu açıklamalarda bulundu. UBER'e değinen Soylu, "UBER yetkisiz taşımacılıktır, yani korsan taşımacılıktır" dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 12 Adet Yorum
adilll olll

bu uber e siz onay verdiniz şimdide korsan diyorsunuz bide doğruları söyleyin beeeee

xtr

Taksici esnafının oyu uğruna millete kaliteli hizmet sunan bir servisi yok ettiler... Şaşırdık mı? Tabiki hayır...

Hüsnü Ofluoğlu

Ben bir AK partili olarak UBER'in yasaklanmasının bize büyük şehirleri seçimde kaybettirebileceği görüşündeyim. Yanlıştan dönülmelidir.

Misafir

Doğru sen nasıl olsa taksiye binmiyorsun burada rezil ve mağdur olan biziz15 temmuzda Taksim'den Maslaka taksimetre açılış ücreti 300 TL istedi o gün şikayet ettik resmi plakası var ne oldu koca bir hiç

Ahmet İbrahim

Kardeşim yasayı çıkarın olsun bitsin. Meclis kontrolunuzda. KHK ler var. 5 dakikalık iş. Yok eğer sizinde taksi plakalarınız varsa o başka. Laf canbazlığına gerek yok. Teknolojiyi durduramazsınız.

Hatemi

Millete sorun. Uberi isteyenlerin saysı yüzde seksendir.

Misafir

Soylu, bu taksilerin bir çoğu taksi sahibi tarafından çalışmamakta, at hırsızı gibi sabıkalı şöförlere kiraya verilmektedir Siz ki eşinizi çocuğunuzu bu taksilere nasıl güvenipte yolculuk yaptırırsın. Milyonlarca devlet ve turizm acenteleri bin bir zorlukla turist getirecek, havalimanında taksi kahyası tarafından bağıra çağıra sıraya dizilecek, çok valizi varsa alınmayacak veya fahiş ücretler istenecek, kısa mesafeye yolcu kabul etmeyecekler ,Turizm şöförlerini darp edecekler, bu mu bunların hizmeti.Rekabet olmayan yerde hizmet olmaz bakanım bunu sizde herkes biliyor. Seçim yatırımı yapıyorum diyorsanız o iş başka tabii. Ama hizmet diyorsunuz AKP oy veren istanbul vatandaşlarının kaliteli hizmet almasını engelliyorsunuz.O zaman yerli teşebüs yapsın istanbul büyükşehir belediyesi kendi yapsın bu vip taşıma hizmetini o zaman.

Arslan

Eve simdi girdim. Allah sahidimdir Vialand'dan eve gelmek icin 2 taksi cevirdik hanimla beraber. Nereye gideceksin diye sordu ilki ve ben o tarafa gitmiyorum dedi. Ikincisine bindik ve adam ben adrese gitmem, sokaklara girmem sizi kucukkoy merkezde indireyim ordan yurursunuz dedi. Inmek zorunda kaldik ve arkadan minibusu olan bir vatandas aldi bizi ve hayrina merkeze getirdi ordan 20 dakika eve yuruduk. Iste Uber'de bu rezilligi yasamazsiniz. Cumhurbaskani yasamadigi bir hayat hakkinda karar veriyor! Yanlis karar veriyor! Bu rezil sari taksiler boyle devam ettikce kendilerini korsan durumuna koyuyorlar. Vatandasa gore asil korsa sari taksilerdir! Bugun itibariyle adim kadar emin oldum, Allah bu taksicilere firsat vermesin!

pii

hangi taksi şoförü yaptığı hizmet karşılığında 1 kuruşluk fiş fatura kesmişki. taksi plakasının x trilyon tl (eski parayla) olduğu söyleniyor. bu hangi kazançtırki bu paralar zikrediliyor..

Misafir

Sayın bakanım siz bu ülkede yaşamıyormusunuz, madem korsandı 4 seneden beri niye izin verdiniz.Bu çalışan mercedes vito marka araçları bu insanlar aldı borçlandı bu kredileri nasıl bu araç sahipleri ödeyecek.Ayrıca Mercedes vito satın alarak yurt dışına araç bedelleri döviz olarak gitti cari açık yarattı.Bu ticari araçlardan korsan taşıma adı altında ceza kesilmesine niye göz yumuldu.Bunlar devlete ceza adı altında dünya kadar vergi dairelerine para yatmadımı.İstanbul da taksi hizmeti taşıma hizmeti yapacsk diyorsunuz, bu taksicilerin %80 at hırsızı gibi insanlar polisi dövmek isteyen küfreden , müşteriyi aynı keza araçtan atan döven mu dersiniz siz hiç görsel medyayı izlemiyormusunuz eşinize kardeşinize akrabanıza yakınlarınıza sorun onlar size anlatsın o zaman.Bilgilerinize sunarım.

Misafir

Yok bu ulkede isini duzgun yapmayalarin yaninda devlet adam musteri dovuyor hakaret ediyor uyusturucu iciyor hala taksinin reklamini yapiyorsunuz peki uber kapansin ayri bie uygulama olsun ubee uygulamasi gibi taksilerede bir rekabet olsunki kendilerine ceki duzen verip istanbul kalkina guzel hizmet versin

Misafir

Soylu, "UBER yetkisiz taşımacılıktır, yani korsan taşımacılıktır" dedi. Eeee...Niye bugüne kadar izin verdin peki? Emniyet Genel Müdürlüğü ve Trafik Şube Müdürlüğü İçişleri bakanlığına bağlı değil mi? Maksat taksici esnafına hoş görünmek!Seçim var ya yakında...

  • 1