BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Bakan Selçuk'tan ezber bozan bir açıklama daha: Teneffüs...

Göreve geldiği günden bu yana dikkat çeken açıklamalar ve icraatlarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yine ezber bozan bir açıklama geldi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 35 Adet Yorum
Misafir

Eğitim işi olunca mutlaka birileri lafı "ücretli öğretmen "Bu tabiri kullanmak da ne kadar doğruysa yada yakışık kalıyorsa ayrı mesele.yıllardır farklı okullarda çalışan biri olarak.o misafir arkadaşın dediği ücretli öğretmenler.inanın çoğu kadrolu öğretmenden kat be kat işinde daha ciddi daha verimli çalışmaktadır.Çoğu sektör böyledir malesef maaş sabit para çok olunca her şekilde garantilemisim geliri diyerek ,Bu çocuklardan adam olmaz bende burdan kiviriyim durumunda ve düşüncesinde çok adi sadece oğretmen kişi gordum.sözün özü ;ister öğretmen ister ucretmen herkes bu ülkede ülkenin her köşesindeki öğrencileri insanları bir görmeli.

Bu Fakir

Sayın Bakana bir absürt hatırlatma da benden: Gerek 222 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi ve gerekse 1739 sayılı Kanunun 22 nci maddesi aynen şu şekildedir:"(Değişik: 30/3/2012 - 6287/7 md.) Mecburi ilköğretim çağı 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsar. Bu çağ çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın EYLÜL AYI SONUNDA başlar, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda biter." denildiği halde Eylül ayı sonunda değil; bu yıl Eylülün 10'unda başlamıştır.

Misafir

kapının iç tarafının daha fazla yıpranmasında şaşılacak durumu sayın bakan açıklamalı.tabiki iç taraf yıpranacak doğal olanıda bu.şanlıurfada halen 80 kişilik sınıflar varken okulun yarısı ücretli öğretmenle çalışıyorsa biz halen kavramlarla meşgulüz.

SAMET

İŞTE NE YAPILMASINI YAPILMAMASINI BİLEN BİR EĞİTİM ADAMI.YILLARDAN BERİ YAPILMAK İSTENİPTE BİR TÜRLÜ YAPILMAYANI AÇIKLAMAK YÜREK VE CESARET TİMSALİ ADAM.

Misafir

Kati Piri’nin Cumhuriyet gazetesi için “Erdoğan'la uyumlu aşırı milliyetçilerin eline geçtiği” iddiasına Mine Kırıkkanat’tan yanıt geldi. “Biz Cumhuriyet’in cumhuriyetçi ve laik değerlerini savunmak için ağır bedel ödemiş gazetecileriyiz. Ama siz, tek kaynaktan doğrulamadan aldığınız haberlerle vasat altı bir siyasetçisiniz ve hakkımızda yaptığınız yargısız infazla, gazeteci de olamazdınız!” mesajıyla karşılık verdi.

ttuncer

Fizik kimya gibi işe yaramaz dersler yerine ortaöğretimde hukuk eğitimi verilmeli.Fizik kimya ile hayatının geri kalanında karşılaşmazsın ancak borç nedir, senet nedir, işçilik hakları nelerdir vs bunlar hayatın boyunca lazım. Temel hukuk eğitimi toplumun kalitesini yükseltir.

Misafir

finlandiya sistemi dünyanı en kaliteli eğitim sistemlerinin başında gelir avrupadan lüzumsuz herşeyi alıyoruz neden eğitim sistemini almıyoruz

Bu Fakir

AKP'li önceki bakanlar eğitimi geliştirecekleri yerde istatistik rakamları arasında boğulup gittiler, şimdiki ise ayrıntılarda boğulacak gibi...

Misafir

GERÇEKTEN 30 KİŞİ İSE BRAVO AMA BEN 60 KİŞİ DİYE BİLİYORUM.

Misafir

Teneffüs de deseniz, soluklanmada deseniz, Sistem bulamazsiniz! Halbuki Oturmus Okul sistemi Olan bir Devletden alinip bize uydurulabilir, Norvec, Almanya gibi..

dvt kls

sizde ders arası deyiverin sonuç değişecek mi,

Wolff

Teneffus 2 ders zili arası olduğundan .birazda iki kelime olmaması için en uygun adı Dinlemiş olmalı.

Misafir

bizim zamanımızda kalabalıktan bir sırada 3 kişi otururduk, sınıflar çok havasız kalır bu yüzden gerçekten teneffüs uygun bir isimdi. şimdi öyle değil tabi. 60 yerine 30 kişi falan sınıflar attık. inşallah 20 olur ilerde

Misafir

Mesela matematik dersi işkencesinden sonra bence teneffüstür. Sınıfta tıka basa doldurulmuşluktan sonra da teneffüs gerekli değil midir!?

Bu Fakir

Eğitimde hedef 2023 olamaz ve olmamalı. Çinliler bu konuda ne demişler: "Planınız bir yıl içinse pirinç ekiniz, 10 yıl içince ağaç dikiniz, 100 yıl içinse insanları eğitiniz". Selamlar...

erkan

hah.İşte yıllardır eğitimdeki en büyük ve tek açmazımız buydu.gerçekten tam isabet olmuş sn bakan.daha boş konulara da el atmanız dileğiyle.mutlaka bundan daha gereksiz mevzular da vardır.yeterki aramasını bilmeli.

Misafir

Yeni üniversiteler ve diploma basmak için yeni matbaalar açalım.

Misafir

mola diyelim o zaman

Misafir

Valla AKP nasıl böyle donanımlı birini bakan seçebildi hayret ediyorum doğrusu, İsmet YILMAZ gibiler dururken... :) Tabi bu adamı rahat bırakırlarsa güzel işler yapabilir bence

dsds

Bu bakana sahip çıkılmalı. Kimileri bunları ufak ve önemsiz şeyler olarak görüyor ama bugün büyük devletler ve şirketler oluşturdukları psikolojik algılar ile dünyayı yönetiyor bu unutulmamalı. ayrıca küçük gördüğümüz ve önemsemediğimiz şeyler bir büyüğü ve bütünü oluşturuyor.

Erkan

Lüzumsuz detaylarla değil temel sorunlarla ilgilenelim. Detaylar büyük resim tamamlanınca gelir. Eğitim sistemimiz habire değişiyor. Kapalı ortamda 30-35 kişinin nefes aldığı bir ortamdan bahçeye çıkmak teneffüstür ayrıca.

OğuzTürk

Sn. Bakan ince bir konuya temas etmiş, ders saatlerinin çocuklar için kabus, nefes daraltıcı, teneffüs'ün ise ders saatlerinin boğuculuğundan kurtulup nefes alma fırsatı verildiği gibi algılandığını vurgulamak istemiş., o halde çocukların sınıfta derste olmalarını sevdirmenin yollarını bulmak gerekiyor.

Misafir

sen hiç okula gitmedin mi?

Türk

Şeref oğuz bir zahmet eğitim ile ilgili konuşmasın yorum yapmasın . Böyle yazar bozuntulari öğretmen düşmanı olmaktan başka bir işe yaramaz

Ramazan

Bakan umut veriyor. Ama bir düzeltme lazım. Kapılar dışa doğru açılıyor. İçeriden çıkan açmak için kapıya temas eder. Ama dışarıdan giren kolu tutarak açması gerekiyor. Yani neredeyse kapıya temas yok. Bu sebeble iç kısım dışa nispeten daha cabuk yıpranır.